Waar ben je naar opzoek?

Eikeltjes tot de derde macht

3 minuten lezen Shirley
Eikeltjes tot de derde macht
dwarse kinderen
Bron beeld: Pixababy

Hey Denise,

Wat heb ik enorm gelachen om jouw blog over eikeltjes! Ik heb, geloof ik, bijna alle situaties bij de hand gehad deze week.

Vandaag had ik een echt belangrijk, serieus, telefoongesprek. En uitgerekend op dat moment vindt mijn oudste dat ze moet weten wie ik aan de lijn heb. En dat ze wat te drinken wil. En informatie wil over waar mijn gesprek over gaat.
Van een andere keer kan ik me herinneren dat ik zonder enige sjoege te geven de billen van mijn jongste afveegde tijdens een gesprek dat van wezenlijk belang was. Gelukkig besloot ze op dat moment niet haar gebruikelijke “Ik heb gepoept” ten gehore te brengen. Want dat echoot zo heerlijk tegen de tegels van het toilet.

Ondanks dat ik niet de boodschappen doe in dit huishouden is winkelen met kind(eren) altijd een uitdaging. De creativiteit die nodig is om ze mee te laten werken en niet van alles in je mandje te laten gooien. Maar ook de krijsende peuter die zich op de vloer liet vallen omdat de “NEE!” van mama te onrechtvaardig was om mee te kunnen leven. Mijn mantra op het moment? “Laat liggen. Loop door. Laat liggen. Loop door”. Oh en vooral doen alsof het jouw kind niet is! Kijk geïrriteerd om je heen op zoek naar de vermeende moeder.

De wachtkamer van de fysio hebben we deze week ook bezet gehouden. Veel soorten speelgoed en iedereen doet zijn ding. Tot het moment dat Aapje een auto pakt. En drie seconden later Boef diezelfde auto toch het enige echt leuke speelgoed vindt en verwacht dat hij die zomaar mag hebben. Sorry medewachtenden. Ja, dat ruziën gebeurd wel vaker. Iets met samen spelen en niks delen…

Morgen gaan we op verjaardagsvisite. Geen porselein, maar genoeg spullen van anderen die op een WA-verzekering te verhalen zijn mochten de kaarsjes dankzij één van mijn kids de gordijnen in vuur en vlam zetten. Misschien eerdaags toch maar eens ophogen nu we drie ongeleide projectielen hebben.

School… Check! Een gesprek met de leerkracht. Op verzoek van de leerkracht. Dan weet je het eigenlijk al. En hier geen ‘dat doet ie anders nooit’. Geloof me, ieder lid van mijn tiranniek trio doet dat echt wel! En daar ben ik heel eerlijk in. Aangezien iedereen dat toch al denkt, ben ik de eerste persoon om het te bevestigen in zo’n situatie.

De playdate sla ik over. De ruzies en onenigheid buitenshuis waren meer dan genoeg. Genoeg lijmpogingen gedaan om een heel huis mee te kunnen behangen. Ik kan zo de politiek in.

Eten is altijd een ding in dit huishouden. Zonder iets van de P’s is er altijd heibel en vooral gezeur om een toetje. We zullen dan ook niet snel in een restaurant te vinden zijn. Als we hier een keer weg komen geniet ik liever alleen met mijn man van een avondje uit.

Het consternatiebureau hebben we uitgezwaaid. Maar troost je, bij de schoolarts gaat de ellende gewoon door op de momenten dat je het net niet wil. En dan zie je ze ook daar denken ‘ja, ja…’. Ze rollen nog net niet met de ogen.

Last but not least… Bedtijd. Driewerf hoera met drie kinderen.
De meest voorkomende excuses: Benniemoe! Dorst! Kan niet slapen! Honger! Ik wil sokken aan! (overigens op een kamer waar het 24 graden is). Maar soms ook de minst eikelige: Nog een kus! Of knuffel.
Conclusie, als ze niet hun bed uitkomen dan is er serieus wat mis.

Kortom, I feel you! Hopelijk kan je net zo lachen om bovenstaande als ik om jouw blog gedaan heb. Dan staan we quitte! 😉

Groetjes,
Shirley

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen