Waar ben je naar opzoek?

Volg jij de hype van de hippe lunchbox naar school al?

2 minuten lezen Suzanne Palet
Volg jij de hype van de hippe lunchbox naar school al?

Deze middag ging ik eens kijken in de eetzaal van de school waar ik werk. Wat krijgen onze kids zoal mee naar school? Wat vinden onze kinderen nu het lekkerst? Wat was het origineelste broodtrommeltje?

De tijd dat kinderen enkel een boterhammetjes met ham en chocopasta meekregen naar school is al lang passé. Niets is mis met een gewone boterham , maar healthy lunchboxen zijn HOT. We willen onze kids niet alleen een evenwichtig voedselpakketje meegeven maar ook nog eentje dat mooi oogt. In de mooiste broodtrommels , ingedeeld in vakjes, uitgesneden in vormpjes, met fruit erbij enzovoort.

Supercool!

Een lunchbox vol kleur en variatie stimuleert kinderen al vanaf de kleuterschool gezonder te eten. En… het is supercool! De kans is groot dat je kids met een saaie lunch de helft weer naar huis meenemen. Mits wat kleine aanpassingen smullen ze met plezier alles op. Je hoeft er niet speciaal voor naar de winkel te lopen, of gek veel langer werk aan te besteden. Een stuk fruit, een stuk groenten uit de koeling in stukjes snijden of misschien heb je nog een restje van gisteren waar je iets leuk mee kan doen?

Lees ook: Hoe overleef ik het eerste kinderfeestje?

Wat kan je zoal in de broodtrommel stoppen:

  • Boterhammetjes: het blijft de favoriet. 95% van de broodtrommels die ik aandachtig bestudeerde deze middag bestaat uit boterhammetjes met beleg. Met korstjes of zonder korstjes. Met een vleesje of met zoetigheid. Mijn gezonde tip: kies voor volkorenbrood, wissel eens met beleg zoals bijv. kippenwit of een eitje ertussen i.p.v. hespenworst.
  • fruit: stop er een stuk fruit of groentjes (eventueel al geschild). Een brooddoos met vakjes is hiervoor erg geschikt. Zo kleeft het niet aan je boterhammen. Leuk zijn bijvoorbeeld die kleine kerstomaatjes, wortel in leuke stukjes gesneden, wat druifjes, partjes mandarijn enz.. Hebben je kids moeite met groentjes. Plet dan eens een groente door wat philiadelpia of roomkaassoort, of probeer met wat hummus.
  • Wraps of volkorenpastaslaatje: het hoeven niet altijd boterhammetjes te zijn. Vul eens een wrap met kip , kies eens voor quinoa of volkorenpastaslaatje.
  • Vermijdt veel zoetigheid: 1/5 van de kinderen bij ons op school heeft een extra koek of chocolade in lunchbox zitten. Er zijn er zelfs met snoep of taart. Dit is niet echt nodig. Meestal krijgen de kinderen tijdens de speeltijd al een koek. Kinderen kiezen dan ook sneller voor het eten van de koek dan voor hun boterham.

Check voor meer inspiratie eens Pinterest.

Bron afbeelding: Eigen foto

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen