Waar ben je naar opzoek?

Familiegoal: naar de Kerstmarkt in Kassel

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Familiegoal: naar de Kerstmarkt in Kassel

Ik vind de decembermaand altijd zo’n fijne maand. Sinterklaas, Kerst en onze dochter is na Kerst ook nog jarig. Dit jaar kijk ik ook meer uit naar Kerst dan ooit. Mijn man heeft een andere baan gekregen waardoor we nu écht samen Kerst (en Oud en Nieuw) kunnen vieren. Voor het eerst in twaalf jaar is hij gewoon al die dagen vrij! Het was best een heftig jaar waarin ons huis werd opgeleverd, we gingen verhuizen en hij heel onverwachts aan een nieuwe baan begon. Natuurlijk was het een goede keus maar we moesten allemaal heel erg wennen! Doordat hij nu makkelijker vrij kan nemen en niet meer gebonden is aan werken met de feestdagen willen we heel graag EINDELIJK eens een Kerstmarkt bezoeken… We gaan daarom naar de Kerstmarkt in Kassel!

Het staat al jaren op ons lijstje om een Kerstmarkt te bezoeken maar het kwam er nooit van. Vaak moest mijn man werken waardoor het voor ons onmogelijk was om weg te gaan rondom de Kerstdagen. Het staat hoog op ons lijstje om een Kerstmarkt te bezoeken en dit jaar kan het er eindelijk van komen. We hebben gekozen voor de Kerstmarkt in Kassel!

Waarom we die Kerstmarkt uitgezocht hebben? Dat zal ik je vertellen!

Ik heb mij verdiept in Kerstmarkten en ben bij de Kerstmarkt in Kassel uitgekomen. Het leuke aan deze Kerstmarkt is dat het elk jaar in het teken staat van een sprookje omdat de gebroeders Grimm jarenlang in Kassel gewoond hebben en hier veel van hun sprookjes hebben geschreven. Dit jaar is het thema van de Kerstmarkt het sprookje van Assepoester. Wat ook erg leuk is aan de Kerstmarkt in Kassel is dat ze dit jaar een ijsglijbaan hebben!

Verder is er op deze Kerstmarkt veel te doen: er is dus een ijsglijbaan maar ook een Circus (vanaf 20 december). Kassel is niet alleen leuk om te bezoeken voor de Kerstmarkt maar ook voor vele andere highlights. Kassel heeft vele lekkere restaurantjes waar je terecht kunt voor eten en drinken, je kan er leuk winkelen én ze hebben verschillende museums waaronder het GRIMMWELT. 

Lees ook: Op Wintersport naar Canada met de kinderen?

GRIMMWELT is erg leuk! Hier kunnen kinderen de wereld van de gebroeders Grimm ontdekken door deel te nemen aan een schattenjacht en een quiz. Bij de kassa van GRIMMWELT kun je vragen naar een tour voor kinderen. In GRIMMWELT worden taal, sprookjes en biografische informatie gepresenteerd voor mensen van alle leeftijden. Een super leuk cultureel uitstapje voor het hele gezin die je ook weer kunt combineren met de Kerstmarkt.

Kassel ligt op ongeveer 4 uur rijden vanaf waar wij wonen (Meppel). Het is niet heel ver maar het ligt ook niet naast de deur. Daarom is het leuk om er een heel weekend van te maken. Ook omdat er genoeg te doen is! Voor een overnachting kun je terecht op deze website. Tevens staan hier meer aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken. 

Kortom: de Kerstmarkt in Kassel is erg populair voor jong en oud. De Kerstmarkt heeft een dagelijks wisselend programma die je hier kunt bekijken.

Als je de Kerstmarkt in Kassel gaat bezoeken vergeet dan niet om hun website met aanbiedingen die je kunt boeken te checken. Met de WowKasselCard krijg je namelijk extra korting. En dat is natuurlijk leuk in deze dure decembermaand!

Dit is een gesponsorde blogpost.
Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen