Waar ben je naar opzoek?

Bucketlist: naar Australië met de kinderen

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Bucketlist: naar Australië met de kinderen

Zoekende naar vakantiebestemmingen hebben wij ons nooit laten tegenhouden door het feit dat we kinderen hebben. We hebben het nooit als een ‘dingetje’ gezien om vakantiebestemmingen over te slaan omdat er kinderen waren. Zo gingen ze van jongs af aan al mee in de maxi cosi in de auto naar Italië, was de middelste drie maanden toen we naar Bonaire gingen en daarna zijn we nog met drie kinderen naar Curacao en Sint Maarten gevlogen. Dat ze niks van zo’n vakantie mee zouden krijgen is ook onzin want onze oudste was 3 toen we voor het eerst op Bonaire kwamen en hij heeft het nog steeds over die vakantie! 

Nu de kinderen ouder worden wordt het wel makkelijker om een lange reis te maken. Dat moet ik toegeven. Toen ze kleiner waren waren we vooral bezig met poepluiers, het in slaap krijgen van een kind en flesjes geven. Dat is toch wel een gedoe in het vliegtuig maar niet onmogelijk en de stewardessen hebben altijd heel goed geholpen.

De jongste is nu 5 jaar en we hebben niet meer te maken met luiers, kinderwagens en slaapjes. In oktober vliegen we naar Curacao en het zal voor ons als ouders ook een stuk relaxter worden om lange tijd in het vliegtuig te zitten. Misschien lukt het me om een film af te kijken!

Ik vind het fantastisch om met de kinderen veel van de wereld te zien. Een lange reis naar Australië staat heel hoog op mijn lijstje. Het liefst wacht ik nog twee jaar zodat de jongste ook net iets ouder is. Een vakantie naar Australië boek je niet zomaar even. Dat vraagt wel wat voorbereiding. Je moet bijvoorbeeld een Visum Australië aanvragen. Het is een lange reis en daarom zou ik ook het liefst zes weken in dat land verblijven. Ik heb er familie wonen en die hoop ik dan ook op te zoeken. 

Lees ook15 tips voor vliegen met kinderen

Visum Australie 

Voor een reis naar Australië moet je een visum Australië aanvragen. Alleen met een geldig visum kun je inchecken op vluchten naar Australië. Zorg ervoor dat je op tijd een visum aanvraagt! Gelukkig kan dat tegenwoordig heel makkelijk. In 5 minuten tijd vraag je online een visum aan en de kosten zijn 14,95 euro per persoon. Je vult het formulier online in, rekent online af en je hebt een officieel visum. Het verkrijgen van een visum is alleen voor reizen met een toeristisch of zakelijk doel. 

Een ETA of een eVisitor visum?

Maar je kan ook een ETA en eVisitor aanvragen. Wat is het verschil tussen eTA Australië en eVisitor Australië? Het ETA Australie is een digitale reistoestemming die wordt uitgegeven door de immigratiedienst. Het ETA is bedoeld voor reizigers die niet voldoen aan de voorwaarden van het eVisitor visum en kan online worden aangevraagd op een andere website. Dit alles staat heel duidelijk uitgelegd op hun website zodat je precies weet wat je moet aanvragen.

Het eVisitor Australie is speciaal bedoeld voor inwoners van landen waar de Australische immigratiedienst goede banden en afspraken mee heeft. Doordat deze landen een hechte samenwerking hebben is het aanvragen van een eVisitor Australie een stuk minder gecompliceerd en kostbaarder dan het aanvragen van een ETA. 

Nog even wachten!

Een reis naar Australië is ook kostbaar en doordat het een verre reis is blijf ik er het liefst zo lang mogelijk. We wachten nog even met deze reis maar ik ben al wel tips aan het verzamelen voor wanneer we besluiten zo’n reis te boeken. Hij staat erg hoog op mijn bucketlist en ik hoop dat we snel die kant op zullen reizen.

Dit is een betaalde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Sinterklaas surpise idee: wat kan je maken?

  • 17 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Feestje

Prinsessen kinderfeestje: de gids voor het perfecte feestje

  • 2 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Populaire babynamen 2022: dit zijn de trends!

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen