Waar ben je naar opzoek?

Coco is 48 en wordt binnenkort voor het eerst moeder

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Coco is 48 en wordt binnenkort voor het eerst moeder

Dat zwanger worden niet altijd vanzelfsprekend is, en het leven niet altijd loopt zoals je zou willen is wel duidelijk na het lezen van het verhaal van Coco. Coco is 48 jaar en hoogzwanger van een zoon. Toen ze 37 jaar was wilde ze heel graag een kind. Ze dacht dat zo even te doen maar ze deed er tien jaar over om zwanger te worden. En dat was nog niet alles. Het koste haar 100.000 euro. Maar inmiddels is het gelukt!

Kinderwens

Aan Famme.nl vertelt Coco openhartig over haar kinderwens en de weg naar het zwanger worden. Op haar 37ste kwam ze erachter dat haar vruchtbaarheid niet meer op het hoogtepunt was. Ze stopte met anticonceptie maar na een jaar was ze nog niet zwanger. Ze gingen naar de huisarts en bij haar bleek alles in orde. Bij haar partner destijds daarentegen niet. Na onderzoek bleek dat ze op geen enkele natuurlijke manier zwanger konden raken. Ze begonnen aan het ivf-traject.

“Een kind is een extra dimensie”

Coco raakte nog niet in paniek. Ze dacht dat alles maakbaar was maar nu weet ze wel beter. Coco heeft heel wat tegenslagen gehad maar ze wist ook dat een kind niet het enige was wat voor haar belangrijk was. Ze danste en deed aan yoga. Een kind zag ze als een extra dimensie.

Plotseling zwanger

Na vijf jaar proberen was Coco nog niet zwanger. Haar leeftijd speelde zeker niet mee. Ze werd minder vruchtbaar en de hormoonbehandelingen deden haar ook niet goed. Coco en haar ex zaten niet op één lijn wat betreft haar kinderwens en ze zijn uit elkaar gegaan. Maar de kinderwens bleef. Coco verhuisde naar Ibiz, omdat ze daar meer kansen had om in aanmerking te komen voor ivf. Coco kreeg daar een nieuwe vriend. Van hem raakte ze meteen natuurlijk zwanger. Helaas eindigde deze zwangerschap, en de zwangerschappen daarna, in een miskraam.

Na weer een heel traject, inclusief eiceldonatie, ging ze voor de laatste poging. Het lukte! Ze werd zwanger en het kindje bleef zitten. Inmiddels is Coco hoogzwanger.

Eigen verantwoordelijkheid

Coco wil vrouwen vooral meegeven om eerder over hun kinderwens na te denken. Ze vindt dat je hierin ook zelf verantwoordelijkheid hebt.

Coco gaat binnenkort bevallen. Ze hoopt thuis te kunnen bevallen, zo natuurlijk mogelijk. Ze heeft een doula ingeschakeld en mocht het een ziekenhuis bevalling worden dan alleen met de verloskundige en de doula aan haar bed. Haar partner komt af en toe polshoogte nemen.

Het hele interview met Coco lees je bij Famme.nl.

Coco Matthijssen

Bron beeld: Facebook Coco Matthijssen

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen