Waar ben je naar opzoek?

De lucht in de meeste huizen is vervuilder dan de buitenlucht

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De lucht in de meeste huizen is vervuilder dan de buitenlucht

Ik las een bericht over dat in de meeste huizen de lucht meer vervuild is dan buiten. De lucht blijkt in de meeste huizen slechter dan de verse frisse lucht buiten. Dit komt door o.a. koken, open vuur (de open haard) en slechte ventilatie. Sta jij hier wel eens bij stil?

Hoofdpijn en zere ogen

Wanneer je huis heel vochtig is kun je luchtwegklachten krijgen. Irritatie aan je ogen of hoofdpijn kan ook komen door vervuilde lucht. Een gezonde binnenlucht is vooral voor kinderen en ouderen heel belangrijk. Dit is een kwetsbare groep.

Waar je vooral op moet letten is de slaapkamer. Daar schijnt de lucht het slechtst te zijn. Omdat je veel uren doorbrengt in je slaapkamer is het goed om deze goed te ventileren. Zet altijd of je ventilatieroosters of je raam open. Een kier onder de deuren is ook belangrijk voor de doorstroming van verse lucht. Je slaapkamerdeur open laten staan is nog beter.

Ramen open maar geluidsoverlast?

De lucht is dus vervuilder dan de verse en frisse buitenlucht. Maar ook kun je in huizen last hebben van geluidsoverlast. Ook dat is heel vervelend. Dit kan ook schadelijk zijn. Bij bedrijven met productieprocessen is er ook veel geluidsoverlast. Als je zelf een eigen bedrijf (aan huis) hebt dan is het ook goed te kijken of je geen geluidsoverlast veroorzaakt. Check je huis of bedrijf op een goede luchtventilatie maar ook op geluid.

Doe een geluidsmeting

Je kan een geluidsmeting laten uitvoeren om te kijken of dit allemaal in orde is. Als dit niet het geval is kun je tips krijgen hoe je dit kan verbeteren. Heb je zelf last van geluidsoverlast dan is het ook goed een meting uit te laten voeren. Dit kan schadelijk zijn voor je gezondheid en dat wil je niet. Heb je last van geluidsoverlast uit de omgeving? En komt dit naar voren wanneer je ’s avonds je ramen open hebt staan voor een goede ventilatie? Laat dan ook een geluidsmeting uitvoeren.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Kinderwens

Waarom kinderwens: wel of geen kinderen?

  • 4 weken geleden
  • 2 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Wat is strippen bij een bevalling?

  • 4 weken geleden
  • 2 minuten lezen