Waar ben je naar opzoek?

Ik ga op vakantie en neem mee… (dit is onmisbaar!)

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Ik ga op vakantie en neem mee… (dit is onmisbaar!)

Ik heb er zoveel zin in. We gaan bijna op vakantie. Vakantie staat bij mij voor ‘even helemaal niks’. Genieten van het lezen van een boek (dat is echt al een jaar geleden dat ik dat heb gedaan) en genieten van het samenzijn met mijn gezin. Omdat ik vanuit huis werk is het lastig om werk stil te leggen. Als ik op vakantie ben kan ik dat veel beter (al kan ik het af en toe niet laten om toch even wat te werken). Ik kijk er daarom erg naar uit!

Ik kan niet inpakken!

Het meest vervelende (ja je leest het goed!) aan op vakantie gaan vind ik… inpakken! Ik ben daar zo ontzettend slecht in. Ik neem altijd teveel mee en elk jaar neem ik mij weer voor om minder mee te nemen. Dit jaar ga ik ook weer super mijn best doen. Dat gesleep met spullen is eigenlijk nergens voor nodig (en ik krijg ook commentaar van mijn wederhelft). Veel dingen gebruiken we niet eens op vakantie. Ik heb daarom een mega selectieve inpaklijst gemaakt en ik wil mij daar echt aan gaan houden.

Goede voornemens

Ik begin ook altijd te laat met inpakken en mijn goede voornemen is ook om eerder te beginnen. Zaterdag ga ik de random spullen inpakken (huis-, speel- en keukenspel) en zondag de kleding en toiletspullen.

Wat ga ik dit jaar meenemen en is voor ons onmisbaar op vakantie? Dit is mijn lijstje!

Ik ben erg benieuwd wat jullie meenemen op een (kampeer) vakantie. Laat je een reactie achter in de comments?

We gaan kamperen in een ingerichte tent. Geen gesleep met borden, bestek en dekens. Ik heb daar beddengoed gehuurd maar handdoeken en keukendoeken moet ik nog wel zelf meenemen. Teveel kleding meenemen is altijd het grootste probleem. Ik ga op de camping af en toe een handwasje doen of een wasje in de wasmachine.

Inpaklijst zomervakantie

 • 7 setjes kleding per persoon (2 korte broeken, 1 lange broek, jurkje/rokje, 3/4 shirtjes en ondergoed)
 • Slaapspullen
 • Eigen kussens (dat slaapt het fijnst)
 • Zwemkleding
 • Hydrofiele XL doeken (neemt lekker weinig ruimte in beslag)
 • KipKep handdoeken (ik gebruik deze al jaren, ook handig als je gaat vliegen)
 • Opvouwbare bolderkar (super fijn om mee te nemen naar het strand)
 • XXXL Handdoek (voor op het strand en bij het zwembad)
 • Tafelzeiltje (om het lekker huiselijk te maken)
 • Citroenkaars (voor de muggen)
 • Waxinelichtjes
 • 1 tas speelgoed voor in het zwembad en op het strand + zwemvest en zwembandjes
 • 1 tas met speelgoed / knutselspullen
 • 2 iPads en Discman met luisterboeken en koptelefoons (en opladers!)
 • Batterijen voor bovenstaande
 • Keukendoeken, afwasborstel, afwasmiddel, schoonmaakdoekjes
 • Luierdoekjes (altijd handig)
 • 3 handdoeken per persoon (we gebruiken de hydrofiele doeken en KipKep doeken ook als handdoek)
 • Tupperware wasemmer voor de handwasjes + handwasmiddel
 • Borsteltje voor kleding (voor de nare vlekken)
 • EHBO kit
 • D-manose pillen om blaasontsteking te voorkomen (vorig jaar was het weer een drama in Spanje)
 • E-reader met verse boeken
 • Tijdschriften voor manlief en mijzelf
 • 1 kratje boodschappen (wc papier, olijfolie, suiker, zout, peper, koffie, koffiefilters, thee)
 • 3 rugtassen voor de kids gevuld met speelgoedjes en tekenspulletjes voor onderweg (ook handig om mee te nemen tijdens een dagje/avond weg of als je uit eten gaat)
 • Werktas met laptop, notitieboekje, Random Reader, bankpas en pen
 • Toiletspullen
 • Zonnebrandcréme
 • Loopfietsje voor de jongste (de buggy gaat niet meer mee)
 • Parasol voor op het strand
 • Voor iedereen 1 paar slippers en 1 paar normale schoenen
 • Bril en lenzenspullen
 • Voor iedereen zonnebrillen en petjes/hoedjes
 • Strandtas
 • Knuffels van de kinderen
 • Handtas en reispapieren
 • Tafelwaaier
 • Strandtentje

De kinderen hebben allemaal één weekendtas. Hier pak ik ook hun setjes handdoeken, badhanddoeken en zwemspullen in. Wij samen hebben één grote koffer. Ik ben benieuwd of bovenstaande mij dit jaar gaat lukken!

De XXXL handdoek is echt super fijn. Ga je met de auto op vakantie? Maak dan nog even een pitstop bij Shell want daar schaf je deze handdoek aan. Bij 20 liter tanken kost hij 10 euro. Tank je niet? Dan kost hij 20 euro of 2000 airmiles.

Zomerhanddoek XXXL

Fijne zomervakantie!

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Chantal zei

  Haha dat zijn dus veel te weinig kleren. 2 korte broeken zijn binnen een dag vies met de kleine smeerpoets… Voor mezelf kan ik prima heel weinig inpakken, maar voor die kleine vind ik alles veel te leuk!

  • Gelukkig is er een wasmachine op de camping. De eerste was heb ik al gedraaid 🙂 Doorgaans lopen ze hier wel de halve dag in een zwembroek / badpak trouwens.

 • ik neem altijd veel te veel mee… kan het niet helpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen