Waar ben je naar opzoek?

Bang voor de toekomst en wat deze zal brengen…

1 minuut lezen Shirley
Bang voor de toekomst en wat deze zal brengen…

De aanslagen in Brussel

Een klein meisje speelt onwetend met Duplo en kijkt naar Mickey Mouse. De boze buitenwereld is ver weg voor haar. Gelukkig maar!

Stiekem luister ik naar de livestream van RTL Z. Dit zijn geen berichten voor ons Aapje van 3. Zij hoeft hier niets van mee te krijgen.

De aanslagen in Brussel vandaag schokken me. Ik krijg kippenvel bij alle berichten. Eerst het vliegveld, dan de metrostations. Het dodental en het aantal gewonden wat oploopt. IS die de aanslagen opeist. Het explosief dat gecontroleerd tot ontploffing is gebracht bij de ambtswoning van de Belgische premier.

Voor Nederland gaan we nog niet naar het hoogste niveau van terreurdreiging. Wel komen er verscherpte controles. Elke tas of doos die onbeheerd achter gelaten wordt is verdacht. Iedereen die rondhangt en zich mogelijk verdacht gedraagt op Schiphol wordt benaderd door politie of de marechaussee. De vier grote stations worden extra beveiligd door politie.

Een derde bom en een bomgordel die ze op Brussels Airport aangetroffen hebben die gecontroleerd tot ontploffing gebracht wordt door de Explosieven Opruimingsdienst. De Internationale trein die doorzocht wordt. De bommelding bij Sanoma. Hoe langer ik luister des te meer stapelt de ellende zich op.

Ik kijk naar mijn meisje. Denk aan Boef en Diva. De kinderlijke onschuld die ze hebben en die ze zo lang mogelijk vast moeten houden. Dit is niet hun gevecht. Dit mag niet hun gevecht worden. Helaas heb ik daar geen zeggenschap over. Kan ik alleen maar hopen dat de daders, en de groep die daar achter zit, bij zinnen komt.

Bang ben ik. Bang voor de toekomst en wat deze zal gaan brengen. Maar aan het kleine meisje wat vol is van Mickey Mouse laat ik niks merken. We picknicken samen in de huiskamer op een kleed en trekken gekke bekken voor een selfie.

Een klein meisje speelt onwetend met Duplo en kijkt naar Mickey Mouse. De boze buitenwereld is ver weg voor haar. Ik doe er alles aan om dat zo lang mogelijk zo te houden.

Reacties
 • Miriam zei

  Je omschrijft precies hoe ik mij ook voel(de).
  Het hakt er zo heftig in…
  Zo eng.. In wat voor wereld moeten onze kleintjes groot worden?
  Hoe lang kunnen wij ze beschermen en hoeden van alle kwaad…
  Maar inderdaad.. Voor nu.. Laat ze maar spelen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen