Waar ben je naar opzoek?

Door de coronacrisis weet ik wat echt belangrijk is

3 minuten lezen Britt de Waard Britt de Waard
Door de coronacrisis weet ik wat echt belangrijk is

Met deze blog wil ik niemand voor het hoofd stoten, niemand beledigen en ook zeker niets bagatelliseren. Ik wil vooral mijn kant van het verhaal delen, mijn verhaal delen zodat anderen er misschien wat kracht of energie uit kunnen halen.

Ik ben dankbaar…

Dat de coronacrisis heftig is dat is een feit. Onze levens staan op de kop, mensen moeten thuis blijven, kinderen kunnen niet naar school en simpele dingen zoals boodschappen doen is opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Toch ben ik “dankbaar” voor dit gebeuren. Dankbaar zeg ik voorzichtig aangezien Doutzen Kroes de halve wereld over zich heen kreeg toen ze het woord in haar post gebruikte en deze dus noodgedwongen heeft verwijderd. Ik ben niet dankbaar voor het feit dat mensen ziek worden, niet dankbaar voor het feit dat mensen er aan sterven, ik ben dankbaar voor de bewustwording dat het mij heeft opgeleverd.

Ik heb de controle niet

Ik zit al jaren vast in een eetgestoorde wereld van mezelf. Bewegen, weinig eten en vooral controle houden op beide dingen. Mijn dagen bestonden uit het uitrekenen van calorieën, het plannen van beweegmomenten en zorgen dat niets of niemand hier tussen kwam. Door corona ben ik gaan nadenken, door corona ben ik tot het besef gekomen dat ik nooit volledige controle zal hebben over mijn leven. 

Ik zie corona als een kans om mijn eigen belachelijke regels en restricties te doorbreken. Ik kan niet meer eindeloos bewegen want ik heb 4 kinderen thuis, ik moet beter eten want die kinderen vreten energie. Ook heb ik een voorbeeldfunctie in deze: hoe kan ik de kinderen leren dat ze goed moeten eten als mama het zelf niet doet?

Hoe zal ik herinnerd worden?

Ik denk de laatste dagen/weken veel aan de dood. Stel dat mijn leven nu eindigt hoe wil ik dan herinnerd worden? Hoe wil ik zelf terugkijken op mijn leven in de laatste uren?

Ik denk dat niemand me zal herdenken met de gedachten: ze had trek in een stuk chocolade maar nam een half worteltje. Britt, dat was dat meisje wat altijd in beweging was, die vrouw die het allerminste at van ons allemaal, de persoon die al het lekkere eten en leuke activiteiten kon weerstaan.

Hoe zou ik zelf terugkijken? Heb ik altijd voldaan aan de torenhoge eisen die ik mezelf heb opgelegd? Die eisen waar ik nooit aan kon voldoen want iedere dag moest het beter, strenger, harder werken. 

Middenin het leven staan

Ik wil weer genieten van kleine dingen: zitten met de kinderen zonder dat ik het gevoel krijg “lui” te zijn, genieten van lekker eten maar ook van een man die me weer durft aan te raken omdat hij niet meer alleen over mijn botjes wrijft. Ik wil weer dingen ondernemen zonder te horen te krijgen dat ik het lichamelijk niet aankan door mijn ondergewicht, zelf beslissingen kunnen maken zonder dat mensen om me heen zich zorgen moeten maken over mijn gezondheid!

Is het daardoor makkelijker? Nee! Absoluut niet maar het wordt wel makkelijker! Hoe meer en hoe vaker je je eigen regels doorbreekt hoe makkelijker het wordt. Ik moet mijn hersenen (of die ene halve hersencel die gezond is) trainen om me hier minder druk over te maken.

Moeder zijn met negatieve gedachten

Jij kunt dat niet, jij mag dat niet, je bent een slechte vrouw, een slechte moeder, een waardeloze werknemer en jij moet bewijzen dat je liefde en aandacht waard bent… In deze blog vertel ik je hoe dat is om…

  • Britt de Waard

Ik ben belangrijk!

Waar ik tegenop kijk is de reactie van anderen, is mijn eetstoornis weg als ik eet? Moet ik weer de oude Britt zijn? Worden er weer dingen van me verwacht? Dat zijn dingen die me zeker bezig houden maar laat ik die even naar achteren verplaatsen. Dat is nu niet belangrijk! Ik ben nu belangrijk, mijn gezondheid en mijn geluk en ik kan alleen dan pas ontdekken wie ik ben, wat ik ben en wat of wie ik wil zijn.

Jij bent belangrijk!

Zit je zelf ook vast in vaste patronen? Leef je zelf ook volgens regels? Heb jij ook een eisenpakket voor jezelf waar je aan moet voldoen?

Dumpen die shit! Nobody cares of je wasmanden altijd helemaal leeg zijn? Niemand interesseert het iets of je tuin er perfect bij ligt, niemand ligt wakker van het feit dat jij het meeste hebt gesport, een platte buik heb of een perfect gevormde stel billen! Nobody gives a shit behalve jijzelf!

Ben je zelf gelukkig met de manier waarop jij je leven invult? Prima dan! Ga zo door! Twijfel je over bepaalde aspecten in je leven en zou je die eigenlijk anders willen doen? Verander het nu! Grijp je kans! Leef je leven, geniet van het leven, trek je niets aan van anderen en maak jezelf gelukkig! 

Foto door Joanne Adela Low via Pexels

Britt de Waard

31-jarige moeder van 4 kids onder de 5 worstelend met haar eigen verleden en de wens om het anders te doen voor mijn gezin.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Tip: Gratis bellen met Sinterklaas

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Relatie & Seks

Een vibrator gebruiken samen met mijn man!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Herbruikbare waterfles: Sigg Hot & Cold Glass

  • 1 week geleden
  • 2 minuten lezen