Waar ben je naar opzoek?

Hoe besparen op boodschappen: 7 bruikbare tips!

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Hoe besparen op boodschappen: 7 bruikbare tips!

Je zal het misschien al aan de portemonnee gemerkt hebben; alles wordt steeds duurder. Zo dus ook de boodschappen. Dit betekent dat veel gezinnen goed moeten gaan opletten aan wat ze per week (of maand) kwijt kunnen aan de boodschappen. Gelukkig zijn er budgettips om je te helpen besparen op de boodschappen. Hoe besparen op boodschappen? Zo pak je dit aan!

Ik zal niet de enige zijn. Toen ik laatst mijn weekboodschappen (bij de Lidl welteverstaan) afrekende, schrok ik me een hoedje. Ik was zomaar ineens een paar tientjes extra kwijt voor de dingen die ik eigenlijk wekelijks, standaard haal. Ik dacht even dat er een foutje was gemaakt, maar niets bleek minder waar. Het is nu eenmaal zo dat ook de boodschappen een stuk duurder zijn geworden. Kortom: tijd voor wat budgettips omtrent de boodschappen. Hoe bespaar je zoveel mogelijk geld in de supermarkt?

Hoe besparen op boodschappen

Er zijn, gelukkig, een tal van budgettips die je kan toepassen op de boodschappen. Sterker nog: als je al maar een beetje bewuster boodschappen gaat doen (en niet klakkeloos alles in je mandje flikkert) dan maak je al winst. Maar waar moet je dan op letten en hoe bespaar je de meeste centen?

Gasprijs 2022: gasprijs 20 keer hoger dan vorig jaar

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: de gasprijs heeft deze week voor eventjes de recordprijs van 345 euro per megawattuur behaald. Voor het einde van 2021 was al bekend dat de gasprijs van 2022 sterk hoger uit zou gaan vallen,…

  • Denise Meijer

Hoe besparen op boodschappen 1: Aanbiedingen bijhouden

Ontvang jij ook wekelijks de folders van plaatselijke supermarkten? Dan is het tijd om aan de keukentafel te gaan zitten, deze folders uit te pluizen en hier je boodschappenlijstje op af te stemmen. Waarom moeilijk doen over wat je gaat eten als om de hoek de broccoli in de aanbieding is of misschien iets verder een kilo gehakt voor een prikkie kan krijgen? De aanbiedingen in de gaten (en er ook echt rekening mee) houden loont.

Budgettip 2: Koop alleen wat nodig is

Makkelijker gezegd dan gedaan, want tsja, die paar zakken chips kan je natuurlijk ook als ‘nodig’ beschouwen, maar we bedoelen deze nummer twee van de budgettips voor boodschappen net iets anders. Kijk bijvoorbeeld voor je een lijstje gaat maken eerst naar wat er van voorgaande week over is en of je niets dubbel koopt. Het is zonde als bijvoorbeeld dat ene tros tomaten eigenlijk nog prima te eten is en je dan nieuwe koopt. Dat is voedsel en geldverspilling. Alles eerst even nalopen dus.

Budgettips huishouden: 8 geldbesparende tips!

In een druk huishouden, vliegt het geld er vaak een stuk harder uit dan de bedoeling is. Dit kan vele oorzaken hebben, maar gelukkig valt er echt nog wel wat aan kosten te drukken. Met deze budgettips voor een druk…

  • Denise Meijer

Budgettip 3: Ga niet met honger naar de supermarkt

Deze heb je waarschijnlijk al vaker gehoord, maar het is ook echt zo! Met honger naar de supermarkt gaan lokt uit tot impulsieve aankopen op basis van je knorrende maag. Eerst je bammetje opeten dus.

Budgettip 4: De aanbiedingenbak

De meeste supermarkten hebben een handige pak waar je eten, drinken en andere producten kan vinden die nog maar net houdbaar zijn. Deze producten koop je met een flinke korting en zijn nog prima te eten. Ideaal als je wil budgetteren op je boodschappen van de week.

Budgettip 5: Too Good To Go

Too Good To Go is een handige app waar je in de eerste instantie voedselverspilling mee tegengaat. Er zijn in Nederland al ruim 4000 ondernemers die zich hebben aangesloten bij de app om zo de producten met een beperkte (of bijna verlopen) houdbaarheidsdatum alsnog aan de man te brengen. Je koopt een Too Good To Go tasje voor een paar euro en de winkelier bepaalt waar deze mee gevuld wordt. Afhankelijk van de winkel, keten of ondernemer kan je er echt nog wel nuttige en lekkere producten mee ophalen. Kortom: een waardevolle aanvulling voor ons lijstje met budgettips voor de boodschappen.

Budgettip 6: Maak een weekmenu

Een weekmenu is heel verstandig als je geld wil besparen op de boodschappen. Bedenk dus vooraf wat je per dag wil gaan eten en haal alle boodschappen in een keer. Zo hoef je doordeweeks niet meerdere keren naar de supermarkt en voorkom het risico dat je dan weer thuiskomt met ‘onnodige’ extraatjes.

Budgettip 7: Maak gebruik van de zogenaamde cashback aanbiedingen

Sommige producten zijn weliswaar niet in de aanbieding in de supermarkt, maar dat weerhoudt de fabrikant dan weer niet om er zo nu en zelf een leuke actie uit te gooien. Dit kan door middel van een ‘cadeautje’ als je een bepaald product koopt, maar ook door middel van zogenaamde cashback acties. Tijdens deze acties krijg je het aankoopbedrag (of een gedeelte hiervan) terug als je jezelf inschrijft en kan aantonen dat het product ook daadwerkelijk hebt gekocht.

Hoe besparen op boodschappen en wat bespaar je er dan mee?

Afhankelijk van hoe fanatiek je wil besparen of aan het ‘couponnen’ wil slaan; je kan met de budgettips voor je boodschappen echt wel een flinke duit besparen. Zeker als je het grotere plaatje wil zien. Op lange termijn bespaar je namelijk geen tientallen, maar zomaar honderden euro’s. Het is niet zo gek dat veel mensen ‘koopjes jagen’ en coupons knippen ook echt zien als een sport. Zeker op zoiets wat je zo vaak doet als de boodschappen. Hoe besparen op boodschappen? Kortom: allemaal aan het besparen! Iets wat met deze budgettips voor je boodschappen een stuk beter gaat lukken.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen