Waar ben je naar opzoek?

Babyboom Nederland: Zwangerschappen stijgen in 2021

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Babyboom Nederland: Zwangerschappen stijgen in 2021

Het aantal zwangerschappen in Nederland, maar ook elders in Europa, is de afgelopen anderhalf jaar fors toegenomen. Zo merken ook verkopers van bijvoorbeeld babyslofjes, wiegjes en kinderwagens. De link tussen het coronavirus en het aantal oplopende zwangerschappen is al snel gelegd. Onder meer in Duitsland spreekt men al over een nieuwe babyboom, welke het gevolg zou zijn van het voortdurende thuiswerken en de strenge lockdown waar men eerder dit jaar mee te maken had. Ook in de provincie Noord-Brabant heeft men het aantal geboren baby’s flink zien groeien de laatste tijd. Begin dit jaar hadden kraamverzorgers het naar eigen zeggen zo’n 25% drukker dan de jaren hiervoor. Ben jij of ken jij iemand die in verwachting is? Lees dan gauw verder over de babyboom Nederland!

Babyboom Nederland

De stijging in het aantal geboren baby’s is zo opvallend dat het een heuse babyboom wordt genoemd. Of je nou zelf zwanger bent, of je kent iemand die zwanger is, er is zowel op het internet als in echte winkels genoeg aanbod voor spullen voor baby’s. Het kan handig zijn om specifiek op babykleding sale te zoeken, zo betaal je nooit teveel. Dit is zeker handig omdat baby’s zo snel uit hun kleding groeien.

Een andere goede tip is om genderneutrale kleding aan te schaffen. Hoewel de zogeheten gender reveals (het geslacht van je baby onthullen aan vrienden en familie) nog steeds erg populair zijn, kiezen sommige stellen ervoor om het geslacht van hun baby juist een verrassing te houden. Zo wordt bij de geboorte pas duidelijk of de baby een jongen of een meisje is. Wanneer jij, of iemand in je omgeving, een baby verwacht, kun je er dus voor kiezen om hele neutrale kleding aan te schaffen. Dit hoeft niet alleen maar wit, grijs, en zwart te zijn. Kies voor je eigen baby vooral kleding waar jij vrolijk van wordt, ongeacht of het blauw of roze is. Jij moet immers de hele dag tegen de kleding aankijken! 

Op basis van deze data staat Nederland aan de vooravond van een babyboom!

Wat is de staat na ruim een jaar (met een tussenpauze) in lockdown? Is er een babyboom opkomst of vallen deze cijfers mee? Wij van Love2BeMama hebben in samenwerking met TIC Online Marketing onderzoek gedaan naar het aantal geboortes en…

  • Love2BeMama

Goed schoeisel kopen voor de kleine hummel

Verder is het ontzettend belangrijk om goede schoenen aan te schaffen voor je kind. Kersverse ouders vinden het vaak leuk om schoenen van een bepaald merk voor hun baby te kopen. Maar aangezien zij nog een tijdje niet zullen lopen, zijn sokken vaak comfortabeler voor baby’s. Wanneer je kind ouder wordt, is het wel belangrijk dat hij of zij stevige schoenen draagt. Kindervoeten zijn namelijk nog sterk in ontwikkeling. Klachten aan voeten, maar ook aan andere lichaamsdelen worden voorkomen door te kiezen voor een goede schoen.

Een goede schoen beschikt over een stevige zool. Met name een stevige hiel is hierbij belangrijk. Daarbij moet de schoen de kindervoeten beschermen tegen het stoten hiervan. Zeker jonge kinderen hebben bepaald geen verfijnde motoriek. Door voor een stevige kinderschoen te kiezen, zal deze zich minder snel bezeren. Overigens betekent een goede schoen niet per definitie dat dit de duurste schoen is die men aanbiedt. Ook een schoen uit het middensegment kan het kind voldoende ondersteuning bieden tijdens het spelen en leren lopen. 

Deze blogpost is een samenwerking.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 1 week geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen