Waar ben je naar opzoek?

Besparen op benzine: 10 tips om brandstof te besparen

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Besparen op benzine: 10 tips om brandstof te besparen

Waarschijnlijk heb je het al gemerkt: de brandstofprijzen stijgen de pan uit. Met ruim 2,50 op de teller is het dus niet zo gek dat mensen de auto wat vaker laten staan. De oorzaak voor deze bizarre stijging is de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Een conflict dat helaas zijn weerslag heeft op de hele wereld. Waaronder dus de brandstofprijzen. Hoe kan je besparen op benzine? Je leest het hier.

Gelukkig zijn er meerdere manieren waarop je kan besparen op benzine. Je zal er van tijd tot tijd helaas niet onder uit komen om te tanken, maar door jezelf bezig te houden met deze tips zal dit wel wat minder zijn. Wat kan je allemaal doen om benzine zoveel mogelijk te besparen? Lees snel weer.

10x Besparen op benzine

Het besparen op benzine gaat niet anders dan wanneer je gaat besparen op gas of de boodschappen. Je past bepaalde, kleine dingen aan wat betreft je gedrag. Deze aanpassingen hebben een fijn effect op je portemonnee. Wat besparen op benzine betreft zijn deze dingen ook nog eens makkelijk toe te passen.

Tip 1: Besparen op benzine? Controleer je bandenspanning!

Dit is zoiets wat veel automobilisten vaak vergeten: Je bandenspanning regelmatig controleren. Maar wist je dat een te lage bandenspanning meer benzine kost en je maar liefst 3 procent kan besparen door te zorgen dat je banden de juiste spanning hebben? Doen dus!

Tip 2: Let op waar je gaat tanken

De prijs voor de brandstof kan per benzine station flink verschillen. Denk aan stations aan de snelweg, bijvoorbeeld. Hier ligt de prijs meestal stukken hoger dan wanneer je een stukje moet rijden voor een volle tank. Op internet zijn er meerdere websites waar je kan kijken waar je op benzine kan besparen. Je moet alleen wel de research willen doen.

Tip 3: Zet je motor af als je te lang stilstaat

Moet je langer dan 30 seconden wachten voor bijvoorbeeld een open brug? Zet de motor af.

Tip 4: Heb je cruise control?

Gebruik deze dan regelmatig. Een regelmatige snelheid aanhouden kost namelijk veel minder brandstof dan wanneer je elke keer remt, weer even wat gas bijgeeft en ga zo verder.

Tip 5: Schakel op tijd door

Rijden in een hogere versnelling kost minder benzine. Het is daarnaast ook nog eens beter voor het milieu om op tijd door te schakelen.

Tip 6: De airco

De airco is een van die stiekeme brandstofslurpers. Probeer deze zo zuinig mogelijk te gebruiken. Gebruik de airco alleen als het echt te warm is en rijden met een open raampje voor onvoldoende verkoeling zorgt. Door te letten op je airco-gebruik kan je maar liefst 8 procent aan benzine besparen. Let er trouwens op dat je niet alle ramen tegelijkertijd open zet. Dit zorgt weer voor een storing van de stroomlijn in de auto. Je verbruikt dan maar liefst 5 tot 10 procent meer benzine.

Tip 7: Een zuinige auto

Een zuinige auto is bij uitstek de manier om benzine te besparen. Een grote, stoere auto ziet er natuurlijk leuk uit, maar het worden niet voor niets ‘benzineslurpers’ genoemd. Het kan dus zeker lonen om een kleiner, zuiniger model aan te schaffen. Op langere termijn kan je hier veel benzine op besparen.

Tip 8: Parkeer je auto achteruit in

De reden hiervoor is simpel: achteruit rijden met een koude motor verbruikt met benzine, dus besparen door je auto wat vaker in de rijrichting te parkeren bespaar je weer een paar procent op je brandstof. Zo makkelijk kan het zijn!

Tip 9: Tank op tijd bij als je wil besparen op benzine

Wacht niet tot je tank helemaal leeg is. Door je tank te vaak helemaal leeg te rijden kan er lucht in de brandstoftank terecht komen. Dit is schadelijk voor je auto en kan op langere termijn zorgen voor meer brandstof verbruik.

Tip 10: Benzine besparen? Laat de auto iets vaker staan

Dit is natuurlijk een van de tips waar je veruit het meeste benzine mee kan besparen. Pak wat vaker de fiets! 100 procent succes gegarandeerd en je kan nog eens wat meenemen van het lentezonnetje. Heerlijk!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen