Waar ben je naar opzoek?

Hoe word ik een acrobaat?

1 minuut lezen Suzanne
Hoe word ik een acrobaat?

Nelson wil volgende kerst een acrobatennummer tonen. Na de kalkoen en voor het dessert. Samen met mama en papa oefent hij elke week salto’s en piramides. Oefen jij mee? ‘Nelsons acrobatenboek‘ bundelt 30 acrobatische spelletjes in gezinsverpakking. Van eenvoudige oefenspelletjes tot acrobatische kunstjes. Van simpel naar spectaculair. Maar altijd veilig. En voor iedereen haalbaar. Puur plezier met oog voor motorische ontwikkeling.

Hoe word ik een acrobaat?

Toen ik dit boek voor het eerst in handen kreeg verscheen er spontaan een glimlach op mijn gezicht. Het ziet er grappig en aantrekkelijk uit en de eerste woorden die in me opkwamen zijn: spontaan, grappig, knipoog, origineel. Positief vind ik het dat er achterin een klein stukje pedagogiek staat, bedoeld voor de ouders, waardoor je meer inzicht krijgt in de gedachten achter dit boek.

Een boek waarin je je kind leert om acrobatische kunsten te vertonen, zeer origineel. Ze leren hoe ze een huis-tuin-en-keuken acrobaat kunnen worden. Ik had in ieder geval nog nooit zoiets gezien. Grappig vind ik het dat je als ouder zijnde, tenminste ik vaak wel, met angst en beven toekijkt als kindlief zichzelf een weg naar boven klimt in grote klimrekken en als het me te acrobatisch wordt roep ik hard:’’Nee!’’.
Dit boek stelt kinderen in de gelegenheid die ozo gewilde acrobatische veilig en onder begeleiding uit te voeren. Kinderen leren hun lichaam kennen en gebruiken. Het is goed voor de motoriek maar ook psychisch zit er veel achter.

Het boek gaat over Nelson die als acrobaat, graag een acrobatennummer wil vertonen en dit gaat oefenen met zijn familie. Het boek is erg aantrekkelijk en maakt dat zowel ouder als kind zin hebben om ermee aan de slag te gaan. Wel met een kleine kanttekening dat ik merk dat ik als ouder niet altijd de puf heb om de voorwaarden te scheppen (kamer vrij maken, zacht matras op de grond) waardoor het ook snel versloft. Eigenlijk heel jammer want samen bezig zijn met dit boek zorgt voor een hoop plezier!

>> Bestel Nelsons acrobatentoek hier

Acrobaat

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Relatie & Seks

Relatie zonder seks: ja zeggen tegen seks!

  • 10 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Gezondheid

EHBO bij kinderen masterclass

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Zelfstandig kind: Hoe kan je dit het beste stimuleren?

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen