Waar ben je naar opzoek?

Een onderhoudsarme en duurzame tuin, hoe begin je eraan?

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Een onderhoudsarme en duurzame tuin, hoe begin je eraan?

Niet iedereen heeft groene vingers, maar gelukkig bestaan er onderhoudsarme tuinen die ook duurzaam zijn. Iets simpels als de juiste tuinset kan al een groot verschil maken. Vaak denken mensen dat deze tuinen heel duur zijn om aan te leggen en doen zij de assumptie dat dit veel werk kost, echter gaan wij jou het tegendeel bewijzen met onderhoudsarme en voor een duurzame tuin!

Duurzame tuin: Beperk bestrating

Mensen die een tuin aanleggen denk vaak dat zij weinig onderhoud hebben wanneer de hele tuin wordt bestraat, in plaats van het gebruik van gras. Dit is echter niet het geval. Door veel tegels te leggen kan er onkruid tussen de voegen ontstaan. Hierdoor ben je meer tijd kwijt met het schoffelen tussen de voegen dan met het genieten van je mooie tegels. Een ander nadeel van veel tegels is dat de regen moeilijk kan weglopen. Hierdoor is er een grote kans dat jouw terras blank komt te staan. Een goed alternatief voor tegels is gras of bodembedekkers. Hiermee zorg je ervoor dat het water kan weglopen en aan bodembedekkers hoef je zelfs helemaal niets te doen. Vet handig!

10 tips onvergetelijke zomervakantie in de achtertuin

Dit jaar is het voor iedereen een andere zomer dan dat je gewend bent. Het jaar 2020 gaat de boeken in als het jaar van de coronacrisis. De crisis die steeds meer van zich laat zien en waardoor we een…

  • Malu Latumeten

De juiste planten voor een duurzame tuin

Voor een onderhoudsarme en duurzame tuin is het is belangrijk dat je de juiste planten voor de juiste situatie kiest. Anders ontstaat er alleen maar veel ongemak. Als jouw tuin veel schaduw heeft is het slim om te kijken naar planten die goed in de schaduw groeien, zoals hosta’s en varens. Maar ligt jouw tuin op het zuiden en is er continu zon, dan is het verstandig om te kijken naar planten zoals een vlinderstruik of lavendel. Deze planten zorgen niet alleen voor een aangename geur maar ook voor vlinders, bijen en hommels wat weer goed is voor ons klimaat.

Duurzame- en gemakkelijke bewatering

Containers zoals een regenton kunnen al het regenwater opnemen. Hierdoor ben je geen geld kwijt aan het zelf tappen van kraanwater. Overigens is regenwater beter voor je tuin dan kraanwater, vanwege de kalk die er in kraanwater zit. Er bestaan automatische sproeisystemen die ervoor dat zorgen dat jouw tuin gelijkmatig en wanneer nodig bewaterd wordt. Voor een onderhoudsarme tuin is dit perfect.

Milieuvriendelijke en duurzame tuinsets

Voor een milieuvriendelijk en duurzame tuin zijn er 2 opties voor een tuinset. Een tuinset gemaakt van RVS of hout. RVS is duurzamer en hier hoef je minder werk aan te verrichten. Als je een houten tuinset koopt zul je iets meer onderhoud hebben. Denk hierbij aan schuren en lakken van de tafel en meubels eens in de zoveel tijd. Door het gebruik van hout als materiaal krijgt een tuin een meer natuurlijke uitstraling. Het is dus afwegen waar je het meeste waarde aan hecht.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 7 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen