Waar ben je naar opzoek?

Bitcoins kopen? Het is NU de tijd!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Bitcoins kopen? Het is NU de tijd!

Vandaag een artikel over Bitcoins. Misschien niet het onderwerp wat je zo 1-2-3 zou verwachten op Love2BeMama maar ik vind het een onderwerp wat juist wel hier past. De Bitcoins zijn meer dan ooit in het nieuws maar voor veel mensen is het nog een ongrijpbaar onderwerp. Want wat zijn Bitcoins nu eigenlijk en waarom zou je ze kopen? Ik vertel je vandaag op een simpele manier de ins and outs van Bitcoins. Er zijn namelijk genoeg vragen over.

Kort samengevat: dit zijn Bitcoins

De vraag waarom je Bitcoins zou kopen is natuurlijk wel de belangrijkste vraag. Want wat heb je er eigenlijk aan? Wat kun je ermee? En is het niet een bubbel die straks knapt?

De Bitcoins bestaan al langer dan dat wij denken. Bitcoins zijn een bijzondere uitvinding van de mensen. Kort samengevat is het eigenlijk digitaal contant geld wat op internet staat. Het grote voordeel ervan is dat het schuldvrij is en zelfstandig werkend cryptogeld is. Er is geen inmenging van derde partijen en er zijn geen derde partij risico’s. Het kan niet door overheden of banken worden beheerd en gemaakt worden. Dat laatste is misschien wel het grootste voordeel van de Bitcoin. Zeker in een tijd waarin ons geld nergens meer veilig staat, zijn veel mensen bereid te investeren in de Bitcoin. Het blijft in je eigen beheer en niemand heeft er zeggenschap over. Geen controle van overheden, de systeembanken en de centrale banken, dus ook geen belasting betalen.

Bitcoins zijn in feite het digitale contant geld van het internettijdperk en ze verschaffen ons financiële zelfbeschikking. Bitcoins zijn jouw eigendom en niemand, als in centrale banken, kan ermee aan de haal gaan. Niemand kan een Bitcoin transactie stoppen of verbieden. De prijs kan niet gestuurd worden door banken of via onderlinge afspraken. Bij de prijsontwikkeling heb je te maken met een eerlijke marktwerking die niet direct door reguliere geldcreatie kan worden gestuurd.

Waarom zou je Bitcoins kopen?

Ik hoor je denken: “Leuk die info over Bitcoins maar waarom zou ik hierin investeren?”. Dat snap ik helemaal! Het is voor veel mensen nog een bubbel, niet tastbaar en abracadabra wat het is, wat je ermee kunt en hoe je het moet kopen.

Ik zou je dan ook zeker raden om je eerst heel goed te verdiepen in de Bitcoins markt. De website Beste Bank helpt mij erg goed om het allemaal te begrijpen en er meer over te leren. Bitcoins kopen doe je niet zomaar, je moet er eerst meer over leren voordat je dit kunt doen. De website kan je helpen of ga filmpjes kijken op YouTube om informatie te krijgen.

De mensen die Bitcoins kopen (en dat kan al voor een klein bedrag) hebben als grote voordeel dat zij de enige echte eigenaar zijn van hun wallet. Er is geen bank die over je schouder meekijkt of een overheid die weer belasting wil heffen. Niemand weet namelijk wie de betreffende persoon is die gaat over een wallet. Je uitgaven kunnen dus niet getraceerd worden.

In de loop van de jaren dat Bitcoin bestaat zijn er al veel meer mogelijkheden om in webshops met Bitcoins te betalen. Dit gaat alleen maar meer worden!

Bitcoins kun je ook heel goed zien als een investering. Een investering in de toekomst: voor jezelf of je kinderen. Je kan natuurlijk je geld op de bank zetten met als nadeel dat je 1. weinig rente krijgt (dus je bent een dief van je eigen portemonnee) of 2. je geld ook zomaar weg kan zijn. De afgelopen jaren zijn er genoeg voorbeelden geweest…

Investeren op lange termijn

Wanneer je investeert in Bitcoins moet je niet denken dat je meteen super rijk bent. Het kopen van Bitcoins moet je ten eerste al doen in een gunstige tijd zodat je er zo min mogelijk geld voor betaalt. De koersen gaan ook elke dag op en neer en daar moet je ook maar tegen kunnen. Je moet vooral kijken naar de langere termijn. Men zegt dat het in 2020 helemaal ‘los’ gaat dus wil je investeren in Bitcoins? Wees er dan voor die tijd bij, anders mis je de boot… Wil jij die boot niet missen dan zou ik je adviseren om je erin te gaan verdiepen. De meest complete informatie krijg je op de website Beste Bank.

Photo by David McBee from Pexels | Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekendje weg aanbiedingen: tips ga er goedkoop op uit!

  • 15 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekend weg Nederland: Kindvriendelijke hotels

  • 16 uur geleden
  • 3 minuten lezen
1 week zwanger

Wat moet je regelen als je zwanger bent?

  • 17 uur geleden
  • 2 minuten lezen