Waar ben je naar opzoek?

Het leven met een kind is zwaar chaos en compleet weird

2 minuten lezen athena Athena Hordijk
Het leven met een kind is zwaar chaos en compleet weird

Hallo mama’s! Jullie weten het allemaal, het leven met een kind ziet er niet zo uit als in een Pamper reclame. Jullie weten wat ik bedoel; een über blije baby die op een brandschone vloer ligt te rollen terwijl mama vanaf de nog spierwitte bank met een gelukzalige flawless make-up-glimlach op hem neerkijkt. Natuurlijk heb ik die momenten ook wel gehad hoor, een paar keer, op de spierwitte bank na. Maar over het algemeen is het leven met een kind zwaar chaos en af en toe compleet weird.

BabyBaby

Momlife is raar

Hier moest ik vandaag aan denken, terwijl ik m’n zoon zijn schoenen probeerde aan te trekken terwijl ik tegelijkertijd gemept werd met een speelgoed slang. Nou dacht ik er op dat moment niet eens bij na, maar later schoot me ineens te binnen: momlife is echt raar. Tuurlijk maakte je vroeger op feestjes en in de kroeg ook wel funny stuff mee maar dit is een heel ander level. 

Als je er niet echt bij stilstaat, denk je meestal aan het eind van de dag: zo, dat was een goeie dag, of vandaag had beter gekund. Maar als je er dan over nadenkt uit wat voor momenten je dag bestaat is er altijd wel iets mafs, aparts of iets schattig geks. Als je zoon vol overtuiging probeert op de spachtelputz muur te klimmen en vol overtuiging roept dat ‘hij de echte spiderman is’, bijvoorbeeld. Of als hij ineens spiernaakt met een emmer op z’n hoofd op de trampoline staat. En dan die keer dat je denkt dat je kind je rug knuffelt vanaf z’n fietszitje maar blijkt dat hij gewoon z’n snotneus afveegt. Thanks gast! 

En buiten de gekke en maffe momenten zijn ook de lieve maffe momenten. Als je je kind bijvoorbeeld vraagt wat mama haar echte naam is, en hij antwoord bloedserieus: prinses!

Als je je kind naar bed brengt terwijl jij aangekleed bent voor date-night en hij dan ineens vol ontzag zegt ‘mama moooooi’. Of als je kind je tijdens de lunch een dikke knuffel geeft en je halve hoofd daarna onder de pindakaas en kwijl zit. 

Lees ook: De perfecte moeder bestaat niet!

Pluk de momenten

Je mamadag hangt eigenlijk aan elkaar van momenten. Op sommige dagen zweef je er zó doorheen, andere dagen ben je blij als het bedtijd is omdat je kind buien had of omdat je je zelf niet zo’n beste dag had. Wat ik wil zeggen is; goede of minder goede dagen, sta stil bij die momentjes. Die zijn er elke dag, goed of minder goed. 

Jullie mama’s weten het zelf ook, de tijd en de kledingmaten vliegen voorbij, dat ze zo klein zijn duurt eigenlijk maar kort. Dus geniet van die maffe, lieve en frustrerende momentjes zoals een liggende driftbui in de supermarkt (waar ik dan gewoon een foto van maak voor in het plakboek, zo ben ik dan ook wel weer) want deze momentjes zijn niet eeuwig. 

Vergeet ook jezelf niet he?

En vergeet aan het eind van de mindere mama-dagen ook niet aan jullie goede momentjes te denken, want die waren er ook op die dag echt wel. 

Het is een cliché, maar het zou geen cliché zijn als het geen waarheid was: time flies. En soms veel te hard. Dus geniet. Lach, mopper, jank af en toe maar geniet want deze rariteit die ze kindertijd noemen duurt niet eeuwig.

Photo by Porapak Apichodilok from Pexels

Athena Hordijk

Ik ben Athena, getrouwd en thuisblijfmama van een jongeman.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen