Waar ben je naar opzoek?

Crisisoverleg: schoolleiders willen scholen dicht

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Crisisoverleg: schoolleiders willen scholen dicht

Oostenrijk, Denemarken, Ierland, Italië en Polen sluiten de scholen om het coronavirus te bestrijden. Er zijn scholen in Noord-Brabant die ook gesloten zijn doordat er leerkrachten ziek zijn. Wanneer je kind ‘snotterig’ is wordt ook gevraagd thuis te blijven. Verder zijn er in Nederland nog geen scholen gesloten. Vandaag heeft de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) heeft de overheid opgeroepen om alle scholen te sluiten om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Updates crisisoverleg coronavirus: we houden je hier op de hoogte.

Crisisoverleg coronavirus

Petra van Haren van de AVS meldt dit aan RTL Nieuws. Zij vindt het ondenkbaar dat alle scholen nog open zijn. Volgens de schoolleiders zijn de adviezen vanuit scholen en instanties niet eenduidig en onduidelijk. Er moet één lijn getrokken worden. Het gaat om het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. De AVS vindt dat de overheid nu een duidelijke richtlijn moet geven aan scholen.

Lees ook: Bereid je voor op het coronavirus.

Update crisisoverleg

Om 13:00 uur komt het kabinet bijeen voor crisisoverleg over de uitbraak van het coronavirus. Mogelijk zijn er later vandaag nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus van kracht. We houden jullie hier op de hoogte!

 • 13:00 uur – Om 14:00 uur is er een extra journaal vanwege het crisisoverleg van het kabinet over de aanpak van het coronavirus.
 • 13:11 uur – NOS.nl meldt dat schoolbesturen het crisisoverleg willen afwachten voordat ze iets gaan zeggen over het sluiten van de scholen. Er is nu veel onrust!
 • 13:25 uur – Uit een anonieme bron hebben wij vernomen dat niet alle schoolleiders staan achter de keuze om de scholen te sluiten. De meningen zijn enorm verdeeld. Er zijn vooral veel zorgen over de gevolgen als alle scholen sluiten.
 • 13:26 uur – Niet alle scholen in Brabant blijken gesloten te zijn. Er zijn ook scholen die open zijn en les geven.
 • 13:27 uur – Er gaat een nepbericht van RTL Nieuws rond over dat scholen gesloten worden.
 • 14:45 uur – Over 15 minuten een persconferentie van het kabinet en het RIVM.
 • 15:23 uur – Evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast. Het verbod geldt ook op locaties als museums en theaters. Maar ook voor beurzen, sportevenementen.
 • 15:26 uur – Het kabinet roept op om zoveel mogelijk thuis te werken!
 • 15.28 uur – Blijf thuis bij hoesten, (neus) verkoudheid en koorts. Reis ook niet naar het buitenland.

Gaan de scholen dicht?

Op dit moment ziet het kabinet geen reden om scholen te sluiten. De reden is dat daar weinig besmettingen zijn en de omgeving minder internationaal is. Jongeren zijn niet de groep met de hoogste risico’s. De maatschappelijke gevolgen zouden heel groot zijn als kinderen thuis moeten blijven en ouders noodgedwongen ook. Ouders die heel hard nodig zijn bij organisaties als bijvoorbeeld de zorg. Risico’s voor kinderen zijn beperkt. Rutte realiseert zich dat hij een groot beroep doet op alle leerkrachten en hoe moeilijk het is om alle afwegingen te maken.

Update sluiten (basisscholen)

19:33 uur – Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob overleggen al uren met schoolbesturen, vakbonden en andere vertegenwoordigers van het onderwijs over de maatregelen om het coronavirus een halt toe te roepen. Het kabinet wil basis- en middelbare scholen niet sluiten, maar in het onderwijs gaan steeds meer stemmen op om dat toch te doen.

Bron: RTL Nieuws, NOS

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

 • 1 week geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

 • 1 week geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 3 maanden geleden
 • 1 minuut lezen