Waar ben je naar opzoek?

Hebben pubers hun ouders nodig?

3 minuten lezen Patricia Troost
Hebben pubers hun ouders nodig?

Pubers zijn heel leuk en je maakt, thuis en op school, heel wat met ze mee. Als mama zijnde wil je het toch goed doen. Je wil dat ze later een goede toekomst hebben en de waardering van het leven inzien. In mijn blogs neem ik jullie mee in de wereld van de puber. De leuke dingen en de minder leuke dingen! Je gaat ze ook weer een stukje loslaten en ik houd mij bezig met de vraag: hebben pubers hun ouders nodig?

Mee naar de beroepenavond

Een tijdje geleden hadden wij, op de school van onze 15-jarige dochter, een beroepenavond. Onze zoon was even alleen thuis en ging leren voor zijn proefwerk. Met dochter gingen mijn man en ik samen naar de beroepenavond toe. Onderweg heb ik nog even onze zoon ge-appt met de mededeling dat hij wel moest gaan leren en niet ging gamen. “Ja mam, komt wel goed hoor…”. Bij school aangekomen konden we doorlopen naar de klas waar een mevrouw uitleg gaf over het beroep schoonheidsspecialiste. Best interessant en iedereen luisterde aandachtig. 

Ineens gaat er een telefoon over, behoorlijk storend. Irritant als iemand zijn telefoon aan laat staan. Maar… het is de telefoon van mijn man. Zijn telefoon ging af en hij had niet door dat het zijn telefoon was. “Schat, je telefoon gaat af. Dat is die van jou…” Er werd gelachen en daarna weer aandachtig geluisterd naar het verhaal van de schoonheidsspecialiste. Mijn concentratie was ver te zoeken en ik bleef lachen, tot ergernis van de mevrouw die graag haar praatje af wilde maken. Gelukkig hadden we daarna pauze!

Een enerverende avond

In de pauze keek mijn man wie er gebeld had. Onze zoon! Hij had problemen met zijn laptop maar hij moest toch echt nog een uurtje wachten voor wij thuis waren. Na de pauze gingen wij door naar de volgende voorlichting en ik zei nadrukkelijk tegen mijn man dat hij zijn telefoon nu op stil moest zetten. Ondertussen waren we onze dochter en haar vriendin in de drukte kwijtgeraakt. Daardoor kwamen we te laat aan bij de volgende voorlichting. Al met al was het een enerverende avond.

Lees ook: Lijfgids voor meisjes: een offline reis door de pubertijd

Mam, mam, mam…

Mijn dochter schaamde zich wel voor haar vader en heeft natuurlijk ontkend dat het haar vader was die zijn telefoon niet op stil had staan. Pubers denken dat ze het zwaar hebben. Geloof mij; in mijn tijd, toen had je het pas zwaar. Er waren geen laptops, je tas was altijd te zwaar door de boeken en onze ouders vonden dat we onszelf maar moesten redden. Door weer en wind moesten we naar school, geen ouder die vond dat we wel even gebracht konden worden. De tijd waar onze kinderen nu in leven is anders…

De hele dag door krijg ik appjes van mijn zoon of dochter. Van “Mam kun je wat geld storten, ik heb zin in een broodje…” tot “Mam ik ben mijn gymtas vergeten, kun je die even brengen?” Hebben pubers hun ouders nodig?Voor pubers is een moeder onmisbaar. Ik doe het ook nog allemaal en later heb ik daar vaak spijt van. Moet ik ze meer aan hun ‘lot’ overlaten, ook al moeten ze daardoor nablijven omdat ze hun huiswerk niet op orde hebben? Moeder zijn van een puber valt niet mee. Maar het is ook heel erg leuk; de uitspraken die ze doen (beschamend soms…) of ze hebben het over dingen die ik niet eens begrijp. 

Moeder zijn van een puber is enerverend, vermoeiend maar ook heel leuk en het houdt je scherp!

Photo by Rogério Martins from Pexels

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Ik ben het zat om de huiself van het gezin te zijn

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over baby’s en opvoeden

Beste Kruidvat luiers van 2020

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

5 jaar na de stilgeboorte van Lina

  • 3 dagen geleden
  • 3 minuten lezen