Waar ben je naar opzoek?

Een brief van mijn To-Do lijstje

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een brief van mijn To-Do lijstje

Ik hou van orde, van plannen, van opruimen, van een leeg hoofd, een lege mailbox, een opgeruimd huis, lege wasmanden, een volle koelkast en opgeruimd speelgoed. Ik kan slecht stilzitten, ben altijd bezig of aan het werk. Volgend jaar gaan we verhuizen en ik ben nu al bezig met de Grote Opruiming. ’s Nachts denk ik na over de planning van de volgende dag en schiet mij van alles te binnen waardoor inslapen weer moeilijk gaat. 

Het schrijven To-Do lijstjes is een dagelijks ritueel geworden. Zonder ben ik nergens. Als ik iets niet opschrijf ben ik bang dat ik het vergeet. Mijn To-Do lijstje en ik zien elkaar elke dag. Zeker na drie zwangerschappen is mijn geheugen een vergiet en zijn mijn agenda en To-Do lijstje mijn beste vrienden… of toch niet? Ik denk dat mijn To-Do lijstje daar anders over denkt. Toevallig kreeg ik vandaag een brief van hem…

Lieve Linda,

Joehoe, sorry dat ik je even stoor. Ik ben het! Je staart al de hele dag naar mij dus ik dacht… ik laat eens wat van mij horen. We leven al heel wat jaren samen. Jij en ik. We zijn in principe besties. Maar laten we eerlijk zijn; je verwaarloosd mij wel een beetje. Vind je zelf ook niet? Ik ga het nu ook maar gewoon zeggen hoor…

Lieve Linda, voor iemand met zoveel To-Do lijstjes maak je er wel een potje van. Om eerlijk te zijn ben je er eigenlijk helemaal niet goed in. Je kan prima alles opschrijven, ordenen en wegzetten maar het nakomen… daar hapert het. Sorry dat ik het moet zeggen maar je To-Do lijstjes zijn relatief NUTTELOOS. Zo, dat is eruit. Het is gewoon niet effectief wat je doet.

Ik zeg het je nu maar; voordat je weer begint aan een nieuwe To-Do lijst voor morgen, overmorgen en volgende week inclusief gele Post-its overal en nergens opgeplakt want stel je voor je vergeet iets… Je plakt nog net niet gele Post-its op je kinderen om te zorgen dat je ze niet vergeet.

Zorg er eerst maar eens voor dat je je To-Do lijst van vandaag, vorige week, afgelopen maand en twee jaar geleden afwerkt voordat je aan een nieuwe begint. Misschien kunnen we het lijstje eens onder de loep nemen want zo gaat het niet werken. Er staan 467 dingen op het lijstje die we gaan bekijken…

Punt 7: 10 kilo afvallen voor vrijdag 3 november

Hoe wil je dat gaan doen? Je at het overgebleven Halloween snoep op bij je ontbijt… Of bedoel je ’10 kilo afvallen voor vrijdag 3 november 2020′?

Punt 354: Foto’s sorteren en fotoalbums maken

Je jongste dochter (3) begint zich al af te vragen waarom er van haar geen foto’s in huis staan. Op een enkele familiefoto na. Als ze naar een foto wijst en vraagt of zij dat is zeg je maar ja. Maar je voelt je schuldgevoel groeien…

Punt 32: Sorteer zomerkleding, ruim het op en leg de winterkleding in de kast

Wie ben je? Je moeder ofzo? Je hebt dit nog nooit gedaan en alle kleding ligt elk seizoen door elkaar heen. Badpakken, korte broeken, leggings met gaten, sokken die niet meer passen. Af en toe ruim je alles eens op maar echt sorteren doe je niet. De kasten zijn groot genoeg dus waarom zou je er tijd aan besteden?

Punt 55: Meer lezen

Bedoel je boeken of je ellenlange To-Do lijstjes? Want je zou in de praktijk waarschijnlijk sneller een boek lezen dan je To-Do lijst. Het boek is vast binnen drie jaar uit, je To-Do lijstje heeft drie jaar achterstand.

Punt 467: Lid worden van de krant

Why? Je hebt je smartphone waar je het nieuws op kunt lezen en je hebt niet eens tijd om de hele krant door te spitten. Elke week opnieuw… Na één bladzijde ben je alweer wat anders aan het doen. Zonde van je tijd en je geld.

Punt 3: Boodschappen doen

Waarom staat dit überhaupt op je lijstje? Je doet elke zondagavond online de weekboodschappen. Dat zit gewoon in je systeem.

Punt 79: Tandsteen laten verwijderen en uitstrijkje laten maken

Alsjeblieft… vertel me dat dit niet op hetzelfde moment gebeurd.

Punt 44: Zolder opruimen

Waarom? Je gaat volgend jaar verhuizen. Dubbel werk dus!

Punt 1: Een To-Do lijstje maken

Dat is het enige punt op je To-Do lijstje wat je ook daadwerkelijk gedaan hebt.

We hebben 9 punten besproken die eigenlijk wel van je lijstje kunnen. Gefeliciteerd! Nog 458 punten te gaan.

Lieve groet, je liefhebbende To-Do lijstje

Ps. Volg je Love2BeMama al op Instagram?

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs: 12 weken zwanger

Voeding tijdens zwangerschap: blijf gezond en vitaal zwanger!

  • 27 minuten geleden
  • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Hoe lang bloeden na de bevalling? Dit is het gemiddelde!

  • 3 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

10 gevaarlijke voedingsmiddelen voor kleine kinderen

  • 15 uur geleden
  • 3 minuten lezen