Waar ben je naar opzoek?

De wondere wereld van… het moederschap!

3 minuten lezen Wendy van Nek Wendy van Nek
De wondere wereld van… het moederschap!

Hoi! Ik ben nieuw bij Love2BeMama. Vanaf nu neem ik je mee in mijn blogs. Ik ben Wendy, moeder van twee kinderen. Net zoals elke moeder ben ik trots en natuurlijk ook erg bevooroordeeld. Mijn kind is het leukste, slimste knapste kind op de hele wereld. Nou ja in 90% van de tijd, want ook kan mijn kind het irritantste, lelijkste en vreselijkste koter in de wereld zijn waarbij drie rollen behang nog niet genoeg zijn. Ik vind de wereld van het moederschap maar een wondere wereld. Alles wat ik vooraf had bedacht had over het moederschap is… mislukt! Dat is waar ik het even over wil hebben in deze blog…

Ik heb niet één kind maar ik heb er twee en dat zijn toevallig ook nog eens twee jongens. Een jongen van 8 jaar en een jongen van 12 jaar. Dat betekent dus dat ik alweer 12 jaar (!) moeder ben. Het moederschap is toch wel een wondere wereld. Ik neem je even mee!

De tijd voor de kinderen

Kun jij je die tijd voor de kinderen nog herinneren? De tijd van uitslapen, avonden voor jezelf, rustig wakker worden, weg kunnen wanneer je wilt enzo? Die tijd kan ik mij nog wel herinneren. Als de dag van gisteren. Al lijkt het wel alsof het een andere wereld was. Sommige dingen mis ik maar ik hoop dat die tijd ooit weer komt. Als de kinderen ouder zijn.

Wat dacht ik wel niet?

Ook kan ik mij nog goed herinneren dat ik uitgesproken ideeën had over hoe ik mijn kinderen ooit zou gaan opvoeden. Sowieso zouden mijn man en ik op één rechte lijn zitten. Daar wordt niet vanaf geweken en ik zou strek in mijn schoenen staan. Die gedachten waren prachtig maar wat dacht ik toen wel niet? De realiteit is toch anders…

Rechte lijn?

Ten eerste; die rechte lijn is zo krom dat je er bijna een cirkel van kan maken, want hoewel we met onze opvoedingsideeën toch echt vaak op één lijn zitten, komen bij mij de moedergevoelens vaak stiekem om de hoek kijken. Ik kom vaak voor mijn kinderen op, ben makkelijker en minder streng. Mijn jongens winden mij makkelijk om hun vingers. Papa laat dat niet zo snel gebeuren…

Die moedergevoelens…

Dat is ook nog een dingetje waar je voordat je kinderen krijgt eigenlijk niet bij stil staat. Die moedergevoelens zijn best heftig en mijn man snapt er echt niks van. Laatst heb ik mijn jongste zoon naar een nieuwe school gebracht. Het was zijn eerste dag op die school en mama was zenuwachtiger dan het kind zelf. Thuis zat ik de hele tijd op de klok te kijken of ik hem alweer op kon halen. Zou hij het wel naar zijn zin hebben? Komt het allemaal wel goed? Natuurlijk kwam het goed en natuurlijk had hij het naar zijn zin. Met een big smile kwam hij naar buiten, had hij al drie vrienden gemaakt en één daarvan ging al mee naar huis om te spelen.

Schoolkeuze na groep 8: welke school kiezen we?

De laatste twee kinderen zitten in groep 8 en dan is het klaar met de basisschool. We moeten ons bezighouden met de schoolkeuze na groep 8. Op naar het voortgezet onderwijs! Nou heb ik ook een zoon van bijna 15…

  • Saskia de Jong

Opvoeding: wat is dat?

Ten tweede; die opvoeding. Leuk allemaal hoor maar dan heb je ineens te maken met een kind met autisme. Of een kind dat erg gevoelig is voor prikkels, wat weer een hele andere aanpak nodig heeft. Die gebruiksaanwijzingen missen nog steeds; was makkelijk geweest om die er bij de geboorte bij te krijgen. De afgelopen jaren heb ik het geprobeerd; een gebruiksaanwijzing schrijven. Maar als je eindelijk wat door hebt komt de volgende levensfase weer om de hoek kijken. Gevolg: gebruiksaanwijzing kan de prullenbak weer in! Bij de oudste staan we aan het begin van de pubertijd. Zijn 12e verjaardag hebben we gevierd; we hebben een puber in huis. Wat er verder gaat komen ‘zien we wel’!

Ik ben benieuwd: wat voor moeder ben jij? Hoe kijk jij tegen het moederschap aan?

Photo by Pragyan Bezbaruah from Pexels

Wendy van Nek

Hoi! Ik ben Wendy. Net 40 en moeder van twee zonen. Met mijn man heb ik net een bedrijf overgenomen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen