Waar ben je naar opzoek?

Het leed dat peuterpuberteit heet

2 minuten lezen athena Athena Hordijk
Het leed dat peuterpuberteit heet

Terwijl ik deze zin schrijf kijk ik naar hoe je lekker ligt te slapen op de babyfoon, en OH MY GOD wat ben je schattig. Lekker in dromenland met rode wangetjes omdat je zo moe was. Superlief hoe je zo opgekruld ligt in je warme fleece pyjama. Maar af en toe… dan zit ik middenin het leed dat peuterpubertijd heet.

NEE

Maar OH MY GOD wat haal je het bloed onder m’n nagels vandaan. Ik zeg ja, jij zegt nee, zeg ik nee, zeg jij ja. Sommige dagen lijken een aaneenschakeling van strijden. Strijden om jou je jas aan te krijgen, je sokken aan te doen, om je af te drogen en te zorgen dat je weer in jouw, oh nee, mijn nest beland want jij wilt ‘mama’s bed’.

En dan ben ik nog niet eens de moeilijkste hoor, je krijgt van mij best vaak wat je wilt, binnen de grenzen dan. Je bent bang voor Venom, die zit blijkbaar in jouw kamer en je bent pas 3 dus tuurlijk mag je in mijn bed slapen als je je dan veilig voelt. 

Wil je thuis elke dag in je spidermanpak rondlopen? Doe maar hoor, leef je uit.

Vind je het niet chill als ik je tanden poets wanr je wilt het ‘zelluf doen’? Is goed schat, poets ze dan maar zelf, zolang je wel goed je kiezen poetst.

Maar bij de simpele ‘eis’ dat je je jas even aan moet doen omdat we naar buiten gaan, want ja, het is rond het vriespunt, dan gaat mama niet akkoord met NEE. En nee, ik vind het ook niet zo relaxed dat je gaat me zit te irriteren als je expres gaat zitten en klieren als een rups op de badmat terwijl je moet staan, wil ik je goed af kunnen drogen. En dat laaaanggzaaaaammeeee naar het hoofdkussen kruipen als ik je dan eindelijk na een boekje en 3 liedjes in wil stoppen, daarmee begin je echt mommy’s last nerve aan te tikken.

Lees ook: Welkom in de peuterpubertijd! Het is een fase…

Het is een fase, het is een fase

Het leed dat peuterpuberteit heet. Er zijn dagen waarvan ik denk dat het nooit 7 uur word. En dat ik het middagslaapje zo mis. Niet voor jou, maar voor mezelf, om even op te laden en weer krachten te verzamelen voor de middag die voor me ligt. Weer het gedoe met het (niet) eten, niet willen afdrogen, niet je (mijn) nest in willen.

Maar OH MY GOD nadat ik je dan eindelijk ingestopt hebt en ik weer voor de 4e keer naar boven geroepen wordt ‘mamaaaa knuffelen en kusjeeeees’, als je dan met twee handjes m’n gezicht vastpakt en me een kus op m’n voorhoofd geeft en zegt: ‘mama echt beste vriend, mama echt lief’, dan ben ik al je dwarse gedrag vergeten. 

Ja peuterpuberteit is crazy shit, en soms drijf je me echt tot het uiterste maar je lieve gedrag weegt gelukkig veel zwaarder. En ja, ik schrijf dit terwijl je slaapt hè, en ik weet ook dat ik morgen m’n lol weer op kan. Maar het is een fase, het is een fase en ook nu doe ik m’n best. Maar don’t push it 😉 

Het leed dat peuterpubertijd heet… Hoe komen jullie de peuterpuberteit door mama’s?

Photo by mentatdgt from Pexels

Athena Hordijk

Ik ben Athena, getrouwd en thuisblijfmama van een jongeman.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen