Waar ben je naar opzoek?

Julianatoren here we come!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Julianatoren here we come!
De weg naar Julianatoren was wat verder dan ons gemiddelde uitje (vijf kwartier), maar werd opgeluisterd door een zingende Lieke (4) die zich onze trip van vorig jaar naar het Apeldoornse pretpark nog duidelijk voor haar kon halen. Onder een luid ‘we gaahaan naar Julianatoreeeen’, geëchood door ‘toren!’ van Lars (2) ernaast, parkeren we uiteindelijk op de tweede parkeerplaats – het is vrij druk die dag – van het park. Na een vlot ritje met de pendelbus, die af en aan rijden dus je hoeft nooit echt lang te wachten, zijn we dan echt klaar om naar binnen te gaan in het land van Jul, Julia, meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin.

Een heerlijk dagje weg met de kids

In het park schalt de vrolijke muziek je tegemoet op een niet vervelende manier. Direct zien we al Jul die een show geeft en met kindjes op de foto gaat. De show vinden mijn kinderen erg leuk, maar op de foto met een megamuis – of welk soort grote pop dan ook – is niet hun ding. We bezoeken het mooie reuzenrad en het geeft ons een blik over het hele park. Na wat andere attracties zoeken we in de middag wat te eten. De keuze is prima in Julianatoren; van lekkere frietjes tot heerlijke poffertjes. De kinderen kiezen voor frietjes en ter verhoging van de feestvreugde krijgen ze een echte Jul- en Juliabox met frietjes, een snack, drinken en een speelgoedje.
Ondanks de drukte in het park zijn we snel aan de beurt. Na het eten vliegen we een rondje in de helikopters. We moeten door de drukte best een tijdje wachten, maar het is heel zonnig weer en de kinderen vermaken zich in de rij met andere kindjes en een watertafel. Eenmaal aan de beurt vliegen we twee aan twee een rondje boven het park, deze attractie is een favoriet van Lieke en Lars. Daarna maken we een rondje speeltuin; de Julianatoren heeft achterin een mooie grote speeltuin met glijbanen, schommels en andere toffe speeltoestellen. Ook vliegen en rijden de kinderen nog een ritje in twee attracties waar de allerkleinsten zonder vader en moeder in kunnen.

Een dagje naar Julianatoren
Daarna is het tijd voor de show van Kikker. In de Julianatoren zijn door het hele jaar verschillende extra shows met figuren als Fien en Teun, Thomas de Trein en nu dus Kikker. De show van Kikker duurt twintig minuten en dat is op een pretparkdag lang genoeg. Omdat Lars in slaap is gevallen tijdens de show – sorry! – hijsen we hem in de drager en terwijl hij tegen me aan slaapt en ik een rondje door het park loop, staan man Joeri en Lieke samen in de rij bij Jul’s Rollerskates, de achtbaan. Om het af te leren voor vandaag rijd ik met Lieke en Lars nog een rondje over Jul’s Stones Baan. Daarna zoeken we na een lange, maar toffe dag weer de bus naar de parkeerplaats.

Naar Julianatoren
Doe een dagje Julianatoren. Dit park is dus bij uitstek geschikt voor kleine kinderen. Vanaf een jaar of twee kunnen ze al in veel attracties en vanaf drie tot vier jaar kunnen ze in feite alles doen. Omdat alles in het park dicht bij elkaar staat, hoef je nooit ver te lopen en dat is met kleine kinderen ook erg fijn. Toch lijkt het park niet overvol; het is vooral erg overzichtelijk. Wij hebben er een hele leuke dag gehad en gaan snel weer eens terug!

Een uitje
Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Margriet zei

  Wij vonden het minder, erg druk en alles zo dicht op elkaar! Benauwde ons!

 • Sandra zei

  Wat leuk, de Juliana toren! Wij zijn er regelmatig te vinden aangezien we een abonnement hebben. Na lang zeuren, het dit jaar maar eens aangeschaft. Het is een niet groot en overzichtelijk park en inderdaad ook heel leuk voor de allerkleinsten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen