Waar ben je naar opzoek?

Gefaald als moeder?

Gefaald als moeder?

Faal je als je er even doorheen zit? Of siert het je dat je toe durft te geven en even de tijd neemt om op krachten te komen? Ik koos voor mijzelf om bij te komen. Heb ik nu gefaald als moeder?

Alle ballen hoog houden…

Ik weet het niet, maar vorige week was zo’n week dat ik even een break nodig had. Even tijd voor mezelf; een eindeloze to do lijst afwerken en genieten van mijn kinderen.

Ik vind het soms behoorlijk zwaar alle ballen hoog te houden. Twee schoolkinderen, elke dag heen en weer met de bijbehorende zwemles, twee keer per week. Eindeloos boodschappen doen, schoollunches maken, koken, huishouden, wassen. En dan nog een super gezellige peuter die mij overal in volgt.

Roddelende vrouwen

Ohja en dan ook nog mijn baan als pedagogisch medewerkster. Leuk maar haal ik hier wel genoeg voldoening uit? Een wereld vol kinderen zowel thuis als op mijn werk. Mijn werk waar ouders en kinderen en collega’s een hoop van je vragen. Een baan met veel vrouwelijke collega’s waar iedereen wel wat te zeiken heeft op elkaar, met elkaar en achter je rug om.

Soms overvalt het ‘zoveel moeten’ me zo erg. Ik voel me gevangen verstikt en snak alleen maar naar vrijheid en niks moeten. Daarom koos ik dus even voor mijzelf. Na een weekje focussen op wat voor mij van belang was en even niet werken, ben ik weer een beetje op adem gekomen.

Als zwanger worden niet lukt

Op het moment dat ik dit op papier zet ben ik een trotse mama van drie prachtige kinderen. Maar de weg naar deze drie kindjes ging niet zonder slag of stoot. In 2009 besloten mijn vriend en ik dat we…

  • Janine Janna Oostland

Faal je dan?

Dus heb ik gefaald? Nee. Ik deed wat ik moest doen en ik koos voor mezelf. En ook dat is soms zo hard nodig, en zorgt er voor dat je niet heel diep in de put komt te zitten.

Even voor mezelf op een rijtje hebben wat ik belangrijk vind, wat ik wil, wat ik wil bereiken. Nieuwe doelen stellen en het allerbelangrijkste mijn gezin op de eerste plek zetten.

Ik kan je vertellen; het lucht op. Ik weet wat ik ga doen en ga hier heel erg hard mijn best voor doen en volledig de focus op leggen. Wordt vervolgd! En als ik je een tip mag geven; elke vrouw zou veel vaker voor zichzelf moeten kiezen.

Photo by Lina Kivaka from Pexels

Janine Janna Oostland

Ik ben Janine, 31 een spontane vrije vogel met een creatieve geest en tevens mama van 3 kinderen en vrouw van mijn Engelsman Liam.
Ik hou van creatieve bezigheden, fijne uitstapjes en mooie wandelingen, lekker koken en gezelligheid.

Het leven is een rollercoaster er gebeurd zo veel en er zijn zoveel mooie dingen te doen en beleven, waarin ik jullie met mijn verhalen mee neem in de hoogtepunten.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen