Waar ben je naar opzoek?

Coronavirus: Nederland luistert niet naar overheid

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Coronavirus: Nederland luistert niet naar overheid

Het is bijna een week geleden dat Social Media vol stond met oproepen om de scholen te sluiten. Het was niet verantwoord om de kinderen nog naar school te laten gaan. Afgelopen maandag werden de scholen gesloten en later deze week de veiligheidsvoorschriften om het coronavirus tegen te gaan, aangescherpt. Zo mogen we geen handen meer schudden, zoveel mogelijk thuiswerken, sociale contacten vermijden, op 1,5 meter afstand van elkaar blijven én we mogen onze ouderen niet meer opzoeken in de bejaardentehuizen. Maar… we gaan wel allemaal massaal dit weekend naar het strand, de speeltuin en de bouwmarkt en we staan lekker hutje mutje in elkaars nek te hijgen. Het is wel duidelijk; Nederland luistert niet.

Gezellig de mensen opzoeken

Hoe dom kunnen we zijn? Onze minister én koning spreken het volk toe en benadrukken dat de genomen maatregelen alleen werken als we ons allemaal aan de afspraken houden. Als blijkt dat we dat niet kunnen worden de maatregelen aangescherpt. Dit weekend blijkt wel dat we het allemaal zeer moeilijk vinden dat ons verteld wordt wat we wel en niet mogen doen. Ons buurland België zit inmiddels in lockdown en heeft de grenzen moeten sluiten omdat Nederland doet alsof er niks aan de hand is en we massaal de grens over gaan voor weet ik wat. De kranten koppen met teksten als ‘Overvolle stranden, burgemeester roept op weg te blijven uit Zandvoort’ en ‘Wijkagenten verbaasd over volle speelplaatsen’.

Coronavirus: Haal je kinderen van de straat!

Toen afgelopen zondag duidelijk werd dat alle horeca, sportverenigingen en scholen dicht zouden gaan zit de schrik om het coronavirus er flink in. Het voelt een beetje alsof ons dagelijks leven is stopgezet en onze kinderen zitten nu dus, onverwacht,…

 • Denise Meijer

Blijf toch thuis!

Wel allemaal piepen dat onze kinderen thuis moeten blijven om er vervolgens gezellig op uit te trekken omdat we ons vervelen of denken dat het virus even een weekendje vrij heeft. Onze lieve bejaarden zitten nu letterlijk opgesloten om het virus geen kans te geven maar wij gaan wel gezellig hutje mutje in de speeltuin zitten en over koppen lopen in Zandvoort.

Het is aan jou!

Het is aan ons, ja ons ja, om ervoor te zorgen dat de ziekenhuizen het kunnen bolwerken. Dat de IC-bedden niet overvol raken omdat wij zo nodig allemaal even moesten luchten op het strand en in de speeltuin. Het is aan onszelf om ervoor te zorgen dat we eind volgende week nog normaal boodschappen kunnen doen en de week daarop niet in volledige lockdown zitten. Het is geheel aan ONSZELF! Niet aan een ander maar aan JOU!

Coronacrisis: Britt en haar gezin in lockdown

Het is niemand meer ontgaan… Corona heeft Europa bereikt! Social media staat er vol mee, het nieuws gaat over niets anders meer en de paniek onder de mensen is duidelijk voelbaar! Dat ik een bang-aangelegd persoon ben is al duidelijk…

 • Britt de Waard

Mijn vraag; moeten wij echt zo beperkt worden in onze vrijheid om de boodschap van de minister en de koning voor waar aan te nemen? Laten we het erop aankomen of gaan we er zelf voor zorgen dat het virus geen kans krijgt? Het is aan jou!

En heb je geen flauw idee wat je binnen met je kind moet doen? Wij hebben heel veel tips voor je: 100+ binnenactiviteiten, tips voor thuisisolatie met je kinderen en gratis ebooks en luisterboeken bij bol.com.

Photo by Skitterphoto from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties
 • John&Maria zei

  We zijn het roerend met jullie eens,dat eens te meer blijkt hoe een groot deel van de ned.bevolking de goedbedoelende en zich aan de regels houdende mensen weer benadeeld worden!Ze gooien er met de pet naar!Zij moesten eigenlijk het virus krijgen(gun je eigelijk niemand,maar toch)en degenen die zich wel richten naar de gezond.h.regels,behoren onbesmet te blijven!Zie het dan als een “beloning”voor hun goede gedrag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Uncategorized

Welke toeslagen heb ik recht op als alleenstaande moeder?

 • 11 uur geleden
 • 2 minuten lezen
Geldzaken

Budgettips voor de boodschappen: hier bespaar je geld mee!

 • 11 uur geleden
 • 3 minuten lezen
1 week zwanger

Ovulatietesten: hoe weet je dat je vruchtbaar bent?

 • 1 dag geleden
 • 3 minuten lezen