Waar ben je naar opzoek?

CliniClowns app: beeldbellen en dierenfitness

2 minuten lezen CliniClown Toni CliniClown Toni
CliniClowns app: beeldbellen en dierenfitness

Tijdens de eerste coronagolf mochten we van de een op de andere dag niet meer in ziekenhuizen spelen. De kinderen daar moesten ons missen. Maar gelukkig hadden we bij CliniClowns een speciale app ontwikkeld, zodat contact toch mogelijk bleef! Met de CliniClowns app zijn er vele mogelijkheden.

De CliniClowns App: beeldbellen

De CliniClowns App was er al een tijd en werd gebruikt om contact te maken met zieke kinderen (en kinderen met een beperking) die niet in het ziekenhuis waren, maar thuis. Met de app kun je als kind met een CliniClown beeldbellen, chatten en tekeningen uitwisselen. Ook zijn er shows waar meerdere kinderen tegelijk naar kunnen kijken en zijn er filmpjes die ze op ieder moment kijken bekijken.

Toen de ziekenhuizen in maart voor het eerst dichtgingen voor bezoekers en (deels) nieuwe opnames, zaten veel kinderen ineens alleen in het ziekenhuis of veel thuis. Het werd steeds drukker op de CliniClowns App. De ouders downloadden de app en begonnen met beeldbellen met hun favoriete clown. Ook met ziekenhuizen hielden we direct contact, zodat wij voor zoveel mogelijk kinderen konden blijven spelen.

Dierenfitness voor kinderen

In die tijd zat ik dus hele dagen met kinderen te beeldbellen op mijn iPad. CliniClowns vroeg of ik ‘s ochtends om 9.00 uur een fitness-show zou willen spelen, om de kinderen thuis in beweging te houden. Ik probeerde verschillende concepten uit en uiteindelijk bleef ik hangen bij… dierenfitness! Dierenfitness? Ja ja, dierenfitness. Ik leerde vroeger op de mimeschool verschillende dierfiguren die vertaald waren naar het menselijk lichaam. Ik leerde hoe ze liepen, stilstonden en keken.

Een dag meelopen met CliniClown Toni

Vandaag neemt Toon Kuijpers, oftewel CliniClown Toni, jullie mee naar twee plekken waar hij speelt als clown: De Kinderkliniek in Almere en Coloriet de Sfinx, een zorginstelling in Zeewolde. We gaan een dag meelopen met CliniClown Toni. In de eerste…

  • CliniClown Toni

Online fitnessen

Mijn online fitness-show op de CliniClowns App begon altijd met het opnoemen van de kinderen die keken. In de app kun je dat zien, dus ik begroette de kinderen één voor één heel enthousiast. Dan de opwarming: nek, hoofd, heupen en de rest, op lekker opzwepende muziek. Ik begon met het nadoen van een kameel, een van mijn favoriete dieren. Ik legde de kinderen uit hoe ze moesten bewegen. Gebogen rug, kromme nek, één voet vooruit en de rest van je lichaam slingert erachteraan. En natuurlijk ook kijken als een kameel – een beetje lui uit je ogen kijken – en langzaam kauwen. Ik deed altijd één serie op langzame muziek en eentje op snelle muziek. En als ik nog tijd had, liet ik het dier ook dansen.

Daar stonden we dan, allemaal te dansen als een kameel ☺. De show werd enthousiast ontvangen, iedere week deed ik een ander dier na. Totdat mijn geleerde dieren op waren (ik ken de kameel, pauw, kikker, haan en pinguïn). De kinderen mochten zeggen welk dier ze graag de volgende week wilden imiteren en ik bereidde het dan voor. Of ze vroegen tijdens het beeldbellen of we samen een dier konden nadoen. Ik vond het een superleuke en fantasievolle manier om de kinderen in beweging te krijgen.

Toon op de CliniClowns app
Op

CliniClowns op de app

Nu corona weer is opgelaaid, hopen we in de eerste plaats natuurlijk zo lang mogelijk live te mogen blijven spelen, op gepaste afstand en met mondkapje. Maar het is een fijne gedachte dat we de CliniClowns App hebben. We hopen daarmee nog meer zieke kinderen en kinderen met een beperking te bereiken dan tijdens de eerste lockdown, omdat de app nu weer wat bekender is én beter ontwikkeld.

Benieuwd naar de CliniClowns App? Lees meer!

CliniClown Toni

Ik ben CliniClown Toni. Ik was acteur en nu CliniClown. In mijn blogs vertel ik je over mijn belevenissen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen