Waar ben je naar opzoek?

Djamilla (4) doet mee aan een Amerikaanse Miss Verkiezing. Schokkend!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Djamilla (4) doet mee aan een Amerikaanse Miss Verkiezing. Schokkend!

In Amerika doen veel jonge meisjes mee aan Miss verkiezingen. Deze meisjes heten ook wel ‘pageant meisjes‘. Schoonheidswedstrijden voor meisjes die horen te spelen met poppen in plaats van zich als een volwassen op te dossen en te gedragen. In Frankrijk zijn deze wedstrijden zelfs verboden en staat er op het organiseren van zo’n verkiezing een boete van 30.000 euro. Terecht! Ik vind het verschrikkelijk…

Miss Verkiezing voor jonge meisjes

In het programma ‘5 Extreem’ kwam gisteren een Nederlands meisje van 4 jaar voorbij. Djamilla wordt samen met haar ouders gevolgd door Ewout Genemans. Hij volgt in het speciaal Nederlanders met een bijzondere levensstijl of passie. De ouders van Djamilla hebben een bijzondere hobby: Djamilla moet meedoen aan een Miss Verkiezing voor jonge meisjes en reist daarom met haar ouders af naar Florida.

Kindermishandeling

Ik heb de fragmenten bekeken en mijn mond viel open van verbazing. Dit is letterlijk kindermishandeling! Het meisje wordt zelfs omgekocht met geld zodat ze stil blijft zitten als haar nagels gedaan worden. En dat gebeurd vaker! De moeite die ze hebben gedaan voor die nepnagels was trouwens voor niets want de volgende dag had Djamilla ze er weer afgebeten. Spanning? Stress?

Teleurgesteld

Het was duidelijk te zien aan het meisje dat ze hier geen zin in had. Haar moeder was boos en kattig toen haar dochter haar pasjes niet deed en Djamilla verstopte zich onder het bed van het hotel.

Al snel wordt het de moeder duidelijk dat Djamilla niet zo goed voorbereid is op de Miss Verkiezing als de andere jonge deelneemsters. De moeder steekt haar teleurstelling niet onder stoelen of banken. Voor deze passie (?) hebben de ouders zelfs geld geleend van de familie want het kost ook nog een aardige duit.

De ouders van Djamilla zijn ervan overtuigd dat ze het leuk vindt. Ik betwijfel het! En met mij meer mensen. Heel Twitter barste los. Hoe ver ga je als ouders?

Bron: LindaNieuws – Bron hoofdbeeld: Stockfresh

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs: 12 weken zwanger

Buikband met tekst en 5 leuke cadeaus voor een zwangere

  • 16 uur geleden
  • 2 minuten lezen
1 week zwanger

Na hoeveel maanden is een vrouw gemiddeld zwanger?

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs: 12 weken zwanger

Voeding tijdens zwangerschap: blijf gezond en vitaal zwanger!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen