Waar ben je naar opzoek?

Beschuit met muisjes: gezinsuitbreiding!

4 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Beschuit met muisjes: gezinsuitbreiding!

Vandaag deel ik iets persoonlijks met jullie waarvan ik nooit gedacht had dat die dag zou komen. De mensen die mij goed kennen weten wat mijn standpunt hierin is en ik was hier heel stellig in. Ik heb het dan ook stil gehouden totdat we er echt over uit waren. Het is namelijk niet zomaar even een beslissing wat je neemt. Zeker niet als je er eerst geen voorstander van was. Na heel lang nadenken hebben we een beslissing genomen: we gingen voor gezinsuitbreiding!

Geen kind maar… een hond!

En nee, het is geen vierde baby want daar ben ik écht heel stellig in en de beslissing dat er geen vierde komt hebben we al long time ago gemaakt, maar vandaag hebben we ons gezin uitgebreid met… een hond: Max is bij ons komen wonen!

Het hebben van een hond kan voor de een heel vanzelfsprekend zijn; voor mij was dat het niet. Ik ben wel opgegroeid met honden om mij heen en zowel mijn ouders als schoonouders hebben honden. Bang ben ik niet maar ik zag het gewoon nog niet zitten. Een jong gezin, we gingen verhuizen, mijn man was veel weg en ik had er al moeite mee om het gezin draaiende te houden toen de kinderen klein waren. Als ik daar ook nog een hond bij zou hebben zou ik gillend gek worden.

Gek op honden

Vier jaar geleden hebben we twee konijnen geadopteerd. Helaas zijn deze onlangs overleden! De grootste wens van de rest van het gezin was toch wel een hond. De kinderen zijn zo ontzettend dol op honden. Bij de opa’s en oma’s halen ze hun hart op met de aandacht die ze daar krijgen van de honden en ze kunnen er urenlang mee spelen en knuffelen. Ze zijn echt opgegroeid met honden.

Nu de kinderen ouder zijn geworden, we verhuisd zijn en ons leven is inmiddels in een rustig vaarwater is gekomen, was het gesprek van de dag al lange tijd weer ‘krijgen we een hondje?’. Ik vind niet dat je deze beslissing van kinderen moet laten afhangen, ook al beloven ze dat ze hem uit zullen laten, maar dat je die beslissing als ouders weloverwogen moet nemen. Uiteindelijk draag je er als ouders verantwoordelijkheid voor. Wat voor goede afspraken je ook met de kinderen gemaakt hebt, als ouder moet je erachter staan. Je krijgt er wel een kind bij waar je ook opvang voor moet zoeken als je weg bent of op vakantie gaat. En dit ‘kind’ heeft ook zorg en aandacht nodig.

De beslissing werd genomen

Uiteindelijk waren we er samen over uit dat er een hond zou komen. Een hond die goed in ons gezin zou passen, overweg kon met andere honden, lief en aanhankelijk zou zijn en die de kinderen ook uit zouden kunnen laten. Maar doen we dan een puppy uit een nestje of halen we een hond uit het asiel?

We zijn op internet gaan zoeken en kwamen er al snel achter dat je een hond ook kan adopteren. Uiteindelijk kwamen we uit bij de website Hondenzondertoekomst.nl. Dit is een website voor ‘afgedankte’ honden die een tweede kans verdienen en waarvoor ze een nieuw baasje zoeken.

Dit is Max!

Hondje adopteren

Veel honden verblijven bij pleeggezinnen in Nederland. Een voordeel is dat de pleegouders de hond goed kennen en je veel over de hond kunnen vertellen. Via deze website hebben we dan ook een hond gevonden die voldeed aan wat we zochten. We zijn de hond op gaan zoeken en het bleek een goede match te zijn, de kinderen waren meteen dol op hem. We hoefde niet lang na te denken; Max zou in ons gezin komen wonen.

Max de hond!

Max is een hondje van ongeveer 8 maanden, afkomstig uit Spanje. Een leuk, lief hondje wat gemakkelijk leert, goed met andere honden om kan gaan, in een gezin past en zindelijk is. Max zocht een huisje waarbij zijn baasjes veel thuis zouden zijn. We werken vanuit huis dus het perfecte huisje voor Max.

Sinds gisteren woont Max bij ons. We zijn allemaal al gek met hem. Max moet nog wel wennen maar het gaat al hartstikke goed. Hij is rustig, aanhankelijk en energiek. Alleen de nacht alleen zijn vindt hij nog niet leuk! We gaan met Max op cursus om hem een goede opvoeding te geven. Vanaf nu is Max dus ook lid van de Love2BeMama familie 🐶💙.

Maak je eigen Spotify playlist voor huisdieren

De meeste gezinnen hebben wel een huisdier. Deze huisdieren zijn ook wel eens een dagje alleen thuis doordat er gewerkt wordt. Niks raars aan! Toch kan een huisdier stress ervaren als deze een tijdje alleen moet zijn. Daarom heeft Spotify…

  • Linda Bosscher

Gezocht: een tweede kans

Als je ook op zoek bent naar een hond dan zou ik je zeker aanraden om te kijken of je een hond wil adopteren. Er zijn zoveel hondjes die nog een fijn gezin zoeken om te gaan wonen! Iedere hond die wordt geadopteerd is gechipt, ontwormt en ingeënt. Ook heeft elk hondje een internationaal paspoort.

Onze ervaring is dat je heel goed geholpen wordt en dat ze met alle liefde mee helpen zoeken naar de hond die het beste in jouw gezin past. Ook de eerste ontmoeting wordt goed begeleid en ze geven een hond niet zomaar een iedereen mee. De hond moet goed bij je passen voordat je hem mag adopteren! Zo voorkom je ook dat je erachter komt dat een hond niet bij je past en hij toch weer weg moet.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen