Waar ben je naar opzoek?

IJzersterke boodschap voor appende jongeren op de fiets

2 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
IJzersterke boodschap voor appende jongeren op de fiets

Sinds juni vorig jaar is verboden om te appen, bellen of mailen op de fiets. Bij overtreding kun je hier een boete voor krijgen. De telefoon is niet meer uit ons leven weg te denken maar helaas gebeuren er, door het gebruik van de telefoon in het verkeer, veel ongelukken. Als je in Duitsland rijdt zie je borden langs de weg met de waarschuwing dat elke geliefde weer veilig thuis wil komen en dat bellen en appen kan wachten en in Nederland is er nu dit verbod. Even een berichtje sturen wanneer je op de fiets zit of in de auto; het lijkt zo onschuldig. Maar levens worden erdoor verwoest.

Binnen een seconde kan je leven veranderen

Ik zie nog dagelijks mensen achter het stuur, op de snelweg of in de woonwijk, die toch nog even op hun telefoon kijken. Of vrachtwagenchauffeurs die het verbod ook niet zo letterlijk nemen. Levensgevaarlijk! Het hoeft maar een seconde te zijn en het leven van jou en een ander kan compleet anders zijn.

Zo ook die van Esther. Ze ging gewoon naar de school van haar kinderen voor een gesprek, stak een zebrapad over en werd aangereden door een vrouw die zat te appen achter het stuur en even niet aan het opletten was. Het was maar even… Haar leven was in een seconde veranderd en ze wist niet eens of ze het zou overleven en als ze het overleefde, hoe ze hieruit zou komen. Esther heeft blijvend letsel en weet niet of ze ooit nog een leven zonder pijn heeft en normaal kan lopen.

Rij MONO, Fiets MONO

Het belang van het ‘uit’ zetten van je telefoon tijdens fietsen en autorijden wordt steeds duidelijker. Steeds meer ongelukken vinden plaats door het gebruik van een mobiel in het verkeer. Niet voor niets zijn de boetes die je kan krijgen torenhoog. En terecht! We hebben niet voor niets de mogelijkheid om onze telefoons, naast ‘vliegtuigstand’ nu ook op ‘autostand’ te zetten. De overheid voert ook een grootscheepse campagne tegen telefoongebruik in het verkeer: ‘Rij MONO, fiets MONO’. Afleiding leidt tot ongelukken.

Duidelijke boodschap aan jongeren

Ook bij verzekeringsmaatschappijen leeft het onderwerp. Interpolis is een samenwerking aangegaan met Rapper Snelle. Samen komen ze met een clip én bijbehorende campagne over appen op de fiets en de gevaren ervan. Deze campagne is vooral gericht aan jongeren. In 2017 kwam Interpolis al met een soortgelijke campagne waarin ze duidelijk maken waarom je je telefoon tijdens het autorijden niet moet gebruiken.

Naast de clip komt Interpolis ook met een online mini-documentaire en de app PhoNo. Hiermee willen ze jongeren bewust maken van de risico’s van het telefoongebruik tijdens het fietsen. De video maakt heel duidelijk wat de gevolgen ervan kunnen zijn en is erg indrukwekkend. Ik pinkte een traantje weg!

Laat je telefoon je hart niet breken!

Bron: Interpolis, LindaNieuws

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

  • 2 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

  • 7 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Welke rechten heeft een alleenstaande vader?

  • 7 uur geleden
  • 3 minuten lezen