Waar ben je naar opzoek?

Een verjaardag die geen verjaardag werd

3 minuten lezen Kleintje Kleintje
Een verjaardag die geen verjaardag werd

Ik heb er een soort van ‘traditie’ van gemaakt om elk jaar foto’s te maken voor de verjaardagen van Max en Sofie. Dat levert best wat voorbereiding op maar ook heel veel rommel en vooral heel veel plezier. De slingers, ballonnen en confetti vliegen in het rond, er is een hoop gelach, vooral heel veel chaos en op het eind tuurlijk echt een ontzettende bende (volgend jaar vind ik ongetwijfeld de confetti van dit jaar nog terug), maar Max en Sofie vinden het wel heel erg leuk zo, die foto’s voor hun verjaardagen en daar gaat het om. Verjaardag vieren tijdens coronacrisis? Zo ziet dat eruit.

Verjaardagsvoorpret

Ik heb natuurlijk ontzettend veel foto’s geschoten, Volgens kijk ik welke de leukste zijn, dan is het natuurlijk maar hopen dat die foto’s ook nog scherp genoeg zijn, want dat is ook nog wel altijd een dingetje met twee van die enthousiastelingen. Uiteindelijk heb ik dan een paar foto’s, daar mag ik een leuke collages van. Die stuur ik vervolgens naar iedereen door, met de vraag: kom je op mijn verjaardag? Vaak krijg ik er hele leuke enthousiaste reacties over en dat vind ik weer erg leuk. Die hele voorpret is in feite gewoon een beetje win-win.

Zoveel werk

Maar Ik geef toe: kinderverjaardagen zijn gewoon een hoop werk en stiekem ben ik ook altijd blij als het weer achter de rug is. want na die leuke uitnodiging komt nog de taart bestellen, het huis versieren, de cadeautjes kopen, taart ophalen, afscheid zakjes voor de kindjes die komen in elkaar flansen, cadeautjes inpakken, zorgen dat het huis opgeruimd is voor als alle gasten komen en zo zijn er vast nog wel 100.000 andere dingen. Ja, je vult je dagen er wel mee. Tenminste ik ben er in ieder geval ontzettend druk mee. maar ja, het is wel hoe druk je jezelf en natuurlijk mee maakt.

Verjaardag vieren tijdens coronacrisis

Max en Sofie komen nu ook op de leeftijd dat ze echt gaan snappen dat ze jarig zijn en betekent echt uitkijken naar hun verjaardagen. Vooral Max! Ik heb vooraf gevraagd of ze het dit jaar samen willen vieren of apart. Ze kozen voor apart. Prima, op 7 maart vierden we de verjaardag van Sofie (8 maart jarig) en Max zouden we dan op 22 maart vieren (23 maart jarig). Alleen dit jaar is dat daardoor nu wel een beetje zuur. Corona komt om de hoek kijken.

Sofie d’r verjaardag konden we nog net wel vieren, maar Max z’n verjaardag is het toch een ander verhaal 😞 en leg dat maar eens uit aan een jongetje dat zes wordt en al wekenlang uitkijkt en aftelt naar z’n verjaardag. Dat opa’s en oma’s niet komen en ook geen vriendjes, dat hij niet mag trakteren op school, dat hij geen feestje mag geven, kortom helemaal niks wat eigenlijk bij een verjaardag hoort. Hoe ben je dan jarig, zonder echt jarig te zijn en dus een feestje te geven?

Het feestje komt er wel

De dag hebben we in pyjama doorgebracht. Films kijken, muffins bakken, chips en patat eten en bouwen met LEGO. De teleurstelling was, ondanks die bezigheden, uiteraard nog steeds wel groot. Dat verdrietige gezicht op sommige momenten. Maar gezien de situatie en de (logische) beslissingen vanuit de overheid is dit nu wel de meest verantwoorde beslissing. Maar ik zeg tegen m’n kleine grootste vriendje: Als het straks weer mag, krijg jij nog je verjaardag met familie en vriendjes. Mag jij trakteren op school. En een feestje geven, en dan doen we je feestje lekker groots!

Schatje ik beloof het!

Kleintje

Ik ben Maaike. 31 jaar! Na de havo startte ik aan de pabo, maar dat maakte ik niet af. Ik begon bij een verzekeraar te werken en inmiddels zit ik daar alweer bijna 13 jaar. Ik ben moeder van Max (2014) en Sofie (2016). Daarnaast loop ik sinds 2011 hard en liep ik in 2019 de hele marathon van Rotterdam. Dit jaar staan de hele marathon van Rotterdam en Dublin op de planning. Als er tijd over is doe ik graag dingen met vriendinnen, puzzel ik graag en hou ik me graag bezig met fotografie.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Kinderwens

Waarom kinderwens: wel of geen kinderen?

  • 4 weken geleden
  • 2 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Wat is strippen bij een bevalling?

  • 4 weken geleden
  • 2 minuten lezen