Waar ben je naar opzoek?

Eerste Zika baby geboren in Europa

1 minuut lezen Sjoukje Dijkstra
Eerste Zika baby geboren in Europa

In Spanje is de eerste baby geboren met Microcefalie, een hersenaandoening die in verband wordt gebracht met het Zika Virus. De moeder had het virus opgelopen tijdens een reis naar het buitenland. Waar ze het opliep, is niet bekend.

Al in mei werd bekend dat de vrouw het Zika Virus bij zich droeg. Desondanks besloot ze het kindje te houden. Het kindje wordt goed gemonitord, maar blijkt tot nu toe gezond. Beide ouders lieten weten heel gelukkig te zijn met hun kindje.

Lees ook: Zika-epidemie: Belangrijk nieuws voor zwangeren

Kleine omvang schedel

Bij Microcefalie wordt een kindje geboren met een te kleine omvang van de schedel, waarbij de hersenen niet voldoende ontwikkelen. Aangeboren microcefalie kan ontstaan door veranderingen in het erfelijk materiaal. Dit kan leiden tot ontwikkelingsstoornissen bij de foetus tijdens de zwangerschap. Andere mogelijke oorzaken zijn stofwisselingsziekten, een te vroege verbening van de schedel (craniosynostosis), schadelijke invloeden van buitenaf en bepaalde infecties tijdens de zwangerschap.

Lees ook: Huh? Braziliaanse artsen adviseren om zwangerschap uit te stellen

Duizenden baby’s besmet

Tot nu toe zijn er al duizenden baby’s besmet met Microcefalie. Wetenschappers menen dat daar nog duizenden bijkomen in de (nabije) toekomst. Tot nu toe bleef het vooral beperkt tot Latijns Amerika en de Cariben. Nu zijn er dus ook vrouwen in Europa besmet geraakt. De moeder van deze Zika baby is niet de eerste. In Slovenië ontdekte al eerder een aanstaande moeder dat ze het Zika Virus bij zich droeg. Zij besloot echter tot abortus.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Sinterklaas surpise idee: wat kan je maken?

  • 18 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Feestje

Prinsessen kinderfeestje: de gids voor het perfecte feestje

  • 2 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Populaire babynamen 2022: dit zijn de trends!

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen