Waar ben je naar opzoek?

Coronavirus: eindtoets groep 8 geschrapt

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Coronavirus: eindtoets groep 8 geschrapt

Vanaf maandag zitten de kinderen thuis. De scholen zijn gesloten en kinderen krijgen vanaf nu thuisonderwijs. Het is allemaal wennen en schakelen: ouders die thuis moeten werken, kinderen die door de leerstof heen moeten. Iedereen moet hier zijn draai nog in vinden. Voor de groepen 8 waren de laatste dagen ook onzeker want de eindtoets komt in zicht. Hoe moest dat verder?

Geen eindtoets

Het verlossende woord is vandaag gekomen. Kinderen in groep 8 van het basisonderwijs hoeven dit jaar geen centrale eindtoets te maken. Minister Slob van Onderwijs heeft dit besloten om de werkdruk voor leraren te verminderen. Op dit moment hebben leraren hun handen vol aan het organiseren én geven van passend thuisonderwijs aan hun kinderen.

Minister Slob is zich ervan bewust dat er op dit moment, meer dan ooit, een beroep wordt gedaan op het onderwijspersoneel. Het thuisonderwijs organiseren en in goede banen leiden heeft momenteel prioriteiten.

12x dit is nu (tijdelijk) gratis toegankelijk voor je kids

De kinderen zijn thuis en we zitten veel binnen. Ik ga er maar vanuit dat dit nog even kan duren. Het mooie van deze situatie vind ik dat er zoveel (online) initiatieven ontstaan en dat bedrijven producten tijdelijk gratis weggeven…

  • Linda Bosscher

Leidend schooladvies

De leerlingen uit groep 8 hebben afgelopen weken al hun schooladvies gekregen. Dit schooladvies is altijd al leidend geweest bij de keuze van een middelbare schoolopleiding. Volgend schooljaar zal er op deze kinderen extra goed gelet worden of ze daar op hun plek zitten. De CITO eindtoets voor dit jaar hoeven ze niet te maken.

Voor het voorgezet onderwijs is besloten dat de school- en praktijkexamens doorgaan. Of dit ook op 7 mei zal gebeuren wordt uiterlijk 6 april besloten.

Bron: NOS.nl

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Een realistische dagplanning voor thuisonderwijs en thuiswerken

  • 1 dag geleden
  • 5 minuten lezen
Mama

Lieve moeders. Hou nog even vol!

  • 1 dag geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Door de lockdown kan mijn kind weer even kind zijn

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen