Waar ben je naar opzoek?

Hoe marineer jij je kind?

5 minuten lezen Jady-Mayne Keyner Jady-Mayne Keyner
Hoe marineer jij je kind?

Onlangs heb ik voor mijn Mayne-Stage podcast een Mindsetcoach voor vrouwen met een kinderwens mogen interviewen. Het was een geweldig mooi gesprek! Het gaf mij andere inzichten omtrent zwanger worden. Van voorbereidingen om gezond zwanger te worden tot en met verschillende medische behandelingen, als zwanger worden niet vanzelf gaat. Maar ook waar je tijdens zo’n proces als vrouw èn als partner doorheen gaat. Het opvoeden van je kind is ook een leerreis voor jezelf.

Iedereen heeft een unieke blueprint

Tijdens mijn zwangerschappen heb ik geprobeerd zo bewust mogelijk en gezond te leven. Nog meer voor en tijdens mijn 2e zwangerschap. Dit was 4 jaar geleden. Social media sprak toen al een tijdje over recepten die niet vullen maar voeden. Maar ook thema’s zoals wel/niet vaccineren, borst- of flesvoeding en niet roken tijdens zwangerschap hadden mijn interesse.

Toen mijn partner en ik steeds vaker over een gezinsuitbreiding praatten, kwamen wij er al snel achter dat wij (nog steeds) op 1 lijn zaten. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de blueprint die we onze kinderen meegeven. 

Op dat moment rookte ik als een ketter (lees: bijna 2 pakjes per dag!). Dus mijn eerste actiepunt die ik wilde aanpakken was stoppen met roken. Dit was voor mij niets nieuws. Het was mij namelijk al een tiental keer niet gelukt. Maar op 5 januari 2013 blies ik mijn laatste nicotineshot uit. 

Ik ben ook veel bewuster gaan leven door zo min mogelijk onbewerkte voeding te gaan eten. Wist je dat in verzorgingsproducten chemicaliën zitten, die schadelijk kunnen zijn voor jou en je kindje? Ik ging op onderzoek uit en ik had zelfs nagellak gevonden waar 7 toxische stoffen minder in zat dan die je normaliter bij de drogist koopt. 

Leerreis naar zelfstandigheid 

Voor ons is het ook belangrijk dat we letten op ons taalgebruik. Tuurlijk! Zou je denken. Niet vloeken en schelden inderdaad. Maar wat ik hiermee bedoel, is dat we een andere benadering hebben bij het coachen en sturen van onze kinderen. Tijdens hun leerreis naar zelfstandigheid focussen we ons op een positieve benadering. Dit heeft onbewust heel veel invloed op de rest van hun leven. 

Om een voorbeeld te geven spreken we onze kinderen aan op hun gedrag en zien we hun gedrag niet als hun “zijn”. Dus: een kind is niet vervelend, maar doet vervelend. 

De waarom-fase is ook zo’n leuke uitdaging. Een geweldige test voor je geduld. We proberen altijd de tijd te nemen om de waarom vraag te beantwoorden. Papa- en mamagaaien is energie slurpend, maar ach, het is voor een goed doel!

We communiceerden dan ook zo met onze kinderen zonder een gek baby-taaltje te gebruiken. En niet met een hogere stem te praten alsof ze ons anders niet zouden begrijpen. Het grappige is dat wanneer iemand dit bij onze zoon doet, hij er dan ook echt vreemd van opkijkt zo van; praat eens normaal, ik begrijp je wel hoor! 

Opvoeden zonder straffen en belonen?

Tijdens mijn zwangerschap las ik een boekje over opvoeden zonder te straffen. Het heet ‘Opgroeien in vertrouwen’, van Justine Mol. Ik kon mij, tijdens mijn zwangerschap, niet voorstellen dat ik mijn lieve, kleine meisje ooit zou kunnen straffen voor iets…

  • Kari van der Heide

Borstvoeding is WIT GOUD

Bij de geboorte van mijn dochter was ik 17 jaar. Ik moest er niet aan denken om borstvoeding te geven. Ik stond toen heel anders in het leven. Sterker nog, ik dacht letterlijk dat ik daarna niets meer zou overhouden!

Onze zoon heb ik uiteindelijk 2,5 jaar borstvoeding gegeven. Maar dit ging echt niet zonder slag of stoot, hoor! Tepelkloven, bloedblaren en abnormaal vaak per dag moeten kolven, kon ik de eerste paar weken wekelijks afvinken. 

Toen het eenmaal liep ontdekte ik de voordelen van borstvoeding. Geen gedoe met flessen want je borsten heb je altijd bij je. Maar borstmelk is prachtig witgoud. Naast de vitaminen en mineralen is het ook genezend. Het klinkt misschien vies, maar smeer het op een wondje en het is zo genezen! 

De Mindsetcoach

Ik besef me heel goed dat ik ‘gezegend’ ben met 2 gezonde kinderen en een lieve partner. Ik sprak er in het begin al over: wat als het zwanger worden (keer op keer) niet lukt? 

De Mindsetcoach voor vrouwen met een kinderwens die ik heb gesproken is een ervaringsdeskundige. Passievol coacht zij vrouwen bij het vergroten van hun kans op een zwangerschap. Van hormonen in balans krijgen, het verloren leven een plekje geven, positieve mindset, communicatie met je partner tot en met vruchtbaarheidsbehandelingen en ethiek. 

Dat is toch geweldig!

Taboe op de werkvloer

Als Casemanager Verzuim merk ik helaas veel te vaak dat dit onderwerp nog steeds taboe is. Het is blijft een lastig onderwerp wanneer er sprake is van een zwangerschap dat niet wil lukken of een (zoveelste) miskraam. Heftig voor aanstaande ouders, hun familie, hun vriendenkring, maar bij werkgevers en collega’s. 

Deze heftige live event kan zorgen voor langdurig uitval. Vaak omdat de medewerker of familielid zich niet gehoord en/of begrepen voelt. Hierbij komen vervolgens nog meer mentale beperkingen bij kijken. Vervolgens uiten ze zich verder in forse fysieke beperkingen, omdat ze niet (tijdig) de juiste begeleiding hebben gekregen. Wellicht omdat ze niet eens weten dat hier begeleiding voor bestaat!

Als ouder (To Be) doe je het ALTIJD goed 

Dit hoorde ik Sylvana Simons zeggen in een podcast waar zij te gast was. Misschien klinkt dit lekker makkelijk gezegd. Een excuus om iets niet te hoeven doen. Of een idiote motto om je eigen imperfecties goed te praten. Dat was wel wat ik in a split second dacht. Toch zette het me direct aan het denken. 

Sylvana lichtte ook toe waarom zij hier volledig achter staat: zolang je handelt vanuit de juiste intentie, doe je het ALTIJD goed. Ja, je gaat echt wel eens op je bek. Maar dat kan alleen wanneer je in actie komt. 

Hiermee wil ik ook aangeven dat de voorbeeldfunctie die je als ouder hebt, er voor iedereen anders uitziet. En dat is goed! We hebben allemaal andere normen en waarden. Laat ze gelden door elkaar te respecteren. Kijk om je heen. Zie of ken je anderen die struggelen met zwanger worden of een (perfecte) ouder te zijn? 

Doorbreek de taboe. Maak het bespreekbaar. Geef elkaar handvatten of zoek samen naar iemand die handvatten kan geven. 

To All Struggeling Mom’s & Dads (To Be) 💙

Jady-Mayne Keyner

Deze ambitieuze dame staat bewust in het leven voor een gezonde balans tussen werk en privé. Ik woon samen met mijn vriend, mijn dochter en onze zoon. Naast genieten van/met mijn gezin besteed ik veel
aandacht aan mijn persoonlijke ontwikkeling: in muziek als allround vocaliste, geluksonderzoeker voor Mayne-Stage podcast en yoga en meditatie.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen