Waar ben je naar opzoek?

Coronavirus in Nederland: eerste besmetting

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Coronavirus in Nederland: eerste besmetting

Het coronavirus grijpt om zich heen. Er is net naar buiten gebracht dat in Nederland de eerste persoon besmet is met het coronavirus. Coronavirus in Nederland: hoe nu verder?

Coronavirus in Nederland

De patient, afkomstig uit Tilburg, is kortgeleden in de regio Lombardije in Italië geweest. De patiënt zit nu in isolatie. De GGD is bezig om de contacten van deze persoon in kaart te brengen door middel van contactonderzoek. Dit om verdere verspreiding te voorkomen.

Over de indentiteit en de toestand van de patiënt worden geen uitspraken gedaan. De besmette persoon wordt in quarantaine gehouden. Het is onduidelijk hoelang de persoon in Nederland is.

Wat nu?

Er zijn verschillende nieuwssites die een liveblog bijhouden over het coronavirus. Volg Nu.nl die live updates plaatst over het coronavirus.

Er zijn heel veel site’s die al schrijven over het coronavirus; hoe je het herkent, wat de symptomen zijn en wat je kunt doen om besmetting te voorkomen. Ook wordt de actuele status van het coronavirus nauwkeurig bijgehouden.

Lees ook wat er gebeurt als iemand in Nederland besmet raakt met het virus.

Het coronavirus en kinderen

Kinderen krijgen, via school of het (jeugd) journaal, ook van alles mee over het coronavirus. De ongerustheid onder volwassenen neemt toe maar ook onder kinderen. Hier lees je hoe je er met je kinderen over kan praten.

Het coronavirus heeft tot nu toe veel mensen het leven gekost maar kinderen hebben nauwelijks ziekteverschijnselen.

Photo by Pranidchakan Boonrom from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Nieuwsflits

Onderzocht: dochters kosten veel meer geld dan zonen

  • 3 uur geleden
  • 1 minuut lezen
Relatie & Seks

Ik ben een moeder en ik masturbeer…

  • 7 uur geleden
  • 4 minuten lezen
Geldzaken

Tips kinderen om leren gaan met geld

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen