Waar ben je naar opzoek?

Elektrische mamafietsen: waarom zo’n fiets?

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Elektrische mamafietsen: waarom zo’n fiets?

Iedere mama kent het wel: het gehannes om je kinderen op de elektrische fiets te krijgen.  Ene kind achterop, andere in het zitje voorop. Op zich kan het wel, maar echt handig is het niet. En dan hebben we het nog niet eens over topzware fietsen die om dreigen te vallen, huilende kinderen en tot gevolg. Je besluit om nóóit meer met je kinderen op de fiets te stappen. Komt je dit bekend voor? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Wist je dat er speciale elektrische mamafietsen op de markt zijn? De mamafietsen van Stella Fietsen nemen een hoop ongemakken weg! 

Waarom elektrische mamafietsen?

Zodra kinderen zelfstandig kunnen zitten mag je samen op de (bafk) fiets stappen. Een kinderzitje op een elektrische damesfiets monteren is een optie, maar niet echt ideaal. Vaak is het frame niet stevig genoeg en bestaat de kans dat de bagagedrager door het extra gewicht afbreekt, met alle gevolgen van dien.

De elektrische mamafietsen van Stella hebben een verstevigd frame met extra ruime instap, waardoor je gemakkelijk op en af kunt stappen. Elektrische mamafietsen zijn uitgerust met een dubbele standaard, zoals bij een scooter en een stuurslot. Hierdoor staan mamafietsen extra stabiel en is de kans op omkiepen beperkt tot een minimum. Het stuur van elektrische mamafietsen zijn breder dan bij normale damesfietsen, zodat je ook met een Bobike kinderzitje aan het stuur comfortabel kunt fietsen.

Altijd wind in de rug!

Elektrische mamafietsen hebben nog één groot voordeel ten opzichte van normale mamafietsen. Door de elektrische trapondersteuning fietsen deze alsof je altijd wind in de rug hebt. Elektrische mamafietsen zijn voorzien van een motor in het voorwiel en een accu onder de bagagedrager. Door de trapondersteuning maken elektrische mamafietsen het mama’s (en papa’s natuurlijk) een stuk gemakkelijker. Boodschappen doen, kinderen naar school brengen of gewoon een fietstocht maken: op de mamafietsen van Stella wordt dit een fluitje van een cent!

Zelf ervaren of een elektrische mamafiets iets voor jou is? Bij Stella kan je vrijblijvend proeffietsen, in een E-Bike Testcenter bij jou in de buurt en zelfs gewoon in je eigen straat. Een afspraak maken gemakkelijk kan via de website.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties
 • Tunturi zei

  Ik vind elektrische fietsen ook een uitkomst, al helemaal als ze wat extra ruimte voor boodschappen. In het weekend ga ik er vaak mee op pad, maar als het regent of als ik geen zin heb om de deur uit te gaan, gebruik ik de hometrainer die we laatst hebben gekocht. Ook een uitkomst.

  Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 1 maand geleden
 • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 6 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 6 maanden geleden
 • 3 minuten lezen