Waar ben je naar opzoek?

Djamilla (4) doet mee aan een Amerikaanse Miss Verkiezing. Schokkend!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Djamilla (4) doet mee aan een Amerikaanse Miss Verkiezing. Schokkend!

In Amerika doen veel jonge meisjes mee aan Miss verkiezingen. Deze meisjes heten ook wel ‘pageant meisjes‘. Schoonheidswedstrijden voor meisjes die horen te spelen met poppen in plaats van zich als een volwassen op te dossen en te gedragen. In Frankrijk zijn deze wedstrijden zelfs verboden en staat er op het organiseren van zo’n verkiezing een boete van 30.000 euro. Terecht! Ik vind het verschrikkelijk…

Miss Verkiezing voor jonge meisjes

In het programma ‘5 Extreem’ kwam gisteren een Nederlands meisje van 4 jaar voorbij. Djamilla wordt samen met haar ouders gevolgd door Ewout Genemans. Hij volgt in het speciaal Nederlanders met een bijzondere levensstijl of passie. De ouders van Djamilla hebben een bijzondere hobby: Djamilla moet meedoen aan een Miss Verkiezing voor jonge meisjes en reist daarom met haar ouders af naar Florida.

Kindermishandeling

Ik heb de fragmenten bekeken en mijn mond viel open van verbazing. Dit is letterlijk kindermishandeling! Het meisje wordt zelfs omgekocht met geld zodat ze stil blijft zitten als haar nagels gedaan worden. En dat gebeurd vaker! De moeite die ze hebben gedaan voor die nepnagels was trouwens voor niets want de volgende dag had Djamilla ze er weer afgebeten. Spanning? Stress?

Teleurgesteld

Het was duidelijk te zien aan het meisje dat ze hier geen zin in had. Haar moeder was boos en kattig toen haar dochter haar pasjes niet deed en Djamilla verstopte zich onder het bed van het hotel.

Al snel wordt het de moeder duidelijk dat Djamilla niet zo goed voorbereid is op de Miss Verkiezing als de andere jonge deelneemsters. De moeder steekt haar teleurstelling niet onder stoelen of banken. Voor deze passie (?) hebben de ouders zelfs geld geleend van de familie want het kost ook nog een aardige duit.

De ouders van Djamilla zijn ervan overtuigd dat ze het leuk vindt. Ik betwijfel het! En met mij meer mensen. Heel Twitter barste los. Hoe ver ga je als ouders?

Bron: LindaNieuws – Bron hoofdbeeld: Stockfresh

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

  • 10 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

  • 3 dagen geleden
  • 3 minuten lezen