Waar ben je naar opzoek?

Instagram is nep!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Instagram is nep!

Vanmorgen had ik het mediabureau Social Media Partner aan de lijn. Ik werk samen met hun maar ben niet exclusief bij ze aangesloten. De oprichtster Bianca ken ik er goed. We werken al langer samen en dit Mediabureau staat voor echtheid en niet met de kudde meelopen. Ik ben blij dat ze campagnes en projecten voor mij weg kan zetten, wat ze in het verleden al vaak gedaan heeft. Maar tijdens het gesprek kwamen op het onderwerp Instagram en volgers kopen. Instagram bracht deze week een nieuwsbericht naar buiten dat ze alle fake accounts gaan deleten en dan ben ik heel benieuwd welke ‘influencer’ er door de mand gaat vallen…

Een keiharde wereld!

Zoals jullie weten komt het wereldje mij soms de strot uit. Ik schreef zo’n twee weken geleden een blog over de donkere kant van het bloggen en ook op Instagram gooide ik eruit dat ik zo klaar was met alles online wat nep is en opdrachtgevers die zich blind staren op de cijfers en niet verder kijken. Het is een keiharde wereld!

Er zit ook een mooie kant aan

Waarom ik dan blog en er niet mee stop? Omdat ik dat niet wil! Want ik geloof ook in de mooie kant en ik geloof erin dat ik moeders kan inspireren en motiveren. De missie van Love2BeMama is dat ik moeders het gevoel willen geven dat ze SUPERMAMA’S zijn, dat ze de wereld aankunnen, dat ze ONMISBAAR zijn en dat wat ze doen GOED GENOEG is. Love2BeMama is een liefdevolle, bemoedigende en positieve blog voor moeders (to be). Begin dit jaar gooide ik het roer al om en ik werk er nog steeds aan om het anders te gaan doen. Sowieso niet met de kudde meelopen en mijn eigen plan trekken. Dat gaat zijn vruchten afwerpen. Daar geloof ik in! ❤️

Soms is het leven gewoon KUT

Er is zoveel meer dan alleen views, cijfers en schreeuwerige influencers. Er zitten zoveel pareltjes tussen die misschien een minder bereik hebben maar zoveel meer invloed! Alleen moet je de krenten uit de pap kunnen halen en er doorheen kunnen kijken. Ik heb geen perfecte feed, ik schrijf geen perfecte blogs en ik ben niet als de rest. Waardeer je dat niet? Dan moet je mij niet volgen. Ik ben er klaar mee om geen dingen te posten omdat mijn mailbox dan overstroomt van haters, ik ben er klaar mee om hetzelfde kunstje op te voeren als de rest. Take it, or leave it! Het is namelijk een erg neppe wereld en hier vind je alleen maar eerlijkheid! Ook als het even KUT gaat. Of mijn huis een zooi is. En dat ik sporten gewoon haat. Het leven van een moeder is niet perfect. Van geen enkele moeder!

De strijd tegen het algoritme

Het werk van een vlogger / blogger / influencers is heel leuk maar het is ook keihard werken. Men heeft een ideaalbeeld over deze baan maar als je weet wat er allemaal echt komt kijken bij dit werk krap je je misschien nog wel even achter je oren. De strijd tegen het algoritme is bikkelhard (daar zit ik middenin), zaken doen is soms je ziel verkopen, je leert met vallen en opstaan en de haters weten je altijd te vinden.

#followme vertelt je alles

Ik draai al zolang mee in dit wereldje en ik weet precies wat zich achter de schermen afspeelt. Het blijft mij verbazen hoe het allemaal gaat. Ik kan er uren over praten maar dat ga ik niet doen… Door Bianca werd ik geattendeerd op de documentaire #followme. De eerste documantaire over Instagram op Instagram. Eigenlijk vat deze documentaire helemaal samen wat ik wil zeggen. Er zit namelijk een hele grote wereld ACHTER Instagram. Dit platform is één groot verdienmodel en er zijn influencers die er alles aan doen en voor over hebben om er geld mee te verdienen en als je slim bent kun je ook nog eens heel goed gebruik maken van dit verlangen van de influencers en er zelf nog mee verdienen.

Niets is wat het lijkt

De donkere kant van Instagram komt naar voren in deze docu. Eigenlijk weten we door Instagram (en alle andere platformen) niet meer wat echt is en wat nep is. Welke schaduwkant het heeft zie je in deze docu en het is echt de moeite waard om te kijken. Ik weet zeker dat je straks echt anders naar dit wereldje kijkt….

In #followme vraagt Nicolaas Veul zich af wie de winnaars en wie de verliezers zijn in deze nieuwe industrie.

De verticale documentaire gaat op 21 november in première op het nieuwe videokanaal van Instagram: IGTV.

De televisieversie wordt een dag later, om 20.55 uur op 22 november, uitgezonden op NPO 3.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen