Waar ben je naar opzoek?

Fitdagboek: 3 weken lang elke dag sporten (persoonlijke uitdaging!)

6 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Fitdagboek: 3 weken lang elke dag sporten (persoonlijke uitdaging!)

In mei schreef ik mijn laatste fitdagboek en liet ik je zien dat ik veel was afgevallen. Ook vertelde ik in mijn fitdagboek wat het sporten mij nog meer had gebracht. Helaas kreeg ik eind mei een blessure aan mijn bekken, heup en lies. Dit was een souvenir van mijn trip naar New York. Lange afstanden lopen in combinatie met slenteren is funest voor mijn bekken en heup en die blessure daar kwam ik maar niet vanaf… In de zomervakantie, na veel pijn, knapte er iets los in mijn heup / bekkengebied en daarna was ik zo goed als pijnvrij. EINDELIJK! Er zat gewoon iets heel erg vast…

Een persoonlijke uitdaging: 3 weken lang elke dag sporten!

Sinds drie weken kan ik mij weer storten op de normale trainingen bij mijn Personal Trainer die ik twee keer per week volg. Vanaf eind mei tot voor zo’n vier weken geleden heb ik helaas stilgestaan in mijn progressie. Omdat ik mij nu weer goed voel en de trainingen weer opgepakt heb, heb ik besloten met mijzelf een uitdaging aan te gaan:
3 weken lang elke dag sporten!

Lees ook: Een Mommy make-over; zou ik het doen?

Wel bijzonder voor iemand zoals ik die sporten HAAT! Na 1,5 jaar trainen komt er bij mij nog steeds geen stofje los waardoor ik sporten leuk ga vinden. Nog elke training probeer ik een smoes te bedenken waardoor ik niet hoef te sporten. Maar toch ga ik… soms met veel moeite.

Waarom ga ik dan die uitdaging met mijzelf aan?

Omdat ik weet wat voor goeds het mij brengt. Ik ben sinds ruim een jaar pijnvrij (op de blessure na) en sinds januari ben ik ook echt aan het afvallen. En dat niet alleen: ik voel mij mentaal ook veel beter. Maar toch blijft die strijd en haat- liefde verhouding met het sporten. Er moeten nog heel wat kilo’s af en ik wil weer in de flow komen. Over drie weken zitten we in het vliegtuig naar Curacao dus het leek mij een goed moment om deze drie weken aan te grijpen en mijzelf uit te dagen door drie weken lang elke dag te sporten.

Ik wil andere moeders hiermee ook inspireren en motiveren omdat ik weet hoeveel goeds het je kan brengen en als ik het kan kan jij het helemaal! Begin gisteren, niet vandaag…

Verwacht geen hoogstandjes van mij of een compleet uitgeschreven programma met wat ik ga doen. Ik doe alles op gevoel! Natuurlijk heb ik wel een plan en die zal ik dan ook met je delen.

Mijn plan van aanpak

Ik maak zelf gebruik van een Apple Watch. Het is een duur horloge maar ik vind het elke cent waard. Ik gebruik hem dagelijks en het is zo fijn dat hij samenwerkt met mijn Apple telefoon en verschillende apps om mijn gezondheid te verbeteren. Mijn dagelijkse doelen heb ik ingesteld op mijn telefoon en mijn Apple Watch houdt dit bij.

Mijn dagelijkse doelen:

 • 10.000 stappen lopen
 • Dagelijks bewegingsdoel: 500 calorieën (hier kom je ook al aan met ‘intensief’ huishoudelijk werk)
 • 30 minuten intensief trainen
 • Regelmatig opstaan
 • Relaxen door ademhalingsoefeningen te doen

Per dag wil ik dus al mijn ringen volmaken. Zoals het voorbeeld hieronder!

elke dag sportenHet is dus heel simpel: aan de hand van hoe ver ik van mijn doelen afzit bekijk ik wat ik die dag ga doen. Een lekker lange wandeling maken (kom ik meteen aan mijn 10.000 stappen), roeien of een Kettlebell training via YouTube. En op de dagen dat ik Personal Training heb hoef ik natuurlijk thuis niks te doen.

Hoe behaal ik mijn doelen?

Zoals ik al zei heb ik heel veel baat bij mijn Apple Watch. Die geeft ook meldingen als ik ‘iets’ moet gaan doen. Er zijn ook alternatieven voor een Apple Watch. Zo heb je bijvoorbeeld de Fitbit activiteitentracker. Net zo functioneel en betaalbaarder. De Apple Watch heeft wel meer opties maar de Fitbit vind ik ook een heel goed alternatief.

Elke dag sporten

Verder moet je vooral niet te moeilijk denken. Voor een paar tientjes heb ik je al fitnessmaterialen die je thuis prima kunt gebruiken en waar je weinig plek voor hoeft te hebben. Ik ben vooral fan van Kettlebells. Dit is een goede manier om je kracht en conditie in korte tijd te trainen. Ik train meestal met 12 of 16 kilo de trainingen. Voor thuis heb ik drie verschillende gewichten. Met filmpjes op YouTube kun je zo aan de slag!

Ook ga ik doordeweeks sowieso mijn voeding bijhouden. Bij de sportschool word ik elke zes weken gemeten. Aan de hand daarvan stellen we elke zes weken het doel bij. Ook wordt er dan gekeken hoeveel calorieën ik mag eten om dat doel te behalen. Voor de komende zes weken is dat vastgesteld op 1480 calorieën en daar probeer ik mij zoveel mogelijk aan te houden. Let wel op: dit is natuurlijk mijn persoonlijke inname. Voor jou kan dit heel anders zijn en licht ook aan hoe je traint en wat je in het dagelijks leven doet. Pin je dus niet vast op deze calorie inname.

Om dit bij te houden gebruik ik de app Yaizo. Deze werkt samen met mijn Apple Watch en houdt ook mijn activiteit bij. Heb ik getraind? Dan krijg ik extra punten en mag ik meer eten. Ik vind het super fijn dat ik streepjescodes kan scannen en zo kijken wat ik het beste kan eten. In deze app heb ik mijn calorie inname ingesteld maar ook het aantal eiwitten, koolhydraten en vet wat voor mij goed is om binnen te krijgen. Zo hoef ik zelf nergens meer over na te denken. Er zijn veel van dit soort apps beschikbaar. Kijk wat voor jou het beste past! De app geeft mij ook meldingen wanneer ik wat in moet vullen en geeft tevens tips. Ook staan er hele lekkere recepten in die je zo kant en klaar over kunt nemen en in je app in kunt voeren.

Ik ben heel erg fan van de producten van Body & Fit. Vooral van de eiwitshakes. Omdat ik liever lui dan moe ben houd ik van kant en klare producten waar ik zelf niet teveel over na hoef te denken. De shakes zijn goed voor het afvallen, geven je een goed gevoel en helpen bij spieropbouw en spierherstel. Ze hebben hele fijne maaltijdvervangers die ik dagelijks gebruik.

App voeding bijhouden

Wat gaat het experiment mij brengen?

Ik heb geen idee wat dit experiment en deze uitdaging mij gaat brengen. Dat wil ik gaan onderzoeken en ik zal de resultaten delen. Een voor- en na foto en ik ga je vertellen hoe ik mij mentaal voel, of ik sporten leuker ga vinden, of ik het daarna door ga zetten. Ik zal je meenemen op mijn persoonlijke reis. Volg mij daarvoor ook vooral op Instagram want daar ga ik het meeste delen! Ik doe het vooral voor mijzelf en omdat ik jullie wil laten zien dat je als sporthater ook ver kunt komen. Er moet alleen een knop om…

Kan jij dat ook?

Jij kan dat ook! Ook als je geen Personal Training volgt. Het is echt heel simpel en je hebt echt wel per dag een half uurtje over om iets van sport te gaan doen. Denk vooral niet te moeilijk. Op mijn Instagram Stories zal ik al mijn tips delen. Ik heb ook een druk leven met drie kinderen, een eigen bedrijf en een man die vaak van huis is. Mijn voordeel is dan misschien wel dat ik thuis werk maar ook ik moet tijd (en vooral zin!) maken voor het sporten. Ik zou zeggen: volg mij dus op Instagram om alles mee te krijgen en te zien hoe ik deze uitdaging met mijzelf aan ga. Hier zal ik ook delen wat ik eet en hoe mijn ‘trainingen’ eruit zien.

Ik vind het super leuk als je mij gaat volgen en ik kan wel wat peptalk gebruiken 🙃 Verwacht van mij geen uitgeschreven schema’s of onderbouwde argumenten waarom ik iets doe want ik heb hier niet voor gestudeerd. Ik gebruik alleen mijn ervaring en mijn zelfkennis. Daarmee wil ik jou inspireren en motiveren omdat jij het ook kan. Ik weet namelijk hoe goed je je erdoor gaat voelen en dat gun ik elke moeder! ❤️

Start gisteren, niet vandaag en wacht niet tot morgen.
Investeer in jezelf!

Deze blog bevat affiliatielinks.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

 • 2 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

 • 2 weken geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 3 maanden geleden
 • 1 minuut lezen