Waar ben je naar opzoek?

Iedereen mag het weten; ik ben super rijk!

2 minuten lezen athena Athena Hordijk
Iedereen mag het weten; ik ben super rijk!

Niemand weet dit, maar ik ben rijk. Als in echt rijk. Je zou het zo niet zeggen, want ik ben huismoeder. Ik draag ook geen Gucci of Versace ofzo, dus je ziet het niet zo snel. Mensen verwachten het ook niet, een huismoeder die rijk is, zeker omdat m’n man gewoon fulltime werkt. Maar het is gewoon zo; ik ben super rijk!

Bedrijf HomeTeam

Maar ik heb wel m’n eigen bedrijfje hoor. Bedrijf HomeTeam heet het. Ik verzorg gerechten, ben interieurverzorgster, binnenhuisarchitect, kusjesdokter, lerares, snotpoetser en personal shopper. En dat verdiend aardig goed moet ik zeggen.

Alleen krijg ik mijn salaris niet gestort of contant. Ik word betaald met kusjes, knuffels, mamaaaaa’s en tekeningen van de peuterspeelzaal. En ook wel met ‘eten echt lekker mama’ of ‘mama mooie kamer gemaakt’.

Met wat ik verdien kan ik niks kopen. Maar ik ben wel degelijk rijk.

Ik heb een man die hard werkt, zodat ik thuis kan blijven en met kusjes betaald kan worden. Ik heb een eigen dak boven m’n hoofd en elke dag eten op tafel. Als ik wat wil kopen wat ik met de kusjes niet kan betalen hoef ik het maar te vragen.

Lees ook: 5x waarom ik een slechte thuisblijfmoeder ben

Ik ben super rijk en dat is onbetaalbaar

Wat mij veel meer waard is dan geld, is m’n kind die met twee handjes mijn gezicht vast pakt en me over heel m’n gezicht kusjes geeft. Het ‘mama is beste vriend!’. Buiten handjes vasthouden en dan je kind horen zeggen dat hij zo’n leuke dag heeft. En het ‘love youuuu’ als ik z’n slaapkamer uitloop.

En wat voor mij onbetaalbaar is zijn de herinneringen die ik met hem maak. Samen naar de kinderboerderij en dan uit eten, knutselen, knuffelen, met het gezin naar het pannenkoekenhuis. Zijn blijdschap met kleine dingetjes zoals het aandoen van een nieuwe pyjama die hij zelf heeft uitgezocht of als ik hem ophaal van de peuterspeelzaal met een kaasbroodje in m’n tas.

Lees ook: Mijn zoon opvoeden als geëmancipeerde man

Dus ja, ik ben rijk. Even rijk als de mensen met een paar nullen na hun saldo vind ik. En ik werk dan wel niet buitenshuis, maar ik werk verdomd hard om mijn kind goed op te voeden en een schoon en gezellig huis te creëren, elke dag weer. 

Ik waardeer wat ik heb, en heb niet meer nodig dan ik heb. Zolang ik mijn kapitalen blijf verdienen op deze manier, ben ik de bestbetaalde vrouw op de wereld.

Photo by bruce mars from Pexels

Athena Hordijk

Ik ben Athena, getrouwd en thuisblijfmama van een jongeman.

Reacties
  • Saskia zei

    Wat een leuk stukje! En ik ben het helemaal met je eens. Rijk zijn is niet heel veel geld hebben,het is soms wel makkelijk maar rijk zijn voel ik ook met de dingen om me heen. Mijn 2 zoons,mijn man die heel veel werkt op ons akkerbouwbedrijf,daardoor kon ik ook 1 dag minder buitenshuis werken. Ook ik voel me rijk!😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen