Waar ben je naar opzoek?

De leukste ideetjes voor het inrichten van de kinderkamer

4 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
De leukste ideetjes voor het inrichten van de kinderkamer

Het inrichten van een kinderkamer kan best lastig zijn. Want hoe zorg je ervoor dat de kamer een fijne plek is voor je kind? En niet te vergeten: hoe maak je er een gezellige plek van om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen? Wij helpen je op weg met de leukste ideeën voor het inrichten van de kinderkamer.

Hang een schommel of hangzak op

Kinderen moeten hun energie kwijt, dus zorg dat ze dat in de kinderkamer kunnen doen. Bijvoorbeeld door een schommel of hangzak op te hangen. Maak het nog leuker door de schommel of hangzak aan een houten frame te monteren. Je creëert daarmee dat echte speeltuingevoel. 

Lees verder onder de afbeelding!

Kinderkamer inrichten: een leuke schommel!

Kinderkamer inrichten? Kies een blikvanger!

Om ervoor te zorgen dat de kinderkamer niet te druk wordt, kun je het beste één blikvanger aan de kamer toevoegen. Plak bijvoorbeeld op de korte muur een stuk fotobehang en verf de rest van de muur in een neutrale kleur. 

Heb je geen zin in behangen? Dan is een tipitent een prima alternatief om als blikvanger te gebruiken. Kinderen vinden een tent iets avontuurlijks hebben, dus hiermee doe je ze zeker een plezier.

Opbergruimte praktisch en leuk maken

Kinderkamers worden al snel rommelig door al het speelgoed dat erin staat. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Maak bijvoorbeeld een grote schatkist van hout. Wat ook goed werkt zijn zwarte steigerbuizen met houtenplanken ertussen. Superstoer en je kind ziet direct welk speelgoed waar staat.

10x leuke unisex babykamers

Zoek je leuke unisex babykamers? Doe hier je inspiratie op! Van alle drie de kinderen wisten wij het geslacht niet. Ik vond het super leuk om dit pas te horen te krijgen wanneer ik bevallen was. Het was hét moment…

 • Linda Bosscher

Twee kinderen? Bespaar ruimte en kies voor een stapelbed!

Als er in je huis ruimte is voor één kinderkamer maar je twee kinderen hebt, dan is een stapelbed dé oplossing om ruimte te besparen. Let goed op de volgende zaken als je een stapelbed gaat uitzoeken:

 • Kijk of de constructie sterk is. Als je kinderen groter worden moet het bed ook nog stevig blijven staan. 
 • Kies voor een stapelbed met een opstaande rand rondom het bovenste bed, zodat het kind dat boven slaapt niet uit bed kan vallen.
 • Check of het bed geen scherpe randen heeft waaraan je kinderen zich kunnen bezeren.
 • Als je kinderen klein zijn is een schuine ladder het veiligste om bij het bovenste bed te komen.

Lees verder onder de afbeelding!

Kinderkamer inrichten: bespaar ruimte

Kinderkamer inrichten: Geef de kinderkamer een thema

Het leuke van het inrichten van een kinderkamer is dat kindermeubels, behang, lampen en nog veel meer producten in verschillende thema’s verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld fotobehang van racebanen of de jungle.

Ook met kinderbedden kun je alle kanten op. Is je kind helemaal weg van auto’s? Koop dan een autobed. Vindt je kind boten helemaal het einde? Koop dan een bootbed. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een bed te vinden dat bij de interesse van jouw kind past. Kijk maar eens op Pinterest en doe inspiratie op!

Lees verder onder de afbeelding!

Kinderkamer inrichten: kies een thema!

Een houten trap als wanddecoratie

Een houten trap is superhip om als wanddecoratie te gebruiken. Je kind kan er lekker op klauteren of de trap gebruiken om zijn favoriete knuffels en kleding aan op te hangen. Tip: om ongelukken te voorkomen is het aan te raden om de trap aan de muur te bevestigen.

Vloeren en kinderkamers

Kinderen houden ervan om op de vloer te spelen. Daarom is het belangrijk dat de vloer goed schoongemaakt kan worden. Tapijt is dus geen aanrader. 

Laminaat

Laminaat is een prima optie als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke vloer. De vloerdelen zijn in tal van kleuren en patronen verkrijgbaar. Dus er is altijd wel een laminaatvloer te vinden die bij de inrichting van de kinderkamer past. 

Houd er alleen rekening mee dat je beschadigd laminaat niet kunt herstellen. Laminaat is namelijk geen echte houten vloer. De toplaag bestaat uit een slijtvaste kunststoflaag waar bedrukt papier onder zit.

Houten vloeren

Houten vloeren zijn een stuk duurder in aanschaf dan laminaat, maar gaan veel langer mee. Bovendien kun je bij beschadigingen de vloer opschuren en opnieuw met olie afwerken zodat hij er weer als nieuw uitziet! Een houten vloer is bovendien het meeste duurzame van alle vloersoorten. Hout is immers een hernieuwbare grondstof. En doordat houten vloeren tientallen jaren mooi blijven hoef je ze niet snel te vervangen.

Goed om te weten: een houten vloer is geschikt voor vloerverwarming. In de winter hoeft je kind dus niet op een koude vloer te spelen. Lees meer over vloerverwarming met een houten vloer.

Kinderkamer inrichten met een houten vloer

PVC vloeren

Hoewel PVC vloeren enorm populair zijn, is het productieproces van de vloer zeer milieuvervuilend. Bovendien kunnen PVC vloeren schadelijke stoffen bevatten (vinylchloride, DEHP en dioxines). Ondanks dat diverse bedrijven, waaronder Strooming, hier artikelen over hebben gepubliceerd zijn veel mensen niet op de hoogte van de nadelen van PVC vloeren. 

Hoe weet je of je kind jouw ideetjes leuk vindt?

Simpel: door vooraf enkele moodboards voor de kinderkamer te maken en aan je kind te vragen welke hij het leukste vindt. Ook kun je naar woonwinkels gaan waar kinderkamers zijn ingericht. Je krijgt dan al snel door wat je kind 😊 vindt en waar hij ☹ van wordt.

Deel jouw tip voor het inrichten van de kinderkamer

Heb je zelf nog een goede tip waarmee een kinderkamer nog leuker wordt? Stuur ons dan even een berichtje. We plaatsen jouw tip er graag bij!

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 1 maand geleden
 • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 6 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 6 maanden geleden
 • 3 minuten lezen