Waar ben je naar opzoek?

Ik mag er best zijn. Toch?

4 minuten lezen Joanne de Vries
Ik mag er best zijn. Toch?

Hoe laag of hoog kijk je naar jezelf? Kan je trots zijn op de positieve eigenschappen van jezelf en die extra benutten? Ben je tevreden en denk je; ja ik mag er zijn? Geregeld bekruipt me het gevoel dat ik een laag zelfbeeld heb. Ik ben niet leuk, spontaan of behulpzaam genoeg.

Ik ben niet bijzonder in een sport of hobby. Ik kan nou niet met volle overtuiging zeggen dat ik uniek ben. Ik slaap, sta op, doe mijn werk, kom thuis, ga eten, daarna sporten en weer slapen. Ik plan af en toe een afspraak met een vriendin of ga erop uit in het weekend, net zoals vele medelanders met mij. Ik doe mijn dingen netjes en gepland, gewoon omdat het zo loopt. Ben ik nou zo saai?

Nee, ik wil niet geloven dat ik of ieder ander niet zijn eigen geweldige unieke pluspunten heeft en zijn eigen creativiteit in het leven leven maakt. Volgens mij doen wij mensen het best goed, maar willen we het niet zien. En dat moet veranderen, hoe heerlijk is het genieten van de dingen die je hebt gedaan en nog gaan komen? De voor en napret van het leven. Welke je helemaal zelf gedaan hebt en gaat doen!

Lees ook: Hé mama’s! Stop met oordelen en steun elkaar!

Ik werk in de gezondheidzorg en heb regelmatig een opbeurend gesprek met een zieke patiënt. Ik kan ook heel erg genieten van de interessante levensverhalen van mijn oude omaatjes en opaatjes in de praktijk. Zo vroeg ik een 100-jarige dame wat haar geheim was om zo oud te worden. Ze antwoordde heel serieus: “gewoon een slokje water uit Lourdes nemen als je je niet goed voelt.

Ik vind de onbevangenheid van de kinderen in mijn werk zo lief, sta ik in de Albert Heijn: “Hé dokter jij ook hier!” Ik wil zo graag de mensen helpen; heel erg ziek of maar een beetje ziek of gewoon preventief. Ik ben best wel een beetje trots en blij met mezelf, dit kan ik best goed en doe ik graag! Ik heb een geweldige vriend, iemand waarmee ik kan lezen en schrijven, mee kan ruzie maken en mee kan huilen.

We hebben samen een echt klushuis gekocht, welke we helemaal zelf verbouwen en inrichten met de meest geavanceerde snufjes, ja hij is een handig mannetje! Ik bedenk de dingen die hij vervolgens maakt zoals een walking closet, zelf gegoten wasbak of een inloopdouche. En we houden van aanpakken, volhouden en doorgaan. Soms moeten we eruit en plannen een leuke trip of echte vakantie. We hebben nog geen kinderen dus zijn flexibel.

Lees ook: 15 dingen die ik nooit gezegd zou hebben als ik geen kinderen had (maar ik zeg het nu wel)

We genieten van het mensen kijken op een terrasje en de zonsondergangen. Dat hij dat met mij wil doen! Ik moet dan toch wel een beetje leuk zijn? Ik wil een goede vrouw en moeder zijn. Die gezelligheid en sfeer brengt, net zoals mijn eigen ouders. Ik heb lieve mensen om mij heen, die klaar staan in nood en in goede tijden. Ik kan echt op ze bouwen. Dat ze dat voor mij doen vind ik zo lief! Want verdien ik dat wel en doe ik wel genoeg terug?

Ik mag er zijn!

Voorzichtig durf ik te zeggen; ja blijkbaar wel want ze doen het al vele jaren. Ik wil er ook voor hun zijn en genieten van het leven, dingen met elkaar delen ook in slechte tijden. Ik kan dus niet denken dat ik te min voor ze ben. Ik mag er zijn en al die andere mensen om mij heen ook. Ik hou van mensen!

Verder doe ik naast mijn werk onderzoek welke ik zelf bedacht heb en probeer op te zetten. Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar het is reuze-interessant. Het wil niet altijd lukken maar ik hou vol en zet door. Ja ik kan mijzelf echt een doorzetter noemen. Ik wilde graag gaan sporten om er fit en gezond uit te zien en te voelen. Het duurde even, maar ik heb hardloopschoenen gekocht en ben gaan rennen en doe elke dag grondoefeningen.

Lees ook: 10x Fit blijven met je kind

Ik zal niet zeggen van mijzelf dat ik er goed uit zie, maar ik lieg als ik zeg dat hier niet een gezonde vrouw staat. Ik woog wel eens zwaarder en had een minder goede conditie, maar ik werkte eraan en -hup- pakte mezelf aan. Dus hoe kan ik nu zo laag over mezelf denken?

Ik probeer er leuk uit te zien en ja ben wel een beetje van het type kleding hoeft niet persé merk te zijn, maar schoon en netjes wel. Ik vind een oorbelletje altijd leuk staan en ga niet zonder mascara de deur uit. Ik hou van basic kleuren en probeer dit met een leuke sjaal een beetje af te wisselen. Ik krijg vaak mooie kleding van mijn zus en die staan erg leuk al zeg ik het zelf.

Ik mag gewoon niet denken dat ik mezelf laag inschat en mijn zelfbeeld laag is. Als ik mijn zegeningen tel, en dat zijn er een heel wat, kom ik gewoonweg tot de conclusie dat ik er mag zijn, en het leven waard ben. Ik ben het waard en dus mag ik daar ook van genieten. Ik vind het moeilijk om erin te geloven maar met bovenstaande text moet ik mezelf dwingen er in mee te gaan en proberen te stralen in het leven wat me gegeven is.

Ik ben ik en ik mag er zijn. Hoe mooi is het, dat als ik en vele vrouwen (en mannen) met mij dit konden toepassen?

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Origineel kraamcadeau geven? Check deze leuke ideetjes!

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Koken & Bakken

Barbecue thuis verzorgen: tips om de leukste thuisbarbecue te organiseren

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen