Waar ben je naar opzoek?

Een brief aan mijn dochter

2 minuten lezen Shirley
Een brief aan mijn dochter

Prematuur baby

Shirley blogde de afgelopen weken over de moeizame zwangerschap van haar jongste dochter die te vroeg geboren is met 29 weken en 2 dagen zwangerschap. Haar blogs zijn hier terug te lezen. Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen en nadat alles achter de rug was schreef ze deze brief aan haar dochter.

> Hoe de bevalling van Shirley is verlopen lees je in deze blog.

Hallo lieverd,

Wat hebben we samen gevochten de afgelopen weken.

Zes weken geleden had mama bloedverlies en bij controle in het ziekenhuis bleek het allemaal niet goed te zijn. Daar moesten we blijven. Jij in mama’s buik en mama in bed. Voor hoelang? Dat wist niemand. De placenta had iets losgelaten en niemand kon zeggen of het bloeden zou stoppen. Je bent op dat moment nog maar 23 weken en 2 dagen. De start van ons grote avontuur.

Alle scenario’s kregen papa en mama te horen. Het een nog erger dan het ander en helaas realistisch. Helemaal als ik de tweede nacht in het ziekenhuis nog een flinke bloeding eroverheen krijg.

Vol onzekerheid heeft mama die eerste dagen en vooral nachten doorgebracht. Papa heeft thuis alles geregeld voor je grote broer en zus. Na een paar dagen lijken ze het ziekenhuisbezoekritme al enigszins “gewoon” te vinden.

Die eerste uren worden dagen en uiteindelijk zes hele weken. We hebben veel spannende momenten beleefd, maar ondanks alles proberen papa en mama de moed erin te houden. Met elke echo, CTG, beweging lijk je te willen zeggen “Ze krijgen mij er niet onder!”. Met elke dag overtuig je steeds meer mensen dat je een vechter bent.

En dan gebeurt dat waar iedereen bang voor was. Na zes weken strijden wil mama’s lichaam niet meer. Het moment is daar dat het voor jou en mama veiliger is als je buiten de buik verder groeit. Ze gaan je halen lieverd, het gevecht voor ons samen zal straks voorbij zijn. Papa en mama zijn opgelucht maar ook zo ontzettend angstig voor vandaag en hoe het verder met jou zal gaan.

De keizersnede verloopt met de nodige incidenten, maar jij blijft hierin gelukkig volledig buiten schot. Om 11:38 wordt je geboren. 1.090 gram en 32,5 cm. Heel klein, maar perfect. Gelijk doe je het enorm goed en papa blijft dicht bij je. Als het moment daar is dat ik je mag zien adem je zelfstandig. Nog geen slangen, buizen enz. aan mijn kleine meidje! Wat vervul je ons met trots. Als je naar de NICU wordt gebracht gaat papa met je mee. Je krijgt daar een eigen plekje in een warme couveuse en een heleboel lieve mensen die voor je zullen zorgen.

We zijn er nog niet, maar aan jouw wilskracht zal het zeker niet liggen lieverd. Papa en mama houden heel veel van jou!

Veel liefs, kusjes en knuffels van papa en mama

kleine voetjes prematuur baby

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen