Waar ben je naar opzoek?

HOERA geslaagd… en nu?

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
HOERA geslaagd… en nu?

Bij vele huizen hangen de vlaggen met de tassen eraan van leerlingen die geslaagd zijn voor hun examen. Veel trotse ouders van blije kinderen die klaar zijn op het Voorgezet Onderwijs. Velen zijn blij dat ze het voorgezet Onderwijs afgerond hebben maar staan dan voor de keuze wat hun vervolgopleiding gaat worden. Als je 15 / 16 jaar bent is het een lastige keuze om te denken aan de toekomst. Ik ben van mening dat je op die leeftijd nog helemaal niet definitief kan kiezen en dat het helemaal niet zo gek is iets te kiezen wat je op dat moment aanspreekt zonder dat het meteen je keuze voor de toekomst is.

Help, mijn kind gaat studeren!

Wat voor keuze je kind ook maakt, een nieuwe tijd breekt aan. Een leuke tijd waar ze ook vooral van zouden moeten genieten. De tijd van het studeren, nieuwe vrienden maken, zichzelf ontwikkelen en steeds een beetje meer loskomen van hun vader en moeder. Dat is een natuurlijk proces waar je als ouder alleen maar goed in kan begeleiden. Want ze willen wel heel zelfstandig overkomen, toch vinden ze het heel fijn wanneer pa en ma nog wel met ze meedenken. Al moet het er niet te dik bovenop liggen 🤪. Waarschijnlijk ga je steeds meer vanaf de zijlijn toekijken maar probeer daar niet getreurd over te zijn. Kinderen worden ouder en hoe mooi is het om te zien dat ze zich ontwikkelen als jong volwassenen en gaan leren hun eigen keuzes te maken? 

Een nieuwe tijd breekt aan…

Ik vond het zelf een fantastische tijd. Klaar met het Voortgezet Onderwijs en een opleiding kiezen waar je meer eigen verantwoordelijkheid kreeg. Daar was ik echt aan toe. Ik vond het heerlijk om de vrijheid te hebben mijn eigen studie te plannen, de lesstof tot mij te nemen en verslagen te typen. Vooral van dat laatste genoot ik enorm en ik haalde altijd hele hoge cijfers. Werken op de computer was iets waar ik goed in was.

Laptops zijn inmiddels onmisbaar

Toen ik ging studeren was het nog bijna bijzonder als je een computer had, anno 2019 is een computer niet meer weg te denken uit het studentenleven. Alles gaat op de computer! Wanneer je kinderen gaan studeren is het dan ook een must om een goede computer aan te schaffen omdat deze meer gebruikt gaat worden dan boeken, een schrijfblok en pennen. Ga je een laptop kopen voor een student? Dan zou ik je adviseren je goed te laten informeren over een geschikte laptop. Voor elke opleiding is er namelijk een geschikte laptop. Tevens zijn er goede prijs- en studentenkortingen en kunnen studenten profiteren van voordelen. Op de website Campusshop.nl kun je hier alles over lezen. Zij bieden een ruim aanbod, de nieuwste modellen Windows computers en Chromebooks en allerlei merken zoals Asus, Lenovo en HP. Tevens is het mogelijk een verzekering voor schade af te sluiten. En dat vinden ouders wel heel belangrijk, hoe zelfstandig hun kinderen ook worden., ze willen hun kind toch goed ‘afleveren’ op hun nieuwe opleiding. 

Een goede ‘gear’ is het halve werk

Ik zou je aanraden om met je kind op zoek te gaan naar een goede laptop voor een student. De Campusshop is ook te bezoeken in Maastricht, Eindhoven, Utrecht en Groningen en je kan er, naast laptops, ook je gehele schooluitrusting kopen zoals een tas, muis, antivirusprogramma en een rekenmachine. De shop heeft goede beoordelingen dus is het bezoeken waard. En vergeet niet vooral te genieten van de nieuwe tijd die gaat komen en wees trots op je zelfstandige kind!

Dit is een gesponsorde blogpost

Photo by Anastasiya Gepp from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen