Waar ben je naar opzoek?

Een liefdesbrief aan mijn kind

2 minuten lezen athena Athena Hordijk
Een liefdesbrief aan mijn kind

Vanaf het moment dat ik het tweede streepje op de test zag ging er een andere wereld voor mij open. Een wereld waarin jij de belangrijkste persoon zou worden. Ik heb op jou gewacht maar jij was het wachten waard; een liefdesbrief aan mijn kind.

Een liefdesbrief aan mijn kind

Vanaf het moment dat ik jouw eerste schopje voelde was ik intens verbonden met jou. Toen al vormde er tussen ons een onbreekbare band, en zelfs toen al had ik zonder twijfelen mijn leven voor je gegeven.

Vanaf het moment dat ik jou zag, je mooie oogjes, je schattige neusje en je kleine lichaampje met alles erop en eraan, was ik verliefd op jou. Vanaf toen leefde mijn hart buiten mijn lichaam, in de vorm van jou. 

Alles voor jou

Voor jou heb ik alles uit mezelf gehaald. De gebroken nachten, het voeden om de paar uur, het leven als een zombie waarin dag en nacht in elkaar overliepen. En voor jou heb ik nog steeds alles over. Ben je bang voor monsters? Slaap dan maar bij mij. Ben je ziek? Dan zorg ik op alle mogelijke manieren voor je.

Jij bent mijn kind, en er is niks wat ik niet zou doen om jou gelukkig te maken. Je bent het beste, schattigste, leukste en meest waardevolle in mijn leven en ik zorg ervoor dat je dat weet. Ja ik verwen je, niet met alleen cadeaus maar vooral met aandacht, kusjes, knuffels, complimenten, want ik wil dat je weet wat je waard bent. Je moet weten dat je lief, slim, knap, grappig en mooi bent. Als jouw moeder is dat mijn taak. Ik moet jou klaarmaken om de wijde wereld in te gaan en ik wil dat je straks genoeg zelfvertrouwen hebt om dat te doen.

We groeien samen

Je groeit op, en snel ook. Om jouw ontwikkeling te zien is geweldig, maar maakt me ook attent op het feit dat je me stukje bij beetje steeds minder nodig hebt. Natuurlijk is dat positief en ben ik trots op alle nieuwe dingen die je doet. Maar weet dat ik er ben als je me nodig hebt. Of het nu is om de rits van je jas dicht te doen, of later als je volwassen bent en ergens mee zit. 

Lees ook: 25 dingen die jongensmoeders bijna elke dag zeggen

Weet dat er met jou een wereld voor mij open ging, en die wereld heet JIJ. Blijf nog maar even klein, opgroeien doe je al snel genoeg. Jij groeit en ik groei met jou mee in elke nieuwe fase van jouw leven waarin we ons allebei weer moeten aanpassen, en in elke fase probeer ik de beste mama te zijn die ik kan zijn. Samen vinden we onze weg, elke keer weer, tot jij straks je eigen weg vind. Maar ook dan zal ik naast je staan om je te steunen, achter je staan om je aan te moedigen en voor je staan om te beschermen. 

Jong of oud, weet dat je een moeder hebt die het allermeeste op de hele wereld van jou houdt.

Liefdesbrief aan mijn kind

Athena Hordijk

Ik ben Athena, getrouwd en thuisblijfmama van een jongeman.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 4 maanden geleden
  • 1 minuut lezen