Waar ben je naar opzoek?

Goed nieuws: Kabinet gaat 460 miljoen euro investeren in onderwijs

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Goed nieuws: Kabinet gaat 460 miljoen euro investeren in onderwijs

Het lijkt alsof de kogel door de kerk is; het kabinet maakt 460 miljoen euro vrij voor het onderwijs. Eindelijk geven ze gehoor aan de hulpvraag van leerkrachten en aan het snel stijgende lerarentekort. Dit besluit is genomen tijdens een overleg met werkgevers en werknemers in de desbetreffende sector. Het kwartje is gevallen!

Extra geld investeren in onderwijs

Om het lerarentekort tegen te gaan wordt het geld dan ook ingezet tegen het lerarentekort in het basis- en voortgezet onderwijs. Dit moet ook gaan bijdragen aan de strijd tegen de hoge werkdruk.

Vier op de tien scholen in het basis- en voortgezet onderwijs hebben een chronisch tekort aan leraren. Dit is onderzocht door de Algemene Onderwijsbond. Door het lerarentekort moeten leerlingen naar huis of worden er noodgedwongen stagiaires, assistentes en zelfs ouders voor de klas gezet. De eerste school is zelfs al gesloten doordat ze hun hoofd niet meer boven water konden houden.

Scholing en opleiding

Er wordt ook geld vrijgemaakt voor scholing omdat ze leraren willen behouden. Een deel van het geld gaat naar de opleiding en begeleiding van nieuwe docenten. De subsidieregeling voor zij-inktromers wordt uitgebreid met 14,2 miljoen euro. Hiermee willen ze stimuleren dat er meer mensen vanuit een andere sector in het onderwijs gaan werken.

Er zijn al vaker gesprekken geweest tussen de bonden en het kabinet en die gesprekken hebben toen niks opgeleverd. Vorige maand was er een overleg en daar werd 423,5 miljoen euro geëist. Daarmee ging het kabinet destijds niet akkoord. Daarop is door de bonden besloten om de geplande staking van 6 november door te laten gaan. Deze staking staat alsnog gepland voor volgende week maar het is niet duidelijk of de landelijke staking doorgaat.

Wel of niet staken?

Mochten de scholen alsnog gaan staken dan zijn er in ieder geval genoeg mogelijkheden om met de kids te gaan doen: Julianatoren is open geeft korting op de entree prijs en bij Wildlands mogen de kinderen gratis naar binnen.

Bron: Nu.nl

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen