Waar ben je naar opzoek?

Ik ben Jady-Mayne: de perfecte kandidaat voor “16 and pregnant”!

5 minuten lezen Jady-Mayne Keyner Jady-Mayne Keyner
Ik ben Jady-Mayne: de perfecte kandidaat voor “16 and pregnant”!

YAY! Mijn eerste blog voor Love2BeMama is een feit! Ik sta te stuiteren omdat ik mijn ervaringen als mama met je mag delen. Maar er volgt nog veel meer. Deze ambitieuze ‘tienermoeder’ en de perfecte kandidaat voor ’16 and pregnant’ combineert het moederschap graag met onder andere werk, yoga, zingen en podcasts maken. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder.

De familie J.

Ik zal mij eerst even voorstellen. Hi, ik ben Jady-Mayne. Ik ben 37 jaar, inmiddels 15 jaar samenwonend met mijn partner in Tillywood (Tilburg) en ben mama van 2 kinderen. Mijn partner is de bonusvader van mijn dochter (20 jaar) en de vader van onze zoon (3 jaar). Onze namen beginnen allemaal met een “J” en daarom we noemen onszelf: ‘Fam. J’.

16 and pregnant: Hoe zit dat dan?

Jep, ik hoor je al denken… uitrekenen… puzzelen… Of dit is gewoon mijn aanname, omdat ik gewend ben dat mensen mij vaak bedenkelijk aankijken wanneer ik mezelf voorstel. 

Met de Mavo diploma in mijn pocket zat ik op de mbo-detailhandel om mijn ‘leerplicht-periode’ uit te zitten. Ik had plannen om nog een keer een toelatingstest te maken voor de opleiding reclame ontwerper bij het St. Lucas te Boxtel. Totdat ik op mijn 16e onverwachts zwanger werd van mijn prachtige dochter. Nooit zal ik vergeten dat een goede vriend in de schoolkantine toen zei: “Jady, things will never be the same”, terwijl de song Changes van Tupac Shakur op stond. 

Op mijn 17e verjaardag trouwde ik met de vader van mijn dochter en ben ik een paar maanden later trotse mama geworden. Mijn relatie met haar vader bleef niet tot stand, waardoor we na 5 jaar single parents werden. Mijn dochter ging om het weekend naar haar vader.

Working-, or Stay at home Mom?

Ik ging niet meer naar school, maar volgde met succes thuisopleidingen. Na 24/7/365 moederen en huisvrouwen, ben ik gaan werken. Ja, je leest het goed. Ik heb er werkwoorden van gemaakt, want ik vind het de meest ondankbare (en) dankbare job! 

In mijn werkervaring zat vanaf het begin een stijgende lijn. Hierdoor maakte ik kennis met lieve mensen en goede mentoren. Ik deed regelmatig aan zelfreflectie om te onderzoeken, doelen te stellen en te bedenken hoe ik deze ging bereiken. 

Momenteel ben ik 32 uur per week werkzaam als Casemanager Verzuim bij een arbodienst en volg ik de 2-jarige Yoga Docentenopleiding. 

Tienermoeder? Nou en of én nog gelukkig ook!

Er hangt nogal een negatief stigma rond tienermoeders. Dit wordt natuurlijk versterkt door een aantal televisieprogramma’s, zowel in Nederland als internationaal. En ja, uiteraard zijn er een hoop tienermoeders die veel problemen ervaren met de veranderingen die plaatsvinden in je…

  • Annelotte Kas

Ik heb ook nog passies

Als peuter probeerde ik alles van de radio mee te zingen en kreeg al snel mijn eigen microfoon. Op schoolfeesten, schoolvoorstellingen en familiefeestjes had ik altijd wel een optreden voorbereid. Zingen is mijn passie gebleven. Vanaf 2005 ben ik gaan zingen in diverse coverbands. Mijn partner heeft in dezelfde periode met behulp van tutorials op youtube en muziekprogramma’s, zelf basgitaar leren spelen. Hij speelt alles op (ultiem) gehoor en we hebben samen in verschillende formaties gezeten om te coveren en om eigen muziek te produceren. 

Thuis zijn we allemaal muziekliefhebbers. Mijn dochter danst graag en zingt onder de douche altijd heel hard mee met haar Spotify-list. Mijn zoon vindt drummen en zingen geweldig. In onze woonkamer staat ook een professioneel kinderdrumstel. Wel met pads want anders worden we doof en gek! Wie weet komt er nog een Familie J band, haha.

Keerpunt in mijn leven

Muziek staat even op een laag pitje. Onder andere door de bewuste keuze van onze gezinsuitbreiding. Helaas word ik in mijn privésfeer en op mijn werk vaak geconfronteerd met mensen die (forse) burn-outklachten ervaren. Hierdoor ging ik opzoek naar een manier om duurzaam rust/ontspanning en bewustzijn te creëren. Ondanks dat ik veel liefde heb mogen ontvangen in mijn leven, waren er ook periodes dat ik bepaalde keuzes moest maken en ik mezelf wegcijferde. 

Zorgen voor anderen. Dat doe ik graag. Maar waarom niet in overvloed voor mezelf

Ik ben een dagboek gaan bijhouden, self-help boeken gaan lezen, webinars over levensgeluk gaan kijken en inspirerende podcasts gaan beluisteren. Op deze manier probeer ik steeds bewuster te worden van wie ik ben, wat ik wil en wat ik hiervoor nodig heb. Ik wilde mijn lichaam nog beter leren kennen om signalen te voelen en te begrijpen. En om mijn intuïtie verder te ontwikkelen om een gezonder en gebalanceerd leven te leiden. Dit heb ik gevonden in yoga. 

Leven of overleven

Als mens, en ik zeg je eerlijk, ik wil eigenlijk liever zeggen als vrouw, word ik net als vele anderen “geleefd”. Geleefd door de waan van de dag en uiteraard de keuzes die ik maak. Ik wil verder onderzoeken wie ik ben als mens om ontspannen en open in het leven te staan. Veel mensen werken om te overleven (dat is anders dan in comfort of optimum), runnen een gezin, zijn mantelzorger en vergeten daardoor vaak zichzelf. We mogen meer Ontspannen Leven, Genieten, Vaker in Balans zijn, Positieve Energie Opnemen EN Zenden. 

Selfie-maatschappij

Mijn stem gebruiken, dat is eigenlijk wat ik altijd graag wilde doen. Dit heb ik heel lang gedaan met zingen, maar ook door mensen te coachen en trainingen te geven. Naast mijn Mayne-Stage podcast, mag ik dat ook doen door te bloggen via deze community. De woorden als ’duurzame inzetbaarheid’, ‘preventie’ en ‘vitaal leven’ hoor ik dagelijks op mijn werk. Toch blijft men de focus houden op het ‘Verzuim’. 

Zelf ben ik zeer geïnteresseerd in hoe je mensen de gelukkige versie van henzelf kan laten worden. Leefstijl wordt namelijk steeds belangrijker. 

Ik wil jou inspireren om in deze Selfie-maatschappij bewust na te denken over levensgeluk als mama, partner, collega, vriendin en voor je “Ik BV”. Ik ga jou inspireren om mijn leerreis naar levensgeluk met jou te delen. 

Alleen Liefde Werkt

Ik wil je bedanken voor je tijd en ik zou het te gek vinden als jij ook zin hebt in mijn volgende blog! Ik heb geprobeerd mezelf in grote lijnen voor te stellen en zal in mijn komende blogs ook op een aantal onderwerpen gaan inzoomen. Graag wil ik eindigen met mijn levensmotto, want hoe je het ook zegt of interpreteert… Mijn levensovertuiging is dat: ‘Alleen Liefde Werkt’. 

De volgende song wil ik opdragen aan alle mama’s (To Be). Dit is namelijk mijn soundtrack for life ❤️ Masterpiece van Jessie J:

Photo by freestocks.org from Pexels

Jady-Mayne Keyner

Deze ambitieuze dame staat bewust in het leven voor een gezonde balans tussen werk en privé. Ik woon samen met mijn vriend, mijn dochter en onze zoon. Naast genieten van/met mijn gezin besteed ik veel
aandacht aan mijn persoonlijke ontwikkeling: in muziek als allround vocaliste, geluksonderzoeker voor Mayne-Stage podcast en yoga en meditatie.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen