Waar ben je naar opzoek?

Back to school: Wat moet je niet vergeten?

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Back to school: Wat moet je niet vergeten?

De eerste scholen beginnen volgende week alweer. Jee, wat is de tijd vreselijk snel gegaan. Gelukkig hebben we hier nog een weekje vakantie maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog lang niet aan toe ben om het normale ritme weer te hanteren. Ik vind het wel fijn als de kinderen weer een beetje op een normale tijd naar bed gaan, dus daar begin ik langzamerhand alweer meer, maar als de school begint beginnen ook alle sportclubjes en muzieklessen weer… En dat vind ik toch altijd wel een gedoe. Om mezelf een plezier te doen ben ik mij alweer een beetje aan het voorbereiden op het normale leven en een lijstje aan het maken wat we nodig zijn voor het nieuwe schooljaar weer begint!

3 back to school tips

Wat hebben we nodig voor het nieuwe schooljaar?

Met de meiden ben ik al naar de stad geweest om een nieuwe lading kleding te kopen. Ze groeien zo snel dat het echt tijd werd! Gelukkig was er sale dus we konden onze slag slaan. We hebben meteen gekeken naar een nieuwe schooltas. Ook daarvoor zijn we geslaagd! Tevens hebben we nieuwe voetbalschoenen en voetbalkleding gekocht. De jongste gaat vanaf dit seizoen ook voetballen! Ook hebben ze een nieuwe gymtas en gymkleding voor op school.

Met de oudste moet ik nog naar de stad. Hij is steeds uit logeren of spelen dus het komt er niet van maar volgende week moeten we toch écht gaan. Hij heeft ook nieuwe kleding nodig maar ook voetbalschoenen, een gymtas en nieuwe gymschoenen. Dat laatste hadden de meiden ook nodig! In de stad kon ik voor hun niet slagen dus ben ik online gaan zoeken en kwam ik uit bij gymschoenen van Decathlon. Daar heb ik meteen voor alle drie nieuwe gymschoenen besteld. 

Ook heb ik de lade met broodtrommels en bekers uitgezocht en gelukkig hebben we daar nog genoeg van dus dat hoeven we niet nieuw te kopen. 

3 Back to school tips voor ouders

Voor alle ouders die er binnenkort ook weer aan moeten geloven heb ik nog 3 back to school tips:

1. Start weer met het normale ritme

Het is fijn dat je je niet aan tijden hoeft te houden maar voor kinderen is het ook goed om weer een normaal ritme te krijgen voordat ze naar school gaan.

2. Vul de familieagenda

Waarschijnlijk heb je van school alweer een jaarrooster ontvangen. Vul alvast de familieagenda in met schoolactiviteiten, vrije dagen, vakanties maar ook sportactiviteiten. Dan weet je alvast waar je aan toe bent en kun je opvang regelen wanneer nodig.

3. Maak je klaar voor het nieuwe schooljaar

Koop de benodigde spullen zoals een schooltas, gymspullen of sportkleding. Maar kijk ook alvast wat je nog in huis hebt, wat je aan moet vullen. Label kleding indien nodig (zodat je het niet steeds kwijt bent), ruim het huis weer op en bereid je kinderen alvast voor op het nieuwe schooljaar zodat iedereen fris en fruitig kan beginnen.

Ach en nu ik er zo over nadenk; een nieuw schooljaar is ook wel weer fijn. En de herfstvakantie schiet ook alweer op 🤪 #omdenken

Deze blogpost is een samenwerking met Decathlon.

Photo by Oleksandr Pidvalnyi from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 1 week geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen