Waar ben je naar opzoek?

De lucht in de meeste huizen is vervuilder dan de buitenlucht

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De lucht in de meeste huizen is vervuilder dan de buitenlucht

Ik las een bericht over dat in de meeste huizen de lucht meer vervuild is dan buiten. De lucht blijkt in de meeste huizen slechter dan de verse frisse lucht buiten. Dit komt door o.a. koken, open vuur (de open haard) en slechte ventilatie. Sta jij hier wel eens bij stil?

Hoofdpijn en zere ogen

Wanneer je huis heel vochtig is kun je luchtwegklachten krijgen. Irritatie aan je ogen of hoofdpijn kan ook komen door vervuilde lucht. Een gezonde binnenlucht is vooral voor kinderen en ouderen heel belangrijk. Dit is een kwetsbare groep.

Waar je vooral op moet letten is de slaapkamer. Daar schijnt de lucht het slechtst te zijn. Omdat je veel uren doorbrengt in je slaapkamer is het goed om deze goed te ventileren. Zet altijd of je ventilatieroosters of je raam open. Een kier onder de deuren is ook belangrijk voor de doorstroming van verse lucht. Je slaapkamerdeur open laten staan is nog beter.

Ramen open maar geluidsoverlast?

De lucht is dus vervuilder dan de verse en frisse buitenlucht. Maar ook kun je in huizen last hebben van geluidsoverlast. Ook dat is heel vervelend. Dit kan ook schadelijk zijn. Bij bedrijven met productieprocessen is er ook veel geluidsoverlast. Als je zelf een eigen bedrijf (aan huis) hebt dan is het ook goed te kijken of je geen geluidsoverlast veroorzaakt. Check je huis of bedrijf op een goede luchtventilatie maar ook op geluid.

Doe een geluidsmeting

Je kan een geluidsmeting laten uitvoeren om te kijken of dit allemaal in orde is. Als dit niet het geval is kun je tips krijgen hoe je dit kan verbeteren. Heb je zelf last van geluidsoverlast dan is het ook goed een meting uit te laten voeren. Dit kan schadelijk zijn voor je gezondheid en dat wil je niet. Heb je last van geluidsoverlast uit de omgeving? En komt dit naar voren wanneer je ‘s avonds je ramen open hebt staan voor een goede ventilatie? Laat dan ook een geluidsmeting uitvoeren.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 6 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen