Waar ben je naar opzoek?

Hoe zorg je voor rust bij je kinderen (en jezelf)?

2 minuten lezen Inge Mol - Leefcoach Inge Mol – Leefcoach
Hoe zorg je voor rust bij je kinderen (en jezelf)?

“Mam, mag ik nog even tv kijken voordat we weg gaan?” vraagt Noa-Lynn. Het is 8.00 uur en ze heeft net ontbeten, zichzelf aangekleed en haar tanden gepoetst. Dus tijd over om nog even iets anders te doen. “Nee, lieverd, even geen tv, wat wel mag is even mediteren met die app die je zo fijn vindt. Wil je dat?”  “Oh ja! Dat is lang geleden!” Ze zoekt haar favoriete kindermeditatie uit op mijn telefoon en nestelt zich heerlijk voor de schouw op een poef. Ik geef haar de oordopjes zodat ze niet wordt afgeleid. Intussen was ik af en maak ik de tasjes voor de kinderen klaar.

Hoe zorg je voor rust bij je kinderen?

Ik kijk even om het hoekje hoe het met haar gaat en ik word overvallen door een intens gevoel van liefde. Mijn lieve meisje, die soms zo kan worstelen met haar zelf en alles om haar heen, heeft het zichzelf nog gemakkelijker gemaakt door het aandoen van de kaarsjes in de schouw. Ze zit ontspannen, in haar eigen bubbel, in stilte, te luisteren. 

Het helpt haar om rust te vinden. In de dag en in haar hoofd. Haar gevoeligheid speelt haar namelijk nog wel eens parten. Ze wil het allemaal zo goed doen en wordt soms overspoeld door dingen die andere kinderen tegen haar zeggen. Veel trekt ze zich enorm persoonlijk aan en dat maakt haar snel boos en verdrietig. “Mam, het is veel te druk in mijn hoofd.” 

Samen wandelen

Een rustmoment zoals mediteren in de ochtend en ’s avonds voor het naar bed gaan helpt haar. Tijdens onze wandeling samen na het avondeten komen de mooiste gesprekken op gang. Samen in beweging. Ik leer van haar en zij van mij en die momenten zijn voor ons allebei enorm waardevol. 

Hoe je rust en beweging vormgeeft maakt in principe niet uit. Maar dat het essentieel is om in balans te komen en te blijven dat is wel duidelijk. Ons brein en ons lijf zijn niet gemaakt om te gedijen in het leven zoals het nu is, met de hoeveelheid prikkels en verwachtingen. 

Zorgen voor rust bij jezelf

Voor mij is om de dag hardlopen en een workout het meest ideaal. En de dagen daartussen in zorg ik dat ik in ieder geval een stuk wandel, met de kinderen, of even alleen. Yoga komt ook met enige regelmaat voorbij en elke ochtend start ik met een korte meditatie. Een moment voor mezelf waarin ik een intentie maak voor de komende dag die voor me ligt. Het helpt me de focus terug te brengen naar mijzelf en wat ik graag wil waarmaken.

Noa-Lynn loopt om 8.15 uur relaxed de deur uit om naar school te gaan. “Doei mama, hou van jou! Vanavond weer mediteren?”

Wat hou ik van haar. 

Photo by Anastasiya Gepp from Pexels

Inge Mol - Leefcoach

Inge (33) is getrouwd met Maarten en samen zijn ze ouders van Demy (9) en Noa-Lynn (7). Naast hun gezin runnen ze ook een eigen coach-praktijk, Coach voor je leven.

Inge helpt moeders met jonge kinderen naar een leven in balans. Als moeder krijg je er een grote rol bij en als je het op alle vlakken (te) goed wil blijven doen, heb je veel ballen in de lucht te houden. “Het is geen kwestie van jongleren, maar een kwestie van de juiste keuzes maken.”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 4 maanden geleden
  • 1 minuut lezen