Waar ben je naar opzoek?

Be Prepared!

2 minuten lezen Shirley
Be Prepared!

Wees voorbereid op het moederschap

Als ouder is planning en voorbereiding essentieel. Op alle fronten.
Vanaf het moment dat je een positieve test in handen hebt gaat het echt van start. Denk aan afspraken met de verloskundigen, maar ook het inrichten van de babykamer, het regelen van kinderopvang als je blijft werken, hoe en waar je wilt bevallen en ga zo maar even door.

Kruimels in je tas

Na de bevalling gaat het door met voeden, slapen, maar ook als je een uurtje weg wil met je uk vergt dat al de nodige voorbereiding. Er moet tenslotte van alles meegesleept worden. Snel en simpel de deur uitwandelen is er niet meer bij. En dat blijft de daaropvolgende jaren zo. Alleen ga je van een flesje met luiers in je tas, naar hapjes, de kruimels van rijstwafeltjes, speelgoed en een schone set kleding als de zindelijkheidstraining een vogelvlucht neemt.

Je begrijpt dat als uk nummer 2 of misschien 3, 4 of 5 zich aandienen dat deze periode zich steeds verder uitstrekt en de hoeveelheid mee te nemen spullen evenredig groeit.

Heb jij de luiers ingepakt?

Sommige ouders zien het probleem niet, laden hun auto vol met spullen, en trekken de wijde wereld in voor dat uurtje. Bij anderen staat het huilen hen nader als het lachen bij het idee dat ze hun veilige, en compleet op kinderen ingerichte, omgeving moeten verlaten. Ook in dit geval is hoe je erin staat door voorbereiding en planning de sleutel tot succes. En geloof mij… Bijna iedere vader of moeder is wel eens de deur uitgegaan om er op de plek van bestemming achter te komen dat je géén schone luiers of misschien zelfs voeding bij je had.

Dat zijn de momenten dat je leert. Het gebeurt je niet snel nog een keer dat je een uitje, waar anderhalf uur voorbereidingswerk in zit, door zoiets sufs af moet raffelen in 30 minuten.

‘Ik ben al groot!’

Als dan je gezin compleet is merk je dat het weer steeds iets makkelijker wordt. Het campingbedje kan rustig thuisblijven want je peuter slaapt prima in een groot bed. Als ze nog slapen. Speelgoed kan zich beperken tot een kleurboek en potloden, auto’s of een bak met kralen. Of, als ze nog ouder zijn, een tablet. Je zal je verbazen over het moment dat alles gewoon weer in je handtas past. Gewoon omdat je kind het heerlijk vindt om met een rugzakje te lopen waar de eigen spulletjes inzitten. Want ‘Ik ben al groot’!

Wat een feest is dat, en toch ook een beetje een afscheid. Van de baby- en dreumestijd. Gelukkig zal de opgedane ervaring voor het plannen en voorbereiden je een heel leven bij blijven. Dat het je straks echt nodig als je alle agenda’s van de gezinsleden moet synchroniseren. Een uitdaging op zich!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen