Waar ben je naar opzoek?

Hoe overleef ik de coronacrisis met kleuters?

2 minuten lezen Milou Springer Milou Springer
Hoe overleef ik de coronacrisis met kleuters?

Ja hier is mijn tweede blog dan eindelijk! Ik ben een tijdje uit de running geweest, waarschijnlijk was ik geveld door corona maar ik ben niet getest dus het kan ook gewoon een behoorlijke griep zijn geweest. Ik ben weer op de been en kan gelukkig weer voor mijn kinderen zorgen. Al gaat dit wel moeizaam in mijn geval en nu met de coronacrisis is het dubbelop. Hoe overleef ik de coronacrisis met kleuters? Ik geef je 7 tips waar je (hopelijk) wat aan hebt!

Thuis met de kinderen

Eigenlijk wilde ik mijn blog niet over corona laten gaan aangezien je helemaal plat wordt gegooid met dit onderwerp, maar als moeder met een chronisch ziekte en nu letterlijk 24/7 thuiszittende met mijn kinderen, ben ik behoorlijk creatief geworden in hoe we de dag doorkomen met twee kleuters. De tips die ik verzameld heb deel ik graag met jou om het ook voor jou makkelijker (en misschien gezelliger) te maken.

Heb jij een weekplanning gemaakt? Hartstikke goed natuurlijk maar voel je geen slechte moeder als toch blijkt dat deze weekplanning niet haalbaar is.

7 tips hoe overleef ik de coronacrisis met kleuters?

Tip 1: Wees niet al te streng voor jezelf, ondanks dat de kleuters wel iets voor school kunnen/moeten doen maak het jezelf niet te moeilijk. Hier doen we af en toe een knutselwerkje, reken of taalspelletje. Maar doen we dit elke dag? Zeer zeker niet.

Tip 2: Maak een parcours door huis/tuin. Balanceren over een stoepkrijt lijntje, koprol doen op een mat en hinkelen op een ouderwets hinkelspelletje. De spelletjes zijn hier een groot succes en ik heb geen kind aan ze. 

Tip 3: Teken 3 tot 5 cirkels op een muur met de cijfers 1 t/m 3 of 1 t/m 5. Roep een getal en laat de kinderen met een bal proberen het cijfer te raken. Wie de meeste goed raakt heeft gewonnen!

Tip 4: Dansen! Zet muziek op of youtube en dans erop los! Doe dansjes na van de televisie of verzin eigen gekke dansjes. De kinderen vinden het vaak super leuk en hoe gekker hoe leuker.

Tip 5: Maak 6 opdrachtjes (bijvoorbeeld school gerelateerd) en laat ze met een dobbelsteen rollen. Elk cijfer staat voor een opdracht en dat wordt dan gedaan. Beperk het wel anders slaat de verveling snel toe en blijft het toch leuk.

Tip 6: Speel de Koningsspelen na. Organiseer je eigen spelen met oud Hollandse spelletjes. Versier je kinderen, je huis en jezelf als het even kan.

Tip 7: Als alle bovenstaande tips niet werken dan bestaat de digitale oppas ook nog 😉 of vraag een tante voor een logeerpartijtje.

Voor de mama’s onder ons: Maak je geen zorgen, maak je niet druk en enjoy the ride!

7 Tips buitenspeelgoed voor binnen

Nu we veel samen zijn en thuis zitten merk ik dat Arya best snel verveeld raakt. Met het mooie weer van de afgelopen dagen en die mooie dagen wat in het vooruitzicht ligt, ben ik gaan kijken wat haar interesses…

  • Cindy Waagmeester
Milou Springer

Ik ben Milou Springer, 35 jaar en woon samen met mijn vriend en twee zoontjes van 5 en 3 jaar. Ik werk in de kinderopvang en ben daarnaast dansdocente. Ik hou van dansen, ben veel bezig met fotografie om me daarin te ontwikkelen. Verder wil ik altijd leren en nieuwe dingen proberen. Soms lastig omdat ik alle ballen hoog probeer te houden en ook daarbij chronisch ziek ben.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs: 12 weken zwanger

Buikband met tekst en 5 leuke cadeaus voor een zwangere

  • 8 uur geleden
  • 2 minuten lezen
1 week zwanger

Na hoeveel maanden is een vrouw gemiddeld zwanger?

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs: 12 weken zwanger

Voeding tijdens zwangerschap: blijf gezond en vitaal zwanger!

  • 1 dag geleden
  • 3 minuten lezen