Waar ben je naar opzoek?

Chocolade is goed als je zwanger bent. YES!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Chocolade is goed als je zwanger bent. YES!

Chocolade goed tijdens zwangerschap

Ik heb goed nieuws voor alle aan-chocolade-verslaafde-zwangere-vrouwen. Het is namelijk helemaal niet slecht om chocolade te eten tijdens je zwangerschap. In tegendeel: elke dag chocolade eten tijdens je zwangerschap is goed voor zowel moeder als kind. JOEPIE! 

Hoe puurder hoe beter

Uit Canadees wetenschappelijk onderzoek is dit gebleken. Het is dus helemaal niet erg om een stukje chocolade te eten tijdens je zwangerschap. Volgens het Canadese onderzoeksteam bevat chocolade een aantal stoffen die juist heel belangrijk zijn tijdens de zwangerschap. Chocolade bevat flavonoïden wat een soort antioxidant is. Let wel op: hoe puurder hoe beter. Dan zit er namelijk meer antioxidant in wat goed is voor de bloedcirculatie in de placenta en voor de foetus. Je verminderd hiermee ook het risico op zwangerschapvergiftiging en het is goed voor je humeur. Tel daarbij op dat chocolade ook magnesium en kalium bevat en dat voorziet je weer in de belangrijkste mineraalbehoeften.

Melk, wit of puur

Hoewel de pure chocolade het beste is hebben zowel melk-, witte-, en pure chocolade goede invloed op de groei en ontwikkeling van de placenta en de baby. Een must dus om te eten tijdens je zwangerschap. Mits natuurlijk met mate want je wil er ook niet 20 kilo aan chocolade bij eten.

Bron: ABC.net

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Sinterklaas surpise idee: wat kan je maken?

  • 17 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Feestje

Prinsessen kinderfeestje: de gids voor het perfecte feestje

  • 2 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Populaire babynamen 2022: dit zijn de trends!

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen