Waar ben je naar opzoek?

De Karcher floor cleaner FC 5: hulp in huis!

5 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
De Karcher floor cleaner FC 5: hulp in huis!

Afstoffen, stofzuigen, dweilen… Ik denk dat de meeste mensen er wel een relatief standaard ‘schoonmaak volgorde’ op nahouden. Het is een noodzakelijk kwaad. Althans: hier in huis is het een noodzakelijk kwaad, want ik ben geen ster in schoonmaken. Sowieso zijn huishoudelijke klusjes niet perse aan mij besteed en wil ik er nog weleens de kantjes vanaf lopen. Zeker als ik, zoals altijd, in tijdsnood zit. Afstoffen, stofzuigen en dweilen lijkt dus ‘standaard’, maar in werkelijkheid kom ik niet verder dan stap één en twee. Voor puntje drie (dweilen) ben ik meestal alweer afgehaakt. De Karcher Floor cleaner fc 5 moet hier verandering in gaan brengen. Dit vernuftige apparaat is namelijk een stofzuiger en dweil in één. Ik heb hem voor je getest.

Karcher floor cleaner fc 5: mijn ervaring!

Als je dacht dat kinderen extra huishoudelijk werk met zich meebrachten, dan moet je dit even lezen: mannen zorgen voor 7 uur extra werk in het huishouden. Misschien ook tijd om je vent eens even aan het werk te zetten! 😉 Gaat vast lukken met de Kärcher Floor Cleaner.

De Kärcher Floor Cleaner FC 5 kwam als geroepen. Precies voor de verjaardag van mijn zoon. Ja, dan ben ik trouwens wel heel erg ijverig aan het schoonmaken (want schoonfamilie over de vloer). Eigenwijs als ik ben doe ik dit altijd voor de verjaardag, omdat dit wel zo netjes staat en natuurlijk er na, omdat de vloer dan bezaaid ligt met zooi van de dag en avond ervoor. Zo dweil je nooit en zo een stuk of drie keer in de twee dagen. Kortom: de perfecte gelegenheid om de Kärcher Floor Cleaner uit te proberen. Mijn familie zal trots op mij zijn!

Wat zegt Karcher zelf over de vloercleaner?

Eindelijk moeiteloos dweilen zonder tijdrovend vooraf zuigen: de Floor Cleaner FC 5 Premium maakt het mogelijk. Dankzij de praktische 2-in-1-functie kan vochtig en droog vuil in één keer worden opgedweild en afgezogen. De roterende en automatisch bevochtigde walsborstels van microvezel blijven altijd schoon en geschikt voor gebruik doordat de zelfreinigende functie het opgenomen mengsel van vuil en water continu van de walsrollen afzuigt. De Premium-uitvoering wordt bovendien geleverd met een reservepaar walsborstels, 500 milliliter universele reiniger en een proefflacon met 30 milliliter reinigingsmiddel voor houten vloeren. De FC 5 bespaart bovendien in vergelijking met traditionele methoden tot 85 procent water en levert een aanzienlijk betere reinigingsprestatie. De FC 5 kan worden gebruikt op elke harde vloer van hout, steen of kunststof.

Bron: Kearcher.com

De eerste indruk Karcher floor cleaner fc 5

De Karcher floor cleaner fc 5 is zwaar, maar op een of andere manier vind ik dit juist prettig. Je krijgt echt het idee dat je een schoonmaakmonster in handen hebt. Daar houden we van! De meegeleverde rollen kan je na gebruik gewoon in de wasmachine gooien. Wel zo milieuvriendelijk en hygiënisch. We weten denk ik allemaal hoe een overjarige mop kan ruiken. Ook dit probleem is met de Kärcher Floor Cleaner verleden tijd. Zeker als je ze gewoon regelmatig een rondje wasmachine gunt. Ohja en wat ook heel fijn is: hij is draadloos! Zo kan ik nog sneller door het huis en struikel ik niet over het snoer. Je kunt 20 minuten reinigen op één accu.

Deze Karcher floor cleaner fc 5 is onderdeel van de premium Kärcher Home Line serie. Daarom is de vloerreiniger voorzien van een extra set microvezelrollen, een extra fles reinigingsmiddel en een luxueuze witte kleur.

De roterende microvezelrollen worden constant voorzien van schoon water en het vervuilde water wordt direct afgezogen en opgeslagen in de vuilwatertank. Hierdoor blijft er vrijwel geen restvocht achter en is de vloer binnen twee minuten weer droog!

11 tips voor een schoon huis + win een iRobot stofzuiger

Als moeder van 3, met een man, een hond en een eigen bedrijf weet ik hoe lastig het is om daarbij ook nog eens je huishouden draaiende te houden. Dit alles runnen valt niet altijd mee. Zeker in deze tijd…

  • Love2BeMama

En dan nu: wat vinden we er van?

Het eerste rondje voor de Kärcher Floor Cleaner moet een makkie zijn. Wat kruimels, honden- en kattenharen en misschien een druppeltje gemorste siroop hier en daar. Het is, als technologisch kluns, twee tellen uitzoeken hoe het allemaal werkt, maar zelfs ik heb het (zonder het apparaat te slopen) voor elkaar gekregen. Ik ben op het eerste gezicht alles behalve ontevreden. De stofdweiler, of dweilzuiger of stofzuigendedweiler (?) zuigt gemakkelijk het fijne vuil van de grond en laat de plavuizen vloer niet al te nat achter. Binnen pakweg 5 a 10 minuten is de grond weer te bewandelen. De visite mag komen!

Het echte werk

De echte test met de Kärcher Floor Cleaner fc 5 komt echter pas na de verjaardag. Lees: frootshootresten, chipkruimels en meer van het verjaardag gedoe. Kortom: mijn schoonmaakmonster mag aan het werk. En hoe! Je moet, net zoals bij een normale stofzuiger trouwens, er ook bij de Kärcher Floor Cleaner, ervoor zorgen dat je de het meeste grove vuil al netjes hebt opgeruimd om verstopping te voorkomen. Lijkt bijna een logisch gegeven, maar dit is dus iets waar ik met mijn reguliere stofzuiger veelvuldig tegenaanloop. Dopjes, ballonnen enzo moeten dus echt van de vloer. Als je jezelf hier braaf aan houdt dan is dit schoonmaak apparaat zeker geen teleurstelling! Met slechts één zuig- en dweilrondje (in plaats van de twee of drie keer die het normaal nodig heeft) was de chaos van de grond. De vloer was weer blinkend schoon en (ook niet onbelangrijk) net zo makkelijk weer te bewandelen.

4 tips voor een frisse geur in huis

Iedere dag hou er van als mijn huis schoon en fris ruikt. Sowieso vind ik het fijn als mijn huis schoon is. In een huis moet geleefd worden maar aan het eind van de dag zuig ik met liefde bergen zand…

  • Linda Bosscher

Positieve ervaring

Kortom: een aanrader. Zeker als je net zoals ik vaak in tijdnood zit, geen schoonmaakwonder bent en gewoon een schurfthekel hebt aan het tijdrovende gedoe van apart stofzuigen en dweilen. Dus ben jij op zoek naar een schoonmaakhulp in huis om je het leven als moeder makkelijker en leuker te maken (lees: minder tijd kwijt aan het schoonmaken van de vloer) dan is de Karcher Floor Cleaner fc 5 echt aan aanrader. Na gebruik kun je de vloerreiniger eenvoudig reinigen en opslaan in het meegeleverde oplaadstation.

Ik kan deze hele fijne en handige Floor Cleaner elke moeder aanbevelen. Geloof mij; je leven wordt er weer een stukje makkelijker door en je hebt weer wat extra tijd om te genieten van een kopje koffie of thee!

Deze blogpost bevat affiliatelinks en gekregen producten.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen